Appen met Leon: ‘Hele rustige handen’

5 september 2014 15:30

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon en ‘speakerman’ Rogier via de populaire berichtenservice Whats App. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Rogier: Meesterlijke editie van Appen met Leon! Dat duo brengt gewoon 50 euro!!! Er zal toch wel iemand een taart sturen?

Leon: Trio 345. Ik geloof dat mijn band weer lek is!

Rogier: Ja, dat geloof je toch niet? Denk toch dat de mensen jou het meest serieus nemen, want het zijn geloof ik de enige twee die je niet genoemd hebt! Hahaha, Oh ja, en Asko! 😉 We hebben allemaal ons steentje bijgedragen aan deze succesvolle editie die overigens wel weer eens nodig was 😉

Leon: Dat zeker! Teamwork make succes.

Benjamin: Gaan we nu lekker sentimenteel lopen doen? Maar inderdaad het klopte vandaag een keer.

Rogier: We hebben een goede balans gevonden. Ik die gewoon één winnaar noem, Leon noemt er twaalf/dertien. En dan jullie altijd een beetje, hoe zeg je dat, iedereen te vriend houdend zeg maar, haha.

Benjamin: Haha.

Mathieu: Zelfs jullie! 😉

Leon: Meneer tipt ook weer eens goed. Gelijk praatjes, haha. Alle sentimenten aan de kant. Door naar schoorvoten! Mannen, om nou direct Thomas met Co als favoriet te bestempelen. Thomas zijn enige ervaring zijn de ponyraces. Maar hele moeilijke kortebaan om te voorspellen.

Mathieu:
Ik durf wel te kiezen: Iper Flying.

Benjamin: Wie moet je dan kiezen? Als hij Co van start krijgt, komt het goed. Nee, voor de 80ste keer Iper? Die het dan weer net niet doet. Maar goed ik ga slapen. Dromen over hoe een mannetje van amper 16 de hele kortebaantop op een hoopje veegt en Nederlands Kampioen wordt!

Leon: Ik zie toch echt maar één winnaar en dat is Iper Flying. Daarachter ligt de strijd volledig open. Voor de plaatsen zoek ik vormpaarden zoals Cha Cha Cha en Cunera Beuckenswyk. Of paarden die op hun klasse plaats kunnen kunnen lopen zoals Yankee Attack, Zero Option Lane en Viva’s Limburgia.

Benjamin: Thomas Bos mist inderdaad ervaring, maar waarom niet winnen? Lindsey Pegram won ook bij haar debuut. Manon Pools ook. Die had toen pas een dag of vijf haar vergunning. Volgens mij werd Robin Bakker tijdens zijn eerste kortebaan tweede en een kortebaan later won hij wel.

Leon: Nee, ik zie dat niet gelijk gebeuren. Kan hij direct brutaal zijn in het startvak?

Benjamin: Thomas moet zijn hoofd koel houden. Co is in supervorm. Wat een demonstratie in Middenbeemster! Was bijgeloot, maar toen Denise zijn gebruiksaanwijzing goed gelezen had, was er geen houden meer aan. En Leon, ik zie wel wat in Zero Option Lane! Maakt de laatste weken een beresterke indruk, maar de loting is steeds ongelukkig.

Rogier: Iper Flying is de meest vaste winnaar van het jaar.

Leon: Vast als een huis, zeggen ze dan. Iper kan het alleen zelf verpesten door te vroeg te gaan. De paarden op 270 kan hij allemaal hebben. Daarbij komt dat hij de winnaar van de loting is.

Rogier: Niets aan toe te voegen. Denk niet dat iemand in staat is om een Iper een ‘opblaasrit’ te geven.

Mathieu: Nou, nou. Laten we het niet overdrijven. De meest zekere winnaar van dit jaar was Edo Venus in Nootdorp en Beverwijk… Ik hou het ook op Iper Flying, maar het is geen paard dat het beste voor het laatst bewaart. Opblaasritten zie ik tegen Co Swagerman, Anabaa Blue en misschien zelfs Zero Option Lane. Maar het zou natuurlijk prachtig zijn als Aad Pools in dit seizoen alsnog Nederland Kampioen wordt. Rogier, pas was jij heel enthousiast over Thomas Bos. Hij zou ons gaan verbazen. Een talent?

Rogier: Van wat ik gezien heb met het snelwerk op Alkmaar. Hele rustige handen, ja een vakman. Maar dit is natuurlijk wel even andere koek.

Mathieu: Ik vond hem erg zelfverzekerd na Bemmel toen Frans vertelde dat hij hem mocht gaan rijden. Laten we niet vergeten dat hij het beste paard voor de kar heeft!

Rogier: Zulke jochies benne niet bang hè.

Leon: Ik vind dit trouwens een mooier veld dan de eerste keer. Met minder paarden op vijf meter voorgift. Nu krijg je een waardig Nederlands Kampioen! Bovendien twaalf winnaars in één veld. De tweede omloop wordt schitterend!

Rogier: 1 Paard zal te goed zijn. Het wordt spannend voor de plaatsen. Ik blijf het gevoel houden dat het NK ons is afgenomen dit jaar. Of hebben ze een draaiboek met extra’s waardoor het NK-gevoel alsnog opgewekt kan worden?

Leon: Paaldanseres?

Mathieu: Bij mij leeft het wel hoor. Ik heb er zin in!

Leon: Zeker weten. Bij mij ook!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.