Appen met Leon: ‘Meer cabaret dan analyse’

6 augustus 2014 20:53

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon en ‘speakerman’ Rogier via de populaire berichtenservice Whats App. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Benjamin: Het is tijd voor crisisberaad. 305 paarden maken geen kans… Edo Venus wint de koers of Donate… Evison, Capital C, Lovely Lane… Ik heb ze in Nootdorp niet gezien! En dat waren toch de paarden die we zo gezamenlijk overeen waren gekomen… Een ernstige kwestie, want hoe geloofwaardig is onze rubriek nog? Het lijkt momenteel meer op cabaret dan een serieuze analyse. Wat gaan we daar aan doen?

Leon: Het enige dat ik ter verdediging kan melden is dat Nootdorp wel een baan voor Viva’s is. En, je kunt ons geen ongelijk geven dat we Donate Groenhof zien winnen.

Benjamin: Dus wij weten het wel, maar de paarden laten ons in de steek? We hebben voor Nootdorp de nummers 1,2 en 3 niet genoemd!

Leon: Geen paniek, het veld op Santpoort is gemakkelijker!

Mathieu: Precies. Gewoon Co! Durf ik mijn huis wel op te zetten 😉

Leon: Haha.

Rogier: Is er iemand van jullie ‘alle paarden noemers’ die voor de halve finale twijfelde aan Edo? Laat die halve finale nog 100 keer rijden en Edo wint 100 keer!

Leon: Leuk, in de voorbeschouwing. Met Zero kan het alle kanten op. Haha.

Benjamin: Haha, niet eens bij stilgestaan. Zit blijkbaar ergens in mijn systeem. Nou ja, we gaan nog maar eens proberen om de uitslag te voorspellen. Mijn finale is uiteraard Co tegen Iper. Das logisch, zou een zekere nummer 14 zeggen. Daarachter is veel mogelijk.

Leon: Co, Iper, Umberto en … Zero. Winnaar BBV-Qualva… Zoals BBV op Hoofddorp ging. Echt sterk!

Benjamin: Ik vind dit eerlijk gezegd niet echt een baan voor BBV, al die klinkers. Hoe moeten we Qualva inschatten? Won in Stompwijk lopende van Andrea, maar verloor voordraaiend van Howings Kumpel. Is volgens mij ook nog niet optimaal, kan nog beter…

Leon: Met Qualva kan het alle kanten op 😉

Benjamin: Ben benieuwd naar Quairos Jiel, maar die moet het spelletje nog wel doorkrijgen. Zero Option Lane heeft zo uit mijn hoofd alleen gewonnen op asfaltbanen. Oh nee, eerste keer in Medemblik niet. Maar die andere zes? Lisse, IJmuiden, Egmond, Roden, Assendelft en… ’t Zand. Zijn dat klinkers? In ieder geval niet zo onregelmatig baantje als Santpoort. Nee, ik ga voor de doordouwers. Zenito Hanover bijvoorbeeld. Asko Bond lijkt mij er ook zo een.

Mathieu: Jullie schakelen snel om zeg. Ik moet eerst Nootdorp verwerken…

Rogier: Maar mannen, trio jackpot! Mega poolgarantie in de winscore, wat omzet betreft: de baan der banen. Denken jullie mee?

Benjamin: Alle-alle-alle. Sowieso raak!

Rogier: Kost 660 euro. Geen raar idee om er 10 bij elkaar te zoeken.

Benjamin: Winscore: 1-4-6-8-10-12-13-16-17-19-21-23. Cunera wint van Quairos. Nico van Asko. De rest is redelijk vast.

Rogier: In mijn optiek gaat Lifeislife het Zero erg lastig maken. Umberto lang geen zekerheidje. Asko Bond kan best van Nico Diamond winnen. Boy Lucswolle debuteerde niet onaardig en Ton Jeu is momenteel niet de gevreesde eerste omloop tegenstander van weleer. Vast zijn: Zenito – Cunera- Air France – Lovely Lane – Co Swagerman. De rest ben ik niet 100 procent zeker van. Er zit wel wat 80/20 werk tussen, maar ook heel veel 60/40 en 50/50. Wat betreft de einduitslag heb ik het gevoel dat er weer een verrassing gaat komen.

Benjamin: Dat denk ik niet. Co en Iper steken er bovenuit.

Rogier: Als Lovely Lane een keer wat mazzel heeft, zou het een bankpaardje kunnen zijn, maar ze kan er ook na twee harde ritten geen zin meer in hebben. Heb ook een voorgevoel bij Cunera die steeds trouwer wordt. Ze liet Edo Venus hard werken! Iper zou het lastig kunnen krijgen tegen Tiberius. Onthoud deze boude uitspraak!

Benjamin: Mee eens. Tiberius met -5 is een lastige. Startte snel in Stompwijk.

Rogier: Ik denk dat je een schilderij moet maken.

Benjamin: Een schilderij?

Rogier: Vakjargon voor een trio-ticket met heel veel streepjes 😉 1-3-6-10-12 / 1-2-3-6-10-11-12 / alle. Hiermee spijker je hem dicht denk ik. Kosten 150 euro. Het is de moeite waard om de krachten te bundelen!

Leon: Ik zie voor de overwinning Iper Flying, Co Swagerman en Yankee Attack. En BBV- Qualva, maar dat maakt voor het trio niet uit. Verder kunnen alle paarden op drie komen omdat je ook te maken hebt met de terugloter uit de tweede omloop waardoor je een lucky loser bij de laatste vier krijgt. Ik zou spelen: 1-11-12/alle/1-11-12, 1-11-12/1-11-12/alle. En voor de zekerheid ook: alle/1-11-12/1-11-12. 90 euro. Toch?

Rogier: Yes.

Leon: Ik denk zelfs dat je aan de eerste genoeg hebt, maar als er dan toch een surprise winnaar is, dan pak je een klapper.

Mathieu: Trio houd ik mij buiten. Wiskunde is niets voor mij en veel inzetten ook. De winnaar is moeilijk genoeg. Co steekt er bovenuit. Maar…. Ik vond hem in IJmuiden niet vast. Zijn oude kwaal… Ik kom dan uit bij Iper Flying! Zenito, Umberto en Qualva voor de plaatsen. En een goede Asko Bond klopt ze allemaal. Maar dat is allerminst een zekerheidje.

Rogier: Hoezo Umberto?

Mathieu: Baantje voor de specialisten. En dat is Umberto bij uitstek. Bovendien vond ik hem sterk in Egmond. Wellicht Yankee Attack er nog bij voor de plaatsen. Maar als koersritme bestaat voor pikeurs, denk ik dat Jeffrey Mieras nog wat koersjes nodig heeft. Hele jaar niet komen en dan gelijk winnen, zie ik niet gebeuren!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.