Appen met Leon: ‘Nog één keer mee met Classic’

20 september 2015 07:33

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon via de populaire berichtenservice WhatsApp. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Donderdag 17 september

Leon: Naast Donate en Blackpearl Trans R is Zenito zeker één van de smaakmakers dit jaar!

Mathieu: Zeker! Een verrassing die zo vaak verrast is geen verrassing meer!

Benjamin: Zenito had er volgens Frans in eerste instantie helemaal geen zin in. Maar ja, als de rest springt. En dan moet ie in de finale tegen een vermoeide Blackpearl Trans R. En wij maar tippen, hopen… 😉

Mathieu: Niet zo negatief! Snelste paard wint niet altijd, dat is altijd zo geweest. Wij noemen vaak paarden onder het motto: als ie een keer niet springt…. of als ie nou een keer rechtsom wegkomt… Maar meestal gebeurt dat niet. Een minder snel, maar trouw paard is minstens zo kansrijk! Alleen, houd daar maar eens rekening mee in je voorspellingen.

Vrijdag 18 september

Leon: Gaan we al met de volgende beginnen?

Mathieu: Ja! Hoewel Medemblik vaak verrassingen oplevert, is Iper Flying de logische favoriet. Was oppermachtig in Hillegom. Sterker, hij had geen partij!

Benjamin: Ja, maar moet nu gelijk tegen Chaman Rapida. Die heeft mooi de binnenbocht…

Mathieu: Maar als je in Hillegom zo sterk achterom van Tamburini wint…

Benjamin: We hebben trouwens weer een nieuwe koploper in het Winscorespel. Ik!

Mathieu: Omdat Bella Madonna sprong hè, hè… Maar zoals je zelf de vorige keer zei: Lelijk winnen, is ook winnen. 😉 Wie trapt er deze keer af met de Winscore? De spanning stijgt, de ontknoping nadert. We worden voorzichtig! De laatste twee kortebanen à la de Eredivisie precies tegelijk onze Winscore erop knallen?

Leon: In de vorm van Hillegom is Iper Flying inderdaad het te kloppen paard. Maar achterom bij Chaman op 275 heb je niet zomaar gewonnen. En Edo Venus is de eerste uitdager. Ik wil ook nog wel zien of Barbert Classic gaat kloppen. Co Swagerman lijkt ook weer de vorm te hebben en kan met een gunstige loting en wat minder streng vlaggen de laatste vier halen. Maar toen ik dit veld zag, dacht ik: dit kan wel eens de dag van Howings Kumpel worden. Nergens op gebaseerd, puur op gevoel! 1-3-5-8-9-11-14-16-18-20-22-24

Benjamin: Dat van Barbert ben ik met je eens, Leon! Rechtsom is niet zijn favoriete kant en wanneer Denise de binnenbocht mooi aansnijdt, hangt een verrassing in de lucht.

Mathieu: Ik heb de laatste keren steeds Classic Bennesse door in de Winscore, dus ik ga nog één keer met jullie mee. Maar Classic lijkt er de laatste tijd niet zoveel zin meer in te hebben.

Benjamin: Wanneer Edo Venus geen fouten maakt, moet hij zich kunnen meten met Iper Flying. Dat ben ik ook met je eens. Ik vind Danseur Vivant ook wel interessant vanaf 270. Versloeg in De Lier Zenito Hanover. Ik denk ook dat Selim hoge ogen gaat gooien. Lijkt elke kortebaan te verbeteren. Nu was in Purmerend zijn weg naar de finale niet de zwaarste, maar hij maakt weinig fouten en geeft nooit op. Mathieu was na Hillegom positief over Elbert H. Verloor toen na een kamprit van Andrea Swagerman. Nu met de binnenbocht is hij niet kansloos lijkt me. 1-3-5-8-10-12-13-16-18-19-22-24. Vind de ritten met Wim van Buytene de moeilijkste. Heb hem één keer door en één keer eruit. Maar kan ook andersom zijn.

Mathieu: Klopt, ik zie wel wat in Elbert H. Beetje een Attila-debuut in IJmuiden 2011. Direct tegen een goede geloot en goed partij gegeven. Zal verbeterd moeten zijn, maar ga er vanuit dat er wordt gesleuteld.

Benjamin: Maar Attila had toen ‘maar’ vijf meter voorsprong. Tegen Le Dream. Elbert vorige week 10…

Mathieu: Klopt, ik zeg ook een beetje een Attila-debuut.

Benjamin: Dat was toen koers! Le Dream tegen My dream the best. Hebben er ooit paarden harder gelopen?

Mathieu: Haha, klopt. Dat waren harde ritten! 1-3-5-8-9-11-13-16-17-19-22-23.

Zaterdag 19 september

Mathieu: Iedereen zijn zegje gedaan?

Benjamin: Ik wel. Leon?

Leon: Mag ik daar nog een nachtje over nadenken? 😉

Mathieu: Ik ga morgenochtend typen. Dus vroeg opstaan! 😉

Leon: Nou, dat gaan we dus niet doen 🙂

Benjamin: Het is gezellig in het Wapen van Voorschoten!

Leon: Altijd in Voorschoten!

Benjamin: Komen jullie nog?

Mathieu: Nee, sorry. Op tijd naar bed. Ga deze week naar Medemblik, Roden en Lisse 🙂

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.