Appen met Leon: ‘Winnaar winscore is een koning’

5 juli 2013 10:08

Leon Zoetemelk is al jaren een trouwe bezoeker van de kortebaan en vaak bovenin de ranglijst van de tipcompetitie te vinden. Vanaf dit seizoen is hij de analyticus van Kortebaandraverijen.nl. Hij communiceert met de redactie via een groepsgesprek op het populaire ‘Whatsapp’. Regelmatig worden passages van de chat gepubliceerd.

Benjamin: De deelnemers staan online. Voorspel er maar op los!

Mathieu: Ik heb het gevoel dat Lindsey Pegram Nederlands kampioene wordt. Zero Option Lane zou goed kunnen. Wanneer hij niet springt, want dat doet hij de laatste tijd te vaak…

Leon: Wat een moeilijke kortebaan, de moeilijkste tot nu toe. En wat een fantastische ritten tijdens de eerste omloop, vuurwerk!

Benjamin: Tusee JL tegen Umberto… Zeg het maar!

Mathieu: Ik zou Tusee JL een mooie Nederlands kampioen vinden! Trouwe strijder, zorgt altijd voor mooie sport. Hij scoort altijd een ‘8‘, daar kun je van op aan.

Leon: Klopt, maar Umberto met vijf meter voor, pffff….

Benjamin: Loten ze elkaar tijdens de derde of vierde omloop, zeg ik Tusee JL op vechtlust, maar een frisse Umberto schiet van start.

Leon: Andrea Swagerman is mijn winnaar. Blackpearl Trans R moet met Manon een paar omlopen verder kunnen komen. Wat denken jullie van Prince of Moor?

Mathieu: Prince of Moor was in Sassenheim tijdens de eerste omloop wél goed, maar wilde daarna tegen Viva’s Limburgia niet meer draaien. Ik zie overigens in Canavaro Toscana een toekomstige winnaar. Maar in dit veld nog niet, denk ik…

Leon: Zenito Hanover is een outsider. Alleen wanneer hij goed van start komt. Heeft nu vijf meter voor. Gaat lopende hard zat. Wie deze winscore trouwens goed heeft, is een koning!

Benjamin: Zeg maar wat we moeten spelen, dan delen we de winst!

Leon: Dit is hem voor mij: 1 – 3 – 5 – 7 – 10 – 11 – 13 – 16 – 18 – 20 – 21 – 24 – 26

Benjamin: Ben het grotendeels met je eens. Tusee JL tegen Umberto is twijfel. Maar ik denk dat Zephir van Victory Boy S wint en laat jij Ottimo du Closet van Co Swagerman winnen?

Leon: Ik moet wat gokken. Tsja, maak er maar 22 van. Maar ik denk echt dat Victory Boy S die rit wint!

Benjamin: Dan ga ik dit voor ons spelen! Van de winst gaan we uit eten.

Leon: We kunnen ook elke kortebaan een winscore invullen. En dan de winst aan een goed doel schenken. Astmafonds?

Benjamin: Helemaal goed!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.