Appen met Leon: ‘Het wordt een broederstrijd’

4 augustus 2014 12:52

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon en ‘speakerman’ Rogier via de populaire berichtenservice Whats App. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Mathieu: De deelnemers staan online.

Rogier: De meest vaste winnaar van het jaar dunkt mij… Edo Venus wordt van zijn lang zal ze leven niet geklopt met 295 op een 300 baan. Daar durf ik een huis op te zetten. Echt jammer dat ik huur! Winscore niet te doen! Zeker lijken mij: Timmy – Edo – Capital – Viva’s – Evison – Chaman. Zes ritjes dubbel is wel duur!

Mathieu: Ik geloof zeker ook in Edo Venus. Maar heeft toch een paar keer rechtsom gesprongen. Voor mij geen zekerheidje.

Rogier: Onklopbaar!

Benjamin: Donate Groenhof bedoel je?

Rogier: Nooit!

Benjamin: Waarom niet? Indrukwekkend optreden in Warmond.

Rogier: Precies mooie tegenstanders en zo overtuigd als ik die dag van Donate was, ben ik dat nu van Edo!

Benjamin: En een Timmy H die blijft lopen, wint deze koers gewoon hoor…

Mathieu: Kunnen beter de paarden noemen die geen kans maken… Voor alle paarden is wel iets te zeggen.

Rogier: Ja, er is dus toch een winnaar naar aanleiding van het incident Voorschoten: Nootdorp! Dit veld is nog een slaggie mooier.

Leon: Ik ben nog niet over de teleurstelling heen dat Voorschoten niet doorging!

Mathieu: Ik ook niet…

Leon: Zo, Blackpearl gelijk tien meter geven…

Benjamin: Hebben we voorgaande seizoenen gezien: juli en augustus zijn niet de maanden van de paarden met een starthandicap. Er zijn te veel deelnemers vanaf 295 meter. In september hebben deze er weer vijf meter bij en is het weer te doen. Dus ik ga voor de 295-paarden: Donate, Edo, Lovely en Chaman. Laatste kan snel vertrekken, maar winnen zie ik hem niet zo snel doen. Gaat wel ver komen.

Leon: Dit is ook een NK-waardig veld. Mis alleen Co Swagerman en Qualva Nonantais. Ik ga voor een groot gedeelte mee met Benjamin. Alleen zal Donate direct aan de bak moeten tegen Yankee Attack.

Benjamin: Dat sowieso, maar dat wint Ruud in het startvak…

Leon: Een goede Timmy H kan dit zeker winnen. Maar ik hoor al tijden dat Edo Venus op snelheid niet te kloppen is. Laat die zijn belofte nu maar eens inlossen.

Rogier: 100 %

Leon: Adonis Charisma was een prachtige winnaar op het gras van Stompwijk. Maar nu vijf meter erbij en op asfalt. Het worden spannende ritten, maar ik zie Andrea Swagerman winnen op een 300-meter baan. Dit is ook wel een baan voor Viva’s trouwens. Capital C heeft een paar weken rust gehad na een aantal drukke weken. Op Hoofddorp echt goede ritten van gezien.

Rogier:
Capital C is mijn tweede idee als Edo Venus het per toeval toch niet doet.

Leon: Donate Groenhof, Edo Venus, Timmy H en Evison zijn mijn paarden. Maar ik denk dat het vooral een broederstrijd gaat worden tussen Aad en Ruud…: Edo – Donate

Rogier:
Ik vervang dan Evison door Capital C.

Leon: Heel rijtje outsiders erachter: de winnaar tussen Adonis en Andrea… Capital C en Viva’s Limburgia. Nee, ik ruil Andrea Swagerman voor Evison. Andrea wordt drie, Edo wint en Donate twee. Timmy H moegestreden vierde.

Benjamin: Voor het juiste kwartet moeten we bij Rogier zijn, geloof ik… Van de week leverde zijn kwartettip in Alkmaar ruim duizend euro op!

Mathieu: Ben, er is geen kwartet meer op de kortebaan. Beetje scherpte a.u.b. 😉

Benjamin: Nee, maar wel een vierde omloop met vier paarden… Maar inderdaad, niet bij de les. In het startvak was ik nu op mijn nummer gezet… Maar hoe lang ik erover nadenk. Des te groter wordt mijn twijfel over Donate… Krijgt wel ff Yankee Attack op zijn dak. We krijgen in Nootdorp pas de echte Donate te zien. In Warmond kreeg ze enigszins een koers op maat, hoewel ze Co Swagerman wel versloeg tijdens de finale!

Leon: En als je Co kan verslaan, dan kan je Yankee ook verslaan!

Mathieu: Je haalt gemakkelijker vijf meter in in de eerste omloop, dan in de finale!

Benjamin: Mijn voorspelling met alleen 295-paarden is wel gunstig voor de mannen van BES. Hoeven ze niet steeds met die startpalen te sleuren.

Mathieu: En dan 1 paard op 305 erbij. Schiet de hele middag dat licht onverwacht op wit…

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.