Appen met Leon: ‘Zero mag het tegendeel bewijzen’

12 september 2014 00:12

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon en ‘speakerman’ Rogier via de populaire berichtenservice Whats App. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Mathieu: Welke kortebaner had Jos Oorthuysen vroeger? Kom niet op de naam!

Benjamin: Gonzales Kades.

Rogier: Pfffffffff…..

Mathieu: Zou kunnen. Kan mij een oud schriftje herinneren waar het in staat. Dat zal halverwege de jaren ’90 zijn geweest. Daar kom ik op terug, Ben! Nu belangrijkere zaken, Hillegom staat online. Dempsey Donon met Jan Thijs de Jong!

Leon: Tegen de Nederlands kampioen! Normaal gesproken, maar wat is momenteel normaal op de kortebaan, gaat dit tussen Iper Flying en Dempsey Donon.

Mathieu: Mee eens. Laatstgenoemde is echter geen zekerheidje, maar moet gewoon doorlopen en niet springen.

Benjamin: Jij stapt wel heel gemakkelijk over zijn tegenstander heen. Zero Option Lane! Was jij er soms niet in Voorschoten? Paard is in een bloedvorm!

Mathieu: Was er zeker wel, maar tien meter is echt veel. Bovendien, heeft Zero wel eens twee keer achter elkaar gewonnen?

Benjamin: Daar moest ik ook aan denken. Het is één keer eerder gebeurd, in 2010. Toen won hij met Lindsey in Medemblik en daarna met Ruud in Lisse.

Rogier: Ik vind jullie titel op de site voor Hillegom slecht gekozen. Deze zou ik vervangen door: Kansloze loting voor de Nederlands kampioen!

Leon: Nou, nou, jij durft!

Rogier: Zonder twijfel!

Leon: In Schagen had hij Donate bijna te pakken, maar hij sprong helaas… Dempsey maakt mij nog te veel foutjes!

Rogier: Jullie hoeven mij niet overtuigen van mijn ongelijk, hoor. Ik weet ook wat een geweldig paard Zero is, maar we zullen zien. Het mooie is dat je met die rit hoe dan ook een goed paard bezit voor het duo en trio.

Leon: Ik kijk dan ook naar afgelopen zondag, toen Dempsey Donon sterk won en zeker nog harder had gekund. De vorm is er dus. Het worden hele spannende ritten!

Rogier: Ik denk van niet, maar ben de eerste die het geweldig zou vinden als Zero mij het tegendeel weet te bewijzen!

Mathieu: Iper Flying geeft in elk geval meer zekerheid. Daarachter Anabaa Blue en Windsor Forest voor de plaatsen.

Leon: Moeten we bij Windsor Forest niet wachten op vijf meter startontheffing?

Mathieu: Nou… Kan vrijdag ook. Klopte lopende Asko Bond. Volgende keer inderdaad vijf meter minder. En dan met Wim… Kan niet verliezen. En Ben, voordat je weer over Zalvador Spendic begint: die springt….. 😉 Heeft in Heemskerk, na uitschakeling, de gehele middag werk gehad. Hij vloog over de baan, maar alleen….

Benjamin: Wat betreft Zalvador, citeer ik Lennart Nijgh: “Maar eens dan komt de dag, dan luiden ze de klok, dan draag jij witte bloemen en linten aan je rok……” Rok moet dan bloemenkrans zijn!

Leon: Thomas Bos kan aan de bak!

Mathieu: Inderdaad, die Chiquita GS kan verrassen!

Leon: Nee, daarvoor is Co Swagerman te goed. Thomas krijgt nu de ruimte in het startvak om weg te komen.

Mathieu: Wim pakt wel meer dan vijf meter….

Leon: Zeven meter is zelfs niet genoeg. Daarnaast reed Thomas zondag best in Alkmaar. Ik zie Chiquita GS totaal niet, ook niet met vijf meter minder en ‘Mr.Jumpstart’ erachter.

Mathieu: In Schagen moest Amalia Beemd heel hard tegen Chiquita GS. En Amalia Beemd loopt wel door. Wim heeft wel eens met mindere paarden gewonnen….

Benjamin: Kan Andrea Swagerman tien meter goed maken op Anabaa Blue?

Mathieu: Niet tijdens de eerste omloop.

Benjamin: Ik vrees ook van niet, maar Anabaa ging in Voorschoten gemakkelijk van de benen.

Mathieu: Toen knalde Wala Alki er direct na de start over heen…

Benjamin: Op basis van de erelijst van Hillegom moet je inderdaad wel rekening houden met Dempsey Donon. De Meerlaan is een baantje voor de vierjarige paarden! Koral Prise in 1997, Nandoe Enzelens in 2000, Rimola in 2003, Utah Alki in 2006, Vien H in 2007, Yke Starlake in 2009 en Amigo Toscana in 2011. Allemaal vierjarige winnaars!

Rogier: John de Leeuw, koning van de paarden met gebruiksaanwijzing! Wellicht een stunt van European Winner? Winscore: 2-3-6-8-9/10-11-14-15/16-18-19/20-21/22-24. Ik kan het kort houden, jongens. Deze is voor Dempsey Donon!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.