Appen met Leon: Specialité preparé!

3 september 2014 14:04

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon en ‘speakerman’ Rogier via de populaire berichtenservice Whats App. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Mathieu: Deelnemers Heemskerk staan online!

Leon: Topveld op Voorschoten…

Rogier: Ik zie wel wat in Amazing Power (foto).

Benjamin: Mwah… dan die ander van Aad, Chaman Rapida. Niet eerder dit seizoen was een veld zo open.

Rogier: Ja, die ook!

Leon: Eerste blik geworpen op het deelnemersveld: Timmy H, Asko Bond, Yankee Attack en Andrea Swagerman. Chaman Rapida gaat hard het startvak uit en Aad zal op Heemskerk graag willen winnen. Maar koerst dit seizoen ongelukkig.

Mathieu: Ik zie ook wel wat in Amazing Power. Startte verschrikkelijk snel in Schagen. Alleen toch weer springen. Maar, deze is voor John de Leeuw. Timmy H, oprapertje! In dit veld kan hij zich een slowstart veroorloven. Rustig op de benen en gaan!

Leon: Tsja, daar zie ik ook wel wat in ja.

Benjamin: Ja, Timmy H kan winnen… Nee, tis geen oprapertje! Tis geen kwestie van rustig op de benen brengen. Hij doet het of hij doet het niet. John de Leeuw heeft in De Lier van alles geprobeerd. Maar Leon, je noemt weer Yankee Attack. Waar is dat op gebaseerd?

Leon: Omdat het een klasbak is.

Benjamin: Een klasbak met een starthandicap…

Leon: Ja klopt, maar de paarden op 295 zijn niet van het niveau Donate Groenhof.

Benjamin: In Middenbeemster had ie lopende geen schijn van kans tegen Lifeislife BR. Das geen hoogvlieger qua resultaten.

Leon: Ik zie alleen Chaman Rapida en Ottimo du Closet als de paarden die met tien meter niet geklopt kunnen worden door Yankee Attack. Tuurlijk tegen een lopende Asko Bond en Yankee Attack wordt het heel moeilijk. Maar dat geldt voor iedereen. Ben ook benieuwd of Un Amour met Lindsey weer een keer laat zien wat wij op Nootdorp zagen. Hoe vaak heeft Umberto trouwens al niet een paard met tien meter voorsprong geloot? Wat een pech. Trouwens, het kan deze keer zomaar eens een Groninger podium worden.

Benjamin: Dat kan zo’n beetje elke kortebaan… Caroline heeft toch het luchtje? Zalvador Spendic! Mag nu wel eens na zo’n 60 starts een keer winnen. Snelheid genoeg…

Mathieu: Ja, maar waarom heeft hij nog nooit gewonnen?

Benjamin: Sterke tegenstanders tijdens de finale die hij wel haalde… Attila in Santpoort, Blackpearl Trans R in Beverwijk en Co Swagerman in Wognum. En oh ja, Viva’s Limburgia in Venhuizen. Das dus gewoon steeds vette pech als ie het wel wil doen.

Mathieu: In die 60 kortebanen misschien 1 of 2 keer niet gesprongen!

Benjamin: Ja, maar als hij zijn dag heeft… Wellicht is alleen Timmy H sneller. Mathieu, heb je genoeg voor Appen? Of wil je nog een paar gepeperde uitspraken?

Mathieu: Haha, gepeperde uitspraken graag!

Rogier: Even geduld jongens. Ik ben straks bij Eurosport en dan heb ik even tijd.

Benjamin: Top! Doe Peter van Hal de groeten! Oh nee, het skischansspringen is nog niet begonnen. Was de sidekick van Patty Brard afgelopen winter.

Leon: Pffff, het gaat al over Patty Brard. Waar gaat dit heen?

Benjamin: Oh jee, als Leon begint te pffffff-en. Dan komt ie zo met de gouden tip!

Rogier: Sprong je ventiel Leon, met je pffffff?

Benjamin: Dan heeft ie al wat lekke banden gehad!

Leon: Hou op, er zit op deze auto de mieches wat betreft lekke banden. Haha. Morgen loting NK!

Benjamin: Waar is dat? 😉

Leon: Thialf…

Mathieu: De vorige keer was het op Thialf. Spekglad!

Leon: Ja, ik hoop dat er beter zand ligt.

Mathieu: Geen probleem als het droog blijft.

Leon: Wel kleine buitjes verwacht. Maar om Voorschoten heen!

Mathieu: Gelukkig…

Rogier: Hebben jullie Dumarion Metjo wel eens uit haar nest zien komen op de langebaan? Als die trouw zou worden op de kortebaan dan weet je niet wat je meemaakt! Anyway, Heemskerk brengt extra magie in de handen van Aad Pools. Dus hij is mijn winnaar. Ik verwacht Chaman of Amazing minimaal in de finale. Met name die laatste lijkt specialité preparé! Vijf meter eraf, wildcardje ingezet en ik heb een paar interessante dingen van hem gezien de laatste weken.

Benjamin: Zou zijn vierde zege op rij betekenen in Heemskerk.

Leon: En de fouten van Amazing?

Rogier: Die blijven donderdag achterwege. De winscore lijkt goed te doen. 1-3-5/6-8-9-11-13/14-15/16-17/18-19-22-24. Maar voor Timmy H is dit natuurlijk de dag des oordeels. Mooier kan hij hem op papier niet krijgen. Hebben jullie voldoende? Of zijn er nog vragen?

Mathieu: Amen!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.