Appen met Leon: ‘Het wordt tijd voor John Dekker’

27 juni 2013 21:19

Leon Zoetemelk is al jaren een trouwe bezoeker van de kortebaan en vaak bovenin de ranglijst van de tipcompetitie te vinden. Vanaf dit seizoen is hij de analyticus van Kortebaandraverijen.nl. Hij communiceert met de redactie via een groepsgesprek op het populaire ‘Whatsapp’. Regelmatig worden passages van de chat gepubliceerd.

Mathieu: Deelnemers staan online.

Leon: Pffff, lastig!

Mathieu: Power Hill toch? Daar heb je het elke keer over. Die gaat het nu doen 😉

Leon: Haha, gezien de tegenstand moet het wel zo zijn, toch?

Mathieu: Ik denk het wel. Vanaf 270 zeker.

Leon: Het is een vrij open kortebaan. Normaal zie ik: Umberto, Power Hill, Black Beauty Venus en Yankee Attack.

Benjamin: Umberto met Tanja Huisman klikte vorig jaar heel goed. Yanke Attack was sterk in 020. Zwanenburg heeft een kort baantje… BBV moet telkens meters geven. Zelfs tien op Power Hill… Dat zie ik normaal gesproken niet gebeuren..

Leon: Ottimo, Axel en Amalia Beemd. Klopt wat je nu zegt, maar ik denk nu voor de tipcompetitie!

Benjamin: Time after Time heeft heel veel snelheid, maar was in 020 conditioneel niet top…

Leon: Voor tipcompetitie neem ik Black wel mee, denk ik. Athos kan hij hebben. En aangezien Aad toch dertien krijgt, zijn dat zekere punten. Hahaha…

Mathieu: Ik zie BBV ook gewoon hoor. Hij is momenteel zo goed. Power Hill geef ik een eerste kans, maar laten we niet vergeten dat Venhuizen de enige kortebaan was waarin hij stabiel was. Andere keren had hij altijd mislukte starts.

Leon: Maar is volgens mij het beste paard van alle 270 paarden.

Mathieu: Dat zeker.

Leon: Ik denk dat ik Ziyi erbij pak. Ik vind Tanja een goede pikeur. Inalco is trouwens in eigendom van Jan Offenberg.

Mathieu: Ja, Tom Kooyman op de kortebaan. Zeldzaam! Al zal Benjamin wel zeggen dat hij jarenlang Porsto R op stal heeft gehad 😉

Benjamin: Black Beauty Venus heeft dit jaar pas één rit verloren. Wie won die rit? Juist ja, Time after Time!

Leon: Ja lekker. Ga ik weer twijfelen…

Mathieu: Je hebt nog even. Dat scheelt… Heb je nog een surprise op het oog?

Leon: Amalia Beemd. Liep die niet tegen Zero in Amsterdam? Met John Dekker. Wordt voor hem wel weer eens tijd om bij de eerste drie te komen.

Mathieu: Kan plaatspaard zijn inderdaad…

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.