Appen met Leon: Rick Wester vs de trukendoos?

28 augustus 2013 13:06

Leon Zoetemelk is al jaren een trouwe bezoeker van de kortebaan en vaak bovenin de ranglijst van de tipcompetitie te vinden. Vanaf dit seizoen is hij de analyticus van Kortebaandraverijen.nl. Hij communiceert met de redactie via een groepsgesprek op het populaire ‘Whatsapp’. Regelmatig worden passages van de chat gepubliceerd.

Tot het einde van zijn schorsing treedt pikeur Wim van der Mespel op als gastapper.  

Mathieu: Ik heb het Wim van Buytene gevraagd. Hij heeft Torchlight As nog een keer gereden in Venhuizen. Eigenlijk wist ik dat nog wel…

Mathieu: Deelnemers staan online. Every’s Wish heeft maar weer eens Blackpearl Trans R geloot. En Classic Groenhof is erbij. Hugo Langeweg heeft de derby gewonnen en gaat nu voor het echte werk 😉

Leon: Every’s Wish heeft tien meter voor. Is niet kansloos hoor.

Mathieu: Mee eens. Maar Blackpearl Trans R is wel heel erg goed…

Leon: Co Swagerman is de winnaar van de eerste omloop, qua loting dan.

Mathieu: Ja, mag ook wel. Hiervoor lootte hij tegen Evison en Cycloon Frejo.

Leon: Iper Flying maakte een prima indruk. Leek erg snel en startte snel. Nu alleen een langere baan. Is kanshebber.

Mathieu: Absoluut. Behoort tot de topfavorieten.

Leon: Amazing Power is mijn outsider. Heeft wel pittige loting. Viva’s is altijd gevaarlijk, Blackpearl ook. Is geen gemakkelijke kortebaan om te voorspellen. Maar Co en Iper zijn mijn favorieten.

Mathieu: Dat ben ik helemaal met je eens.

Leon: Classic Groenhof is op de langebaan een snelle vertrekker.

Mathieu: Blackpearl en Viva’s hebben zwaar geloot. Als ze doorkomen, geef ik ze goede kans. Ik geloof ook wel in een verrassing van Stal de Groningers.

Leon: Ik zie een paard op 305 niet zo snel winnen. Die Fransman van Van Dooyeweerd is mij trouwens onbekend.

Mathieu: Lions Ross was heel goed in IJmuiden. In Nootdorp was hij minder. Maar wellicht lag dat aan de baan. Er waren veel meer springers dan normaal. Prince of Moor was goed in Beverwijk. Moet het alleen van zijn start hebben. Is geen paard dat halverwege nog inhaalt. Kan beter op een 275 meter-baan starten. En stiekem is Original Charm al een paar koersen goed in vorm. Zit hem alleen steeds niet mee. En dat springen… Hij won in Bemmel in de buitenbaan van Wala Alki.

Leon: Year of Transs R vertrekt op de langebaan altijd hard uit de banden. Dus ik denk wel dat Iper aan de bak moet. Zeker met de steun van Ruud Pools.

Mathieu: Ja, daar ben ik benieuwd naar. Net als Classic Groenhof.

Leon: Bernadot en Zephir zie ik liever met andere pikeur. Maar zijn paarden die het iedereen lastig kunnen maken. Ik hoorde trouwens het gerucht dat Iper Flying te koop is.

Mathieu: Als we nou die kwartetjackpot raden donderdag, is Iper Flying van ons 😉

Leon: Haha, ik ga ff een kwartet maken. Zal een duur formulier worden…

Mathieu: Dat denk ik ook wel. Is een zeldzaam moeilijk veld.

Leon: 9-11 op de eerste twee plekken. Op drie: 2-3-4-5-6-7-8-10-12-13. Alle op vier. 120 euro volgens mij..

Mathieu: Dat is een prikkie voor Iper 😉

Leon: Tsja, straks loten zij elkaar in de tweede omloop.

Mathieu: Ja precies, of Bemyguest wordt derde… Die van Van Dooyeweerd staat trouwens ook te koop. Zie Trottersforsale.com. 10.000 euro…

Benjamin: Maar kan Iper winnen?

Mathieu: Ja, alleen is de onervarenheid van Rick Wester geen voordeel. Al heeft hij het volgens mij zaterdag goed gedaan. Het paard is goed genoeg.

Benjamin: Hij ging fantastisch in De Lier, maar Rick Wester is geen doorgewinterde kortebaner. Met andere woorden kan hij de trucendoos van de gebroerders Pools straks doorstaan?

Mathieu: Precies!

Benjamin: Ik ben benieuwd naar het stalterrein. Vorig jaar moesten de deelnemers eerst een drukke weg (in gebruik!) oversteken.

Mathieu: Zien we trouwens niet Bernadot Queen over het hoofd? Gaat wel hard, maar springt vaak na een harde rit. Verloor in Bemmel van Cycloon Frejo. Geen schande natuurlijk…

Wim: Ik houd mij deze keer buiten het appen. Ik ken de nieuwe paarden namelijk niet…

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.