Appen met Leon: ‘Lifeislife zekere halve finalist’

23 september 2014 15:41

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon en ‘speakerman’ Rogier via de populaire berichtenservice Whats App. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Mathieu: Het is even stil geweest op de app. Maar we kunnen weer. Roden staat online!

Rogier: Yeah! Wat een rit zeg. Diamond Digger K tegen Zero. Toen ik het veld nog niet gezien had, was ik voornemens om Zero te tippen. Maar ik vrees dat dit een hele zware dobber gaat worden. Mocht het wel lukken, dan zal het te veel pijn gedaan hebben vrees ik. 16 uitloters, wel veel regionale participanten, doch bijzonder! Ik neig naar Edo, Timmy en Anabaa. Met een lichte voorkeur voor Timmy H.

Benjamin: Timmy H is een gewaagde keuze. Blijft ie lopen, dan is er geen discussie, dan wint ie. Maar ja… Kijkend naar de tegenstanders van de favorieten in de eerste omloop dan heeft Edo Venus het het best getroffen. Ik vond trouwens Lifeislife BR in Enkhuizen ook fantastisch gaan. Dat ie verloor van Evison is geen schande.

Leon: Ik wacht nog steeds op Cocktail Fortuna. Voor derde of vierde keer uitgeloot!!!

Mathieu: Volgend jaar nieuwe kansen… Edo Venus vaste winnaar! Nou ja, dat ook weer niet. Vooruit, mijn winnaar…

Benjamin: Over de uitloters gesproken. Daar staat Classic Groenhof tussen!

Mathieu: Tsja, ook daarvoor geldt, volgend jaar…

Benjamin: Volgens mij kan Zero Option Lane ze allemaal hebben, ongeacht de tegenstander. Ik denk dat ie het zat was tijdens de finale in Enkhuizen en daarom twee keer in de fout ging. Hij had zich al flink moeten inspannen tegen Andrea Swagerman, Amalia Beemd en Evison. De koek was op! Diamond Digger K als eerste tegenstander is daarom inderdaad een vreselijke loting. Die gaat ie wel winnen, maar het frisse is er wel direct vanaf. Wat anders. Was de overwinning van Anabaa Blue in Medemblik een lucky shot of haar definitieve doorbraak?

Mathieu: Doorbraak, maar nog altijd geen zekerheidje.

Leon: Jullie waren zeer te spreken over Sweet and Spicy. Waarom?

Mathieu: Klopte zeer gedecideerd Wala Alki.

Leon: Als Zero nog steeds de vorm heeft van de afgelopen keren en er ligt niet al te veel zand in het startvak dan zie ik hem ver komen. Co krijgt het trouwens lastig. Zephir draait voor. Anabaa Blue en Timmy H zullen een specalité preparé hebben gehad voor Stal de Groningers. Sowieso zijn ze met zes paarden sterk vertegenwoordigd. Yankee Attack is vanaf de basisafstand misschien wel de beste, maar op 305 heb ik nog niet de Yankee gezien die er drie wist te winnen. Maar uiteindelijk ga ik voor Edo Venus, Timmy H, Anabaa Blue en Zero Option Lane. Mijn outsiders zijn Boy Lucswolle en Lifeislife BR.

Benjamin: Lifeislife BR is voor mij een zekere halve finalist. De andere drie zijn Edo Venus, Zero Option Lane en Anabaa Blue. Ik begin trouwens te vrezen voor het kampioenschap van Frans van der Blonk. John de Leeuw is nu de favoriet naar mijn idee. Of kunnen de Swagermannen Frans nog de nodige punten bezorgen?

Mathieu: Paar punten kan nog wel. John de Leeuw en Ruud Pools moeten het nog wel doen. Zoveel kansen zijn er niet meer. En wat dacht je van de trainers? Aad Pools kan het nog steeds winnen. Zou wat zijn!

Benjamin: Prince of Moor ging toch sterk in Medemblik? Wanneer ie de rit tegen Andrea Swagerman overleeft en de loting enigszins mee heeft, zie ik in hem een gevaarlijke outsider.

Mathieu: Laat zich wel opduwen die Prince of Moor. Ik zie ‘m ook wel als outsider. Aan wie moeten we nog meer denken of is alles gezegd?

Benjamin: Viva’s Limburgia?

Mathieu: Lastig in te schatten. Niet zijn jaar, maar toch gepiekt in Nootdorp.

Leon: Ik vind Viva’s echt een paard voor Manon. Al is Sven wel een prima rijder hoor.

Mathieu: Viva’s won ook met Josette. En hoe!

Leon: Een meisjespaard dus 😉

Mathieu: Dat heb ik vaker gehoord… Oh ja, Umberto!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.