Appen met Leon: ‘Nog even doorbijten’

24 september 2014 20:20

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon en ‘speakerman’ Rogier via de populaire berichtenservice Whats App. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Mathieu: Lisse staat online!

Leon: Cocktail Fortuna weer uitgeloot, dat klopt toch niet?

Mathieu: Je moet volgens mij vier keer uitgeloot zijn om mee te doen. Zelfde verhaal als Tamburini…

Leon: Volgens mij starten er twee paarden die drie keer zijn uitgeloot, terwijl paarden die al vier keer zijn uitgeloot niet starten… Quick du Vivier en Cunera Beuckenswyk hadden moeten deelnemen.

Benjamin: Paarden die drie keer zijn uitgeloot kunnen lopen, maar dan wel met wildcard.

Mathieu: Trouwens, Stal de Groningers met acht paarden in Lisse. Dat zou toch eigenlijk niet moeten kunnen….

Leon: Ik kan mij overigens geheel vinden in jullie voorbeschouwing! Chaman Rapida heeft geen gemakkelijke eerste rit, maar is wel trouw. Hij kan ver komen wanneer hij deze omloop weet te overleven.

Mathieu: Laten we het over de winnaar hebben… Windsor Forest! Geloven jullie er ook in?

Leon: Vijf minder met ‘Mr.Jumpstart’ op de sulky. Dat kan zeker!

Rogier: Windsor Forest is mijn winnaar. Paard heeft snelheid, macht en de juiste pikeur voor de job!

Benjamin: Ik weet het niet… Wellicht op een 275-meter baan. De Heereweg is lang hoor! En direct tegen Co Swagerman..

Mathieu: Paard heeft zeker snelheid, maar viel niet mee in Medemblik.

Benjamin: Ik heb Windsor alleen maar in Hillegom gezien en werd toen tijdens de tweede omloop uitgeschakeld door Iper Flying. Kan ik niet echt beoordelen. Heeft Jaap van Rijn een kans met Iper Flying? Wanneer ‘ie die net zo van start krijgt als Zero Option Lane is de winnaar van Lisse bekend!

Mathieu: Dat ligt vooral aan Zero, denk ik.

Benjamin: 305-paarden winnen trouwens niet in Lisse. Weet iemand de laatste? Mr Postman! De afgelopen tien jaar slechts één 305-paard in de finale, Viva’s Limburgia in 2010. Iets anders. Wie staat er na Roden en Lisse bovenaan in het pikeursklassement?

Rogier: John!

Leon: Ik denk alle drie. John, Frans en Ruud. En dan op ’t Zand tegen elkaar loten! 😉

Mathieu: Ik denk Frans, en Aad Pools in het trainersklassement. Co Swagerman kan morgen trouwens kampioen worden!

Benjamin: Iemand nog een laatste woord?

Leon: Kan Co tien meter goed maken op Chaman? Kan ‘Mr Iceman’ het ook achter Iper Flying? Gaat John zijn titel binnenhalen met Asko Bond of Evison? Gaat Zalvador Spendic eindelijk alles en iedereen verrassen? Of gaat er een debutant winnen?

Mathieu: Leon, jij stelt alleen maar vragen. We willen antwoorden! Ik hou het op Windsor Forest en Evison (foto).

Benjamin: Evison, op zekers!

Leon: Wanneer ik de antwoorden had geweten, was ik een rijk man geweest en had bovenaan gestaan in de TipCompetitie. Bij deze feliciteer ik Violette!

Benjamin: Rogier is er klaar mee volgens mij…

Rogier: Ik moet eerlijk bekennen dat onze app-sessies een flinke aanslag zijn op mijn sociale leven. Ik heb eigenlijk geen tijd en verlang ook wel weer naar het einde, net zoals ik medio mei weer verlang naar het begin…

Leon: En dat op je thuisbaan. Nog één laatste keer knallen, Rogier!

Rogier: Nee, ben er in ’t Zand ook weer bij!

Benjamin: Ik herken het, Rogier. Nog even doorbijten, het einde is in zicht! Na ’t Zand laten we je een dikke zes maanden met rust…

Rogier: Beloofd? 😉

Benjamin: Haha, beloofd!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.