Appen met Leon: ‘Van Saint-Aubin naar Zwanenburg’

24 juni 2016 09:49

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon via de populaire berichtenservice WhatsApp. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Leon: Wat een loting, Sammarco – Donate… Ik wilde Sammarco tippen met die vijf meter minder, maar nu ga ik toch twijfelen.

Benjamin: Toen ik Sammarco zag vliegen in het werk na zijn uitschakeling in Utrecht raakte ik overtuigd dat hij zijn eerst volgende koers –geholpen door vijf meter reglementaire ontheffing- zou gaan winnen. Moet hij uitgerekend tegen Donate Groenhof (foto)!

Mathieu: Oei, ja… Op snelheid is het geen probleem, zeker met -5. Hij springt alleen elke keer tegen de toppers! Het is in elk geval duidelijk dat het 270-seizoen is begonnen! Leon, klusje voor jou. Wat kun je vinden over Balalaika?

Benjamin: Deelnemers op de site, persbericht en voorbeschouwing geschreven.. We zijn klaar! Of gaan we morgen weer loten, maar dan met 28 deelnemers? De stand in de Winscore-Competitie is overigens Leon en Benjamin 48 (69) en Mathieu 47 (69). De verschillen zijn weer enorm… Mijn winscore: 1 – 3 – 5 – 8 – 9 – 11 – 13 – 15 – 17 – 19 – 22 – 23. Lastige rit, Pricken vs Selim. Maar wat kunnen we van Donate verwachten? Ze wilde rechtsom niet starten in Assendelft. Is zo’n probleem op te lossen?

Mathieu: Wellicht is er gesleuteld. We zijn nu twee maanden verder. Maar in dit veld ben je kansloos vanaf 280 meter. 1 – 3 – 5 – 8 – 9 – 11 – 13 – 15 – 17 – 19 – 22 – 24.

Leon: Daar komt nog bij dat het een krap startvak is! 1 – 3 – 5 – 8 – 9 – 11 – 14 – 16 – 17 – 19 – 22 – 23.

Mathieu: Voor het eerst zijn Benjamin en ik het niet eens over de favoriet voor de voorbeschouwing . Ik heb gewonnen, maar besef dat dit druk met zich meebrengt. Toch heb ik geen angst voor een slechte afloop. Deze is ‘gewoon’ voor Valparaiso Jiel.

Leon: Nee, ik zie Tamburini! De 270-paarden hebben mij tot nu toe niet kunnen bekoren.

Benjamin: Tamburini is toch een soort van vastigheidje, met al die 270-paarden moet je het toch maar afwachten. Zo viel Valparaiso Jiel mij in Utrecht behoorlijk tegen. Verloor kansloos van King. Of kwam hij daar alleen maar aan de start om zijn ontheffing voor Zwanenburg op te halen?

Leon: Haha, dat zou kunnen.

Mathieu: Ik zie Tamburini bijvoorbeeld Every’s wish niet inhalen.

Benjamin: Wat moeten we met Amiral d’Inverne? Deed het twee keer leuk tijdens de eerste omloop om daarna eenvoudig te worden uitgeschakeld tijdens het tweede bedrijf.

Leon: John gaat er wel achter, maar dat kan ook met de 270 meter te maken kunnen hebben.

Mathieu: Ook een kanshebber! Er hebben mindere goden vanaf 270 meter gewonnen.

Leon: Balalaika heeft in Frankrijk op de welbekende baan Saint-Aubin-Les-Elbeuf gelopen. Winsom van 44.000 met een record van 14,2 gelopen over 2100 meter op Vincennes. Heeft twee montékoersen gelopen, zonder succes. Is nu naar Nederland gestuurd, dus ze zullen er wel potentie in zien!

Mathieu: Dank je! Stapje hogerop! Conclusie: moet worden afgewacht…

Leon: Stukje noordelijker, dat wel ja… Van Saint-Aubin-Les-Elbeuf naar Zwanenburg. Ik hou het overigens bij drie paarden: Tamburini, Donate Groenhof (ik ga er van uit dat ze weer in orde is) en Selim!

Mathieu: Ik zie het totaal anders. Valparaiso Jiel duidelijk op één. Daarachter Every’s wish en Sammarco. Camino EV is mijn outsider, maar verwacht vooral voor later dit seizoen. Ik vind dat echt een talent.

Benjamin: Ik ga voor een combinatie van jullie prognoses. Vertrouwend op het vakmanschap van Ruud Pools is mijn eerste finalist Valparaiso Jiel. Tegenstander: Tamburini! Voor Jan Thijs hoop ik dat hij weer eens wint; hij grossiert inmiddels in tweede plaatsen. Moet wel zeggen dat ik vrees voor de tegenstander van Valparaiso Jiel tijdens de eerste omloop. Palle Spirit is een kwaaie hoor! Draaide in Utrecht op een schoteltje! Achterlangs komt ‘ie moeilijker weg. Wanneer Ruud de eerste rit verliest, heeft hij een probleem..

Mathieu: Palle Spirit is met vijf meter voor zeker gevaarlijk. Van gelijk af en zeker achterom zie ik geen problemen.

Benjamin: En bij deze een oproep voor iedereen met Dinoplaatjes van de AH: neem ze mee naar Zwanenburg! Heb net voor een vermogen boodschappen gedaan, maar zoonlief wist te melden dat we er alleen maar dubbele exemplaren bij kregen…

Mathieu: Leuk, die Dinoplaatjes. Het brengt me op het idee van Kortebaanplaatjes! Alleen, wie gaat ze sparen?

Leon: Wel leuk! Kun je op elke kortebaan een ruilbeurs organiseren. Doen we dan alleen de paarden? Of ook de pikeurs? En dan één keer per jaar een kortebaankalender.

Mathieu: Natuurlijk ook de pikeurs. En je krijgt ze dan bij elke vijf euro die je speelt bij Runnerz. Paarden is wel lastig. Ze kunnen zomaar stoppen of er staan nieuwe helden op.

Leon: Dan blijf je wel lekker lang door sparen!

Benjamin: Leon, ben jij nog in Zwanenburg geweest bij de informatieavond?

Leon: Nee nee.. Even geen prioriteit. Ben mijn Dinoplaatjes aan het inplakken…. 😉

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.