Appen met Leon: ‘Warmond spannender dan Oranje’

4 juli 2014 14:28

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon en ‘speakerman’ Rogier via de populaire berichtenservice Whats App. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Mathieu: Deelnemers staan online!

Leon: Dat gaat tussen Timmy H en Co Swagerman. Ben nieuwsgierig naar Donate Groenhof, die won laatst sterk op Groningen! En Doctor Love.. Rob de Vlieger is wel vaker succesvol geweest met vierjarige paarden. Achter Co en Timmy is veel mogelijk. In het triospel zou ik echt alle spelen!

Mathieu: Timmy H tegen Blackpearl Trans R!

Leon: Vijf meter verschil. Dat moet voor de Timmy zoals wij die eerder hebben gezien geen probleem zijn.

Mathieu: Een fitte Blackpearl Trans R is bijna niet te belopen! Dat gaat veel kracht kosten om haar te kloppen. Als dat al lukt…

Leon: Dus deze is voor Co? De volgende dan weer voor Blackpearl..

Benjamin: Blacpearl Trans R, fantastisch paard. Toch vorig jaar maar één keer lopende gewonnen. Nummer twee kreeg ze van de tuchtcommissie. Jullie doen net alsof ze aan de lopende band wint.

Mathieu: Ze won dan niet omdat ze moe was aan het einde. Maar fris zie ik haar Timmy H wel kloppen.

Benjamin: Eerste seizoenstart en dan hét paard in vorm kloppen? Nee, nee…

Leon: Ik heb op Zwanenburg begrepen dat Blackpearl in vorm is en dat het niet klopte dat ze was uitgeloot…

Mathieu: Wat weten we van Doctor Love?

Leon: Niet veel, maar Rob de Vlieger stuurt nooit zomaar een paardje naar de kortebaan. Ruud Pools erachter!

Mathieu: Zijn laatste kortebaners waren niet echt een succes. Maar voor deze vraagt hij Ruud, dat is opvallend. Rogier, heeft Roy van Ingen ambities als kortebaanpikeur?

Rogier: Ja, daar leeft hij voor! Sorry mannen, wanneer ik vader ben, dan lukt het mij niet om jullie berichten bij te houden! J

Mathieu: Winnaar Timmy-Blackpearl moet daarna loting mee hebben, anders wordt het lastig verhaal. Co Swagerman heeft dus  grote kansen. En Howings Kumpel! Snelle starter, kort baantje en goed in vorm. Hij verliest het vaak in het laatste stuk, maar dat stuk is er nu niet!

Leon: Wordt Howings niet voorbereid op Stompwijk?

Mathieu: Natuurlijk, maar dan kun je nu toch ook winnen?

Leon: Prima kortebaner, maar om paarden als Co, Black Beauty Venus en Blackpearl te kloppen, moet alles meezitten.

Mathieu: Hij moet het vooral van zijn start hebben. Die moet dus steeds optimaal zijn. Als outsiders voor de plaatsen noem ik Cunera Beuckenswyk opnieuw en Cha Cha Cha!

Leon: Heb nog eens goed het deelnemersveld bekeken. Co Swagerman is mijn winnaar. Daarachter Timmy H, Black Beauty Venus en Viva’s Limburgia.

Benjamin: Het wordt wel weer eens tijd voor Viva’s Limburgia. Paarden met een starthandicap doen het altijd goed in Warmond. Adonis Guard, Ido Baldwin, Mister Diamond, Timothy’s Way.. Allemaal met starthandicap gewonnen. En Porsto R, Neeroson en Attila vanaf 280 meter in de finale. Toen met Porsto R, die verloor toen van de debuterende Ubina Limburgia.

Leon: Haha, bij Ubina was ik toen de hele dag groom!

Benjamin: Waarom kan er zaterdag geen debutant winnen? Dan denk ik aan Ruud Pools! Tenslotte: wat wordt het tegen Costa Rica? En worden we wereldkampioen?

Mathieu: 3-0 en ja!!

Leon: 6-1 en ja, we worden wereldkampioen! Robben wordt verkozen tot beste speler van de wereld. Wanneer is de R-jaargang? Kunnen ze een kortebaner Robben noemen!

Benjamin: Ik denk een gemakkelijke 4-0, maar wereldkampioen… Nee..

Rogier: Wacht! Ik ga mijn voorspelling doen!

Benjamin: Ik denk een gemakkelijke 4-0, maar wereldkampioen… nee..

Rogier: Eerst maar even het voetbal. Ik denk 8-1! Allemachtig wat een loting (zie het veld nu voor het eerst. Ik denk dat de winnaar van het laatste koppel ver kan komen. Wint Viva’s dan liggen er kansen. Wint die van Krabhuis, dan kan dat paard ze allemaal verslaan. Co lijkt mij het bankpaard voor duo en trio.

Mathieu: Wat weet jij van Derby Polly Renka?

Leon: Die liep van de week op Emmeloord. Hmmm, ik was er niet kapot van. Maar ik denk dta Rogier bedoelt: als je Viva kunt kloppen… kun je ver komen.

Rogier: Niks, maar na de rit tegen Viva’s wel. 😉 Exact Leon!

Benjamin: Uhm.. 8-1… vorige week vreesde je het ergste!

Rogier: En dat was niet geheel onterecht. Of wel? Costa Rica heeft met afstand de slechtste ploeg van dit toernooi. Samen met Argentinië trouwens.

Mathieu: Als ik het goed begrijp wordt Warmond dus veel spannender dan Oranje? 

Rogier: Haha, 100 procent!

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.