‘Verrassing a la Sheba Boko mogelijk’

20 juli 2014 21:42

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon en ‘speakerman’ Rogier via de populaire berichtenservice Whats App. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Benjamin:
 Deelnemers Stompwijk staan online! Qualva tegen Andrea.. Wat een rit direct weer tijdens de eerste omloop! Qualva werkte in Hoofddorp.. Daar vloog ‘ie van start. Maar kan hij Andrea kloppen?

Leon: Andrea kan ook nog eens uit de voeten op gras.. Lastige kortebaan om te voorspellen!

Mathieu: Ik verwacht veel van Andrea Swagerman, Capital C en Quairos Jiel. Die werkte goed in IJmuiden!

Leon: Maar Howings Kumpel is een lastige tegenstander. De rit Capital C en Ton Jeu is ook een moeilijke…

Mathieu: Dat verwacht ik niet. Ton Jeu kom gelijk dichtbij, maar Capital C is in deel twee sneller.

Benjamin: Ik vrees voor Capital C. In Hoofddorp stuurde Wim haar tussen de middelste twee startpalen door. Tegen Ton Jeu gaat dat niet. Manon zet er druk op en Wim kan pas na honderd meter écht gas geven. Wanneer ze blijft lopen, wint Capital C. Maar ik vrees voor twee galoppades. Zo ging het ook tijdens de kamprit van de halve finale van vorig jaar..

Leon: Zo heeft elke rit wel wat. Net zoals in Hoofddorp is de winscore heel moeilijk. Daar werd de winscore door een toerist geraden!

Mathieu: Wat een kenner! Heb je zijn nummer? Kan ‘ie mee appen!Ik krijg toch het gevoel dat Qualva Andrea gaat kloppen. Hij gaat veel meters pakken bij de start. In Hoofddorp hebben we gezien dat hij heel goed is!

Rogier: Is Titan Cab een knappe?

Mathieu: Hij oogt geweldig en heeft één snelle rit laten zien. Verder gesprongen. Voor de liefhebbers van een surprise…

Rogier: Hij heeft wel gunstig geloot 😉

Benjamin: Voor het eerst met John de Leeuw. Laat z’n paarden meestal netjes weglopen. Wellicht lukt hem dat nu wel met Titan Cab. Het is een krachtpatser, een voordeel op een zware baan.

Leon: De winnaar komt uit rit elf. Andrea heeft mijn voorkeur. Evison zie ik ook. Had wat rugproblemen, maar die zijn verholpen. Verder kan een goede Viva’s Limburgia ook ver komen. Howings Kumpel is de plaatselijke favoriet. Kan hij het herhalen…..?

Benjamin: Hij heeft die vijf meter voorsprong niet meer.. Kan daarom niet meer winnen…

Leon: Met dit veld is een verrassing a la Sheba Boko mogelijk.

Mathieu: Daar kunnen we geen rekening mee houden. Dan kan iedereen winnen…

Leon: Diamond Digger K… Die kan wel eens verrassen. Gaat elke kortebaan sneller en beter. Start snel en pakt daarmee snel veel lengtes. Mijn vier paarden zijn Andrea Swagerman, Evison, Diamond Digger K en Viva’s Limburgia.

Benjamin: Het is de ideale kortebaan voor het triospel. Hoef je geen lastige keuzes te maken tijdens de eerste omloop!

Leon: Ik heb Quairos Jiel even opgezocht. Komt uit de stallen van één van de beste monté-trainers van Frankrijk: Jean Luc Dersoir. Vorig jaar twaalf keer gestart op verschillende Franse banen. Voor wie het interesseert, acht keer gesprongen!

Mathieu: Maar toen zat Ruud er niet achter!

Rogier: Ondanks de drukke agenda van Capital C is het wel mijn winnaar. Misschien vindt Evison de zachte ondergrond wel lekker. Met die twee paarden zou ik wat doen. En wat betreft Zoe W: we hopen antwoord te krijgen of ze er aanleg voor heeft. Om 13.15 uur gaat Wim met haar beginnen. Hij mag haar helemaal naar zijn hand zetten.

Mathieu: Ik ben gedraaid ten opzichte van vrijdag. Qualva wint van Andrea! En wellicht wel de hele koers!

Leon: Zou zomaar kunnen. Qualva is een bewezen kortebaner. Die vijf meter heeft Andrea niet zomaar dichtgelopen.

Mathieu: Andrea start moeizaam en Ruud Pools weet al geen ander van de zwakheden van de tegenstander te profiteren. Dus noteer maar voor maandag: RUUD POOLS!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.