Appen met Leon: ‘Tador Dry outsider, geen favoriet’

15 augustus 2016 22:18

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon via de populaire berichtenservice WhatsApp. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Leon: 22 paarden, maar wel een mooi veld! Easy Arrow van eigenaar gewisseld, zie ik.

Benjamin: Hoe kan jij dat nu al weten? Moet het nog op de website zetten!

Leon: Omdat ik misschien ook in de mailinglijst sta? Maar wordt het niet eens tijd dat Casanova weer gaat winnen? En mijn outsider zie ik ook al: Tador Dry (foto).

Mathieu: Dat is geen outsider, dat is samen met Casanova mijn favoriet!

Leon: Nee, dat is voor mij een outsider, geen favoriet.

Mathieu: Het ligt er maar net aan wanneer ze elkaar treffen. Des te later op de middag, des te groter de kans voor Tador Dry. Amiral d’Inverne als nummer drie.

Leon: Dan zie ik eerder King voor de plaatsen! Amiral heeft geen gemakkelijke aan Attila!

Mathieu: King ging juist moeizaam in Nootdorp. Amiral verbetert juist.

Benjamin: Zeker weten, hij trof de afgelopen kortebanen telkens een latere finalist.

Leon: Ik denk dat Donate Groenhof beter is dan doet vermoeden. Haar tweede start in De Lier had nooit door mogen gaan! Reed de startpaal omver en daardoor het wiel en de band kapot. Ondanks dat liep ze nog heel hard. En wat te denken van Sammarco? Moet meters inhalen deze keer, ik ben erg benieuwd. Wanneer je het over één dark horse hebt, is Sammarco dat wel!

Mathieu: Op 295 meter gaf je Sammarco geen kans, maar nu wel?

Leon: Geen kans? Zodra hij blijft lopen, kan hij winnen. Heb dat nooit gezegd, alleen een paard ernaast of iets aansporen en hij springt. Aad zal blijven zoeken tot hij gevonden heeft waardoor Sammarco blijft draven.

Mathieu: Zou mooi zijn! Lopende is het een klasbak, denk ik… 2 – 3 – 6 – 8 – 10 – 12 – 13 – 15 – 17 – 19 – 22. Selim heeft zeker een abonnement op sterke tegenstanders in de eerste omloop?

Leon: Dat kan je wel zeggen, ja!

Benjamin: Ik denk dat Rick Wester er moedeloos van wordt. En dan mag ‘ie met Bella Madonna ook nog tegen Casanova!

Leon: Quiz de Ginai weer vanaf de basisafstand. Een trouw paard dat met een gunstige loting ver kan komen! 2 – 3 – 6 – 8 – 10 – 12 – 13 – 15 – 17 – 19 – 22.

Benjamin: Ik weet niet waar ik Quiz de Ginai moet inschalen. Was weergaloos in Nootdorp, maar werd toen voor mijn gevoel te gemakkelijk geklopt tijdens de finale door Dutch Buitenzorg. Maar toen zelfs Barbert in Beverwijk niet van Dutch kon winnen, kwamen de prestaties van Quiz voor mij in een heel ander daglicht te staan. Quiz won voordraaiend zijn rit tegen Dutch Buitenzorg. Dan ga je hard zat, volgens mij. Maar Casanova is mijn favoriet, met Tador Dry en Quiz de Ginai daar heel kort achter.

Leon: Maar toch heb ik een idee bij Donate!

Benjamin: Super paard, maar die loopt geen vijf meter toe op Casanova. 2 – 3 – 5 – 8 – 9 – 11 – 13 – 16 – 17 – 19 – 22. Typefout, 10 in plaats van 9. Twijfel wel heel erg over die rit. Sammarco heeft in Nootdorp rechtsom alleen maar gesprongen. Toen ik besloot om toch Sammarco in te vullen, drukte ik op verzenden en niet op verwijderen. Meer heb ik eigenlijk niet te melden, jullie wel?

Mathieu: Jammer dat Dutch Buitenzorg niet mee doet. Een winnende Buitenzorg in Bemmel zou wel heel mooi zijn geweest!

Benjamin: Mee eens, volgend jaar dan maar!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.