Appen met Leon: ‘Moeilijkste winscore ooit’

13 oktober 2013 14:04

Leon Zoetemelk is al jaren een trouwe bezoeker van de kortebaan en vaak bovenin de ranglijst van de tipcompetitie te vinden. Vanaf dit seizoen is hij de analyticus van Kortebaandraverijen.nl. Hij communiceert met de redactie via een groepsgesprek op het populaire ‘Whatsapp’. Regelmatig worden passages van de chat gepubliceerd.

Pikeur Wim van der Mespel heeft zijn termijn als gastapper nog even verlengd. Speaker Rogier den Dekker vult tot het einde van het seizoen het ‘appteam’ aan.

Mathieu: Deelnemers staan online!

Rogier: Black Beauty Venus heeft wat mij betreft de loting gewonnen, al is Ziyi in de eerste omloop ook wel handig en snel. Vijf meter geven aan Zalvador op een (korte) kortebaan en achterom draaien bij Amalia Beemd zullen geen ABC-tjes zijn. Het is sowieso een bizarre loting. Winscore is praktisch onmogelijk. Ik kan geen enkel ritje bedenken dat vast is!!! Ik denk dat de winnaar van de kortebaan de winnaar van rit 7 wordt.

Mathieu: Zeker een mooie loting! Co en Blackpearl hebben wel het voordeel dat hun tegenstander gemakkelijk springt. Black Beauty Venus zal wel doorgaan, maar moet twee keer wel even doorlopen tegen Ziyi. En wat te denken van Qualva tegen Iper Flying?!

Leon: En Classic tegen Cycloon! Ik ben erbij. Ik hoop dat de weergoden ons gunstig gezind zijn.

Mathieu: Het wordt sowieso koud!

Rogier: De Waal is van de partij. Dus deze jongen zit binnen met een kacheltje tegen de benen! Na drie jaar achterelkaar niet meer kunnen praten en pissen van de kou heb ik een keer geluk!

Benjamin: Haha! Iper Flying gaat het heel lastig krijgen tegen Qualva… Ik vrees voor Cycloon, die achterom moet draaien bij Classic. Met dezelfde vorm als Lisse is deze voor Black Beauty Venus! Maar deze koers gaat sowieso anders lopen dan wij denken. Zo’n sterk deelnemersveld… Net zoals in Warmond toen we tijdens de vierde omloop Ton Jeu, Qualva Nonantais, Attila en Ottimo du Closet overhielden. En als Wim die Lions Ross nou eens van start krijgt… Dan wil ik het nog wel eens zien!

Rogier: Wim moet wel hopen op een dergelijk verrassend verloop… 😉

Leon: Ik zie alleen maar Blackpearl Trans R winnen.

Rogier: Waarom dat dan ineens?

Benjamin: Ik ben een groot fan, maar dit gaat ze niet winnen. Vijf meter met zo’n veld is te veel.

Leon: Is een voorgevoel. Haha. Voor een goede Blackpearl Trans R is vijf meter geen probleem. Tien meter is te veel. Maar laten de twee paarden op die afstand nou tegenelkaar loten!

Mathieu: Het is een prachtig veld. Maar aan de andere kant, zo’n veld aan het begin van het seizoen heeft ook wel wat. Dan heb je ook paarden waarvan je nog niet weet hoe goed ze zijn. We weten nu wel hoe de verhoudingen liggen en welke paarden onder welke voorwaarden kunnen winnen. En is het goed dat de vier favorieten allemaal uit dezelfde stal komen?

Benjamin: Wie wint er dan?

Mathieu: Dat zijn dus die voorwaarden. Als hij niet springt, Cycloon Frejo.

Benjamin: Classic mag voorom en het is maar een kort baantje… Cycloon had iedereen mogen loten, behalve Classic achterom. In Lisse kwam hij ook twee maal rechtsom draaiend moeilijk weg. Alhoewel Classic kansloos verloor van Black Beauty Venus in Lisse. Ben er nog niet uit!

Leon: Hij zal nu beter wegkomen, Cycloon!

Benjamin: Maar goed, Classic of Cycloon. Voor duo of trio maakt het niet uit. Deze twee op 1 en dan de andere Pools-paarden erachter.

Mathieu: Black Beauty Venus is de laatste weken trouw en snel. Die zou ik eerder op 1 zetten.

Leon: Classic Groenhof liep een puike koers zondag. En Hugo zei dat het kortebanen daarin zeker heeft geholpen.

Rogier: Maar jij bent toch op onnavolgbare wijze voor Cycloon Frejo?

Leon: Ik ben Cycloon-fan. Ik denk ook dat hij lopende niet te kloppen is. Dat ik voor Blackpearl Trans R als winnaar kies, tsja… Ik denk trouwens dat achterom draaien voor Cycloon geen nadeel is. Ik speel duo met twee paarden voorop. Winnaar Classic – Cycloon en Blackpearl Trans R. Alles erachter. Het duo gaat altijd geld opleveren omdat er zoveel kanshebbers zijn. Ik ben sowieso benieuwd naar Evison. Krijgt direct Zephir op zijn dak. Krijgen wij de Evison van Beverwijk te zien dan is dat ook een paard voor de laatste vier. Iper Flying zal ook ver komen, mits hij Qualva Nonantais klopt.

Benjamin: Je zag de Evison van Beverwijk in Enkhuizen. Liep fantastische ritten tegen Classic Groenhof en Blackpearl Trans R.

Leon: Pfff, voor elk paard is wel wat te zeggen… Misschien wel de moeilijkste winscore van het jaar. Maar ik lever er één in voor het goede doel: 2-4-5-7-10-11-14-15-18-20-22-23-26.

Benjamin: En Viva’s? Lijkt mij geen gemakkelijk heerschap voor een eerste keer. En daarnaast lijkt ’t Zand hem niet te liggen… Vijf keer eerder gestart en nooit verder dan de tweede omloop.

Mathieu: Dat is opvallend.

Leon: Ik kies ook Howings Kumpel in de winscore.

Mathieu: Dat is ook opvallend. Waarom dan?

Rogier: Die zie ik ook winnen van Viva’s.

Mathieu: Ik geloof wel in Viva’s. We hebben het wel over Viva’s Limburgia. Misschien wel de beste kortebaner ooit! Ik herinner mij dat Karel Gerrits op 310 ooit de derde omloop haalde in Helmond. Sven Schraal kan er dus ook gewoon mee rijden. Het was een mooi seizoen.Hebben wij het vaak goed gehad?

Rogier: De tips van Leon zijn het bewijs dat deze stelling niet opgaat 😉

Leon: Haha, onzin. Wie tipte Ziyi op Venhuizen? Ruim 7 euro plaats.

Mathieu: Geen idee. Help ons even 😉

Leon: Ben maar twee keer dagwinnaar geweest in de tipcompetitie en heb maar één periode gewonnen. En ik maak nog kans op het podium. Dus je kunt wel zeggen, het was een slecht seizoen voor mij 😉

Rogier: Hahaha, vakman!

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.