Appen met Leon: ‘Met Zero weet je het nooit!’

9 juli 2014 18:40

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon en ‘speakerman’ Rogier via de populaire berichtenservice Whats App. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Mathieu: De deelnemers staan online!

Rogier: Twee uitloters maar?

Benjamin: Yep, willen allemaal starten in Hoofddorp.

Mathieu: Precies, de andere helft in elk geval.

Benjamin: Met die verschillende 270-paarden een interessant veld. Lovely Lane en Cunera Beuckenswyk, kunnen ze nu meedoen om de ereplaatsen? Lovely Lane zeker! Mathieu is enthousiast over Cunera Beuckenswyk, maar ik moet nog overtuigd worden.

Mathieu: Allebei redden ze het wel. Cunera achterhaalde Yoran Sammer in Warmond op snelheid. Maar springen allebei wel te gemakkelijk tot nu toe.

Benjamin: Das waar. Overigens is Egmond een ‘Pools-plaats’. Wint alleen maar Pools. Ik ben geneigd om daarom alleen maar Pools te noemen. Iper, Lovely, Ton en Edo. Niets meer aan doen.

Mathieu: Pfff, Attila tegen Iper Flying! Ik ga voor Iper Flying en Zero Option Lane. De laatste is in de vorm van Zwanenburg een zekere winnaar. Maar ja, met Zero weet je het nooit.

Benjamin: Nou, idd. Zero had moeten winnen in Zwanenburg. Lindsey komt ook weer met Umberto. Amalia Beemd, wanneer ze vlak blijft een gevaarlijke outsider… Vorig jaar sprong ze twee keer in Egmond, maar won eerst nog wel een rit van de latere winnaar.

Mathieu: Ja, mee eens. Goed paard. Wel een springer!

Benjamin: Even nummer heeft de laatste binnenbocht… Niet onbelangrijk! Voorlopig is het trouwens Appen zonder Leon.

Rogier: Oké, Cunera is een leuke outsider met vijf meter eraf. 5 euro winnend en plaats om mee te beginnen. Voor het trio zie ik Zero Option Lane als bankpaard. Maar je kunt eigenlijk geen koppel uitvlakken, dus dat wordt duur of niet spelen. Ik verwacht ook veel van Lovely Lane met vijf meter eraf. Haar spelen we 20/20 en alle duo’s heen en weer. De winscore is goed te doen: 1-3/4-6-8-9/10- 12-13-15/16-18-20-21-23. Dat kost niks. Waarvan akte!

Mathieu: Ik twijfel alleen bij 11 en 12. Die Amour heeft wel potentie vind ik. Misschien die dan nog dubbel. En dan vertrouwen we op Amalia Beemd. Die hoeft niet dubbel.

Rogier: Ik vind juist die Dempsey een leuke outsider. Ze neemt altijd de kop. Dus die speel ik ook 2/2 😉

Benjamin: Un Amour werd na zijn uitschakeling in Zwanenburg nog gewerkt. Toen vloog ie!

Mathieu: Ben, niet alles zeggen 😉

Rogier: Zo zijn er veel die zonder tegenstander goed gaan…

Leon: Hallo, hallo! FF snel bekeken. Maar ik zie Lovely Lane. Vijf meter eraf. Liep sterk op Zwanenburg. Alleen de tweede omloop zat de loting tegen voor Lindsey. Tegen Zero. En Zero ging door. Maar ik klokte Lovely als één van de snelste die middag. Dus mijn favoriet. En dan Iper Flying. Lastige rit. Maar op dit parkoers en met vijf meter voor. Ja, dan Iper Flying. En misschien gaat Edo Venus nu wel zijn belofte inlossen?

Benjamin: En ons vriendje Burney Boshoeve is ook weer van de partij!

Mathieu: Hebben we ze nu allemaal genoemd?

Leon: Selim liet nog leuke dingen zien in Wognum! En met Richard Westerink op Zwanenburg. Liep steeds goed weg. Nu met Jan-Thijs. Maar goed, samenvattend. Mijn vier paarden zijn: Lovely Lane, Zero Option Lane, Selim en Iper Flying. Verder als outsiders de Venus-paarden. Mijn duotip is 8 op ½ met alles eromheen. Trio: 8 op 1/2/3 met 1-3-4-5-11-12.

Mathieu: Trouwens, staan we donderdag in Egmond als finalist? Weer 8-1 Rogier? 😉

Benjamin: Het zou zomaar een herhaling van Spanje kunnen worden. Het had 8-1 kunnen worden toen…

Mathieu: Droom verder…

Leon: Dit keer wel binnen de 90 minuten. En 1-0 voor Nederland!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.