Appen met Leon: ‘Lovely Lane kan Timmy pakken’

10 september 2014 18:06

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon en ‘speakerman’ Rogier via de populaire berichtenservice Whats App. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Benjamin: Nog geen Purmerend?

Mathieu: Nee.

Mathieu: Nu wel! Is er een max van twee per trainer? Twee keer Cees Hetteling jr., John Dekker traint Cha Cha Cha. En dat zou ook verklaren waarom Cees Imming de afgelopen tijd de meeste paarden op een andere trainersnaam heeft gezet.

Leon: Wat zijn de regels bij Purmerend?

Benjamin: Staat in het drafprogramma van de NDR niets bijzonders. Als dat echt zo is, twee paarden per trainer, is dit wederom erg creatief opgelost.

Rogier: Dat inhalige gedrag van de trainers is pas flauw.

Leon: Inderdaad.

Benjamin: Even nagevraagd… Er mogen twee wildcards per trainer worden gebruikt.

Mathieu: Wat een kinderachtig gedrag zeg…

Rogier: Ze hebben honger!

Benjamin: Ik word er een beetje moe van dat we de laatste weken keer op keer voor de gek worden gehouden.

Mathieu: Zo doorzichtig, en toch mag het.

Leon: Het zit Christophe niet mee met de loting. Mag drie uur in de auto en loot Donate…

Rogier: Ik vrees dat Timmy H er in de eerste omloop afgaat, al ging hij daar vorig jaar door een muur!

Mathieu: Timmy H zal snel weg moeten zijn. Wordt een lastig verhaal. Al was Lovely Lane in Schagen erg druk.

Benjamin: Startprocedure in Purmerend is hetzelfde toch als in Medemblik? Dus even nummer draait voor, maar heeft wel die omweg langs de verkeersheuvel?

Mathieu: Ja

Leon: Dacht het wel.

Benjamin: Mijn voorkeur gaat naar Donate Groenhof! Vijf meter erbij, maar dat gaat haar niet deren. Ben wel benieuwd hoe ze zich houdt wanneer ze een hele middag achterom moet… In De Lier moest ze dat een keertje tegen Chaman Rapida. Dat leverde geen problemen op. Verder de bekende namen: Co en Andrea Swagerman, Timmy H en Asko Bond.

Leon: Ik denk dat Donate die vijf meter hard nodig heeft.

Benjamin: Ze heeft de goede baan. Blackpearl moet om die heuvel heen.

Mathieu: Worden mooie ritten. Ik vond Blackpearl in Schagen één rit fenomenaal. Daarna kwam ze niet lekker weg. Christophe moet scherp zijn. Maar open veld. Voor alles valt wat te zeggen!

Leon: In dit veld zie ik Co en Andrea. Van de paarden die ze tien meter moeten geven is alleen Lovely Lane een kwaaie. Zeker nu met Wim erachter die het paard een jumpstart kan geven! Maar de rest kunnen ze hebben. De uitdagers van deze twee klasbakken zijn Donate Groenhof, Timmy H, Edo Venus en Evison. Uit deze paarden komt de winnaar en als loting meezit ook duo en trio.

Rogier: Wijze woorden. Ik kan hier aardig in mee. Alleen niet met je winnaars!

Mathieu: Gelukkig maar. Wat is deze rubriek nog waard als jullie het helemaal met elkaar eens zijn?

Rogier: Voor mijn gevoel zit het seizoen erop voor je twee helden.

Leon: Ik denk ook echt dat dit (gezien het veld) één van de laatste kansen is om te winnen. Frans kijkt toch wel met een schuin oog naar de titel.

Benjamin: Lovely Lane kan Timmy H zeker pakken tijdens de eerste omloop. Maar dan is de koek verder wel op.

Rogier: Inderdaad, interessante rit om weg te laten. Denk dat die rit voor veel trio’s en duo’s van belang is.

Benjamin: Kan Cunera een kortebaan winnen? Vind hem steeds strakker gaan, maar loot steeds een sterkte tegenstander. In De Lier Timmy H en in Voorschoten Zero Option Lane.

Rogier: Het lukte met vijf meter eraf al niet, dus het zou mij verbazen. Ik zie wel wat in Asko Bond. Die kreeg het aardig voor zijn kiezen laatst en toonde veel karakter! De tegenstander schrikt mij ook niet erg af. Leon, noem je hem niet omdat je van de Boy Lucswolle-fanclub bent of kun je het onderbouwen?

Leon: Boy had toen -5.

Rogier: Dus waarom zie jij Asko Bond niet?

Leon: Ik denk dat de andere paarden die ik noem beter zijn. En ik mag niet alles noemen 😉 Beide paarden doen in eerste omloop al jasje uit.

Rogier: Oké, ik zie Evison, Asko Bond en Edo Venus. Zou ze allemaal winnend en plaats spelen. Winscore: 2-3/4-6-7/8-9-11/12-13-15-17/18-19/20-21-23. Duur, maar wel interessant!!!

Mathieu: En ik weet het nog niet, moeilijk…

Mathieu: Evison zit wat in. Is ongetwijfeld geprepareerd voor die vette eerste prijs in Purmerend. Vind sowieso het prijzengeld in Purmerend op een mooi niveau. Zou veel meer moeten. Zit nog steeds op het niveau van 20 jaar geleden. Terwijl de sport veel groter is geworden. Maar goed, ik ben eruit!

Benjamin: Vertel!

Mathieu: Edo Venus, direct daarachter Evison en Andrea Swagerman.

Benjamin: Edo Venus, Waar baseer je dat op?

Mathieu: Edo Venus verloor in Voorschoten van Zero Option Lane. Het is hem vergeven. Vond hem ook goed in Middenbeemster. Klopte gemakkelijk Asko Bond, maar verloor wel van Dempsey Donon. En denk aan Tusee JL, paar jaar terug. Aad Pools kon maar niet winnen. Tusee JL had steeds pech, zware lotingen. Maar won er aan het einde van het seizoen drie op rij. Zie ik wel gebeuren…

Benjamin: Ik geloof wel in Edo Venus, maar winnen… En Dempsey Donon gaat er nog één winnen!

Mathieu: Moet ie wel meedoen!

Leon: Ja, loopt goed op gras en op langebaan. Ik zou daar lekker ff blijven.

Mathieu: Ik niet. Op de kortebaan is pas echt eer te behalen!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.