Appen met Leon: ‘Grootste tegenstander is Elma zelf’

20 juli 2016 22:11

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon via de populaire berichtenservice WhatsApp. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Leon: Goedemorgen!

Mathieu: Ook goedemorgen! Klaar voor Appen in een sneltreinvaart vandaag?

Leon: Jazeker! Het wordt wel weer tijd dat de Groningers een keer winnen..

Mathieu: Haha, nou!

Leon: Ik kom bij mijn eerste selectie tot zes paarden. Daar zie ik King en Jagger Broline het verst van komen. Chaman Rapida is een trouw paard met een snelle start. Amiral d’Inverne is mijn vierde paard. Elma Alki liet in Hoofddorp zien dat ze het wel degelijk kan, maar heeft nu geen prettige loting met Zenito Hanover. Iper Flying hoort ook bij mijn paarden die ik in eerste instantie selecteerde. Een fitte Iper loopt die vijf meter gemakkelijk dicht. Het zou mij niet verbazen wanneer hij de vierde omloop haalt. Maar King is mijn winnaar.

Benjamin: Final Magic deed het tijdens zijn eerste starts toch niet zo gek?

Leon: Klopt.

Mathieu: Niet onaardig inderdaad, maar is voor september.

Benjamin: Maar heeft natuurlijk een verschrikkelijke loting tegen Chaman Rapida.

Leon: Ik schat Chaman hoger in.

Benjamin: Ik ook, maar we zijn in deze rubriek toch altijd op zoek naar de verrassing? Volgens mij is Final Magic zo’n surprise. Palle Spirit ook, al zie ik die eerder scoren op een baan van 275 meter.

Mathieu: Cassandra D deed het ook niet verkeerd in Egmond aan den Hoef en Donovan Norg in Zwanenburg… Maar tot zover de rubriek outsiders.

Benjamin: Dat kun je wel zeggen, maar dan zijn we nu al klaar. King, Jagger Broline, Chaman Rapida en ……..? King trouwens lastig geloot. Andrea Swagerman zoekt je wel op tijdens de rit. Maar laat ik eens wat anders doen dan normaal: Elma Alki (foto)! Uiterst vervelend geloot, maar loopt een thuiswedstrijd. Speciaal geprepareerd, ik zie het wel zitten! Eerste kortebaanoverwinning van Rob de Vlieger sinds 2007, Utah Alki in Warmond.

Mathieu: Dat vind ik een te groot risico, je moet maar hopen dat ze blijft lopen. Met de snelheid zit het goed, dat is waar.

Leon: Ik sprak Rob even in Stompwijk. Hij zegt dat de grootste tegenstander van Elma, Elma Alki zelf is.

Benjamin: 2 – 3 – 6 – 7 – 9 – 12 – 13 – 15 – 18 – 20 – 22

Mathieu: 1 – 4 – 6 – 7 – 9 – 11 – 14 – 15 – 18 – 20 – 22. Vier verschillend! Lekkere eenheid zijn we… Cha Cha Cha verslaat Iper Flying volgens jou?

Benjamin: Die ging heel best in Hoofddorp. Klopte achteromdraaiend heel gemakkelijk Burney Boshoeve. Hij schakelde zichzelf uit met een galoppade en een te vroege start.

Mathieu: Daar zit wat in, maar je geeft wel direct ook het probleem aan. Iper Flying is betrouwbaarder. En Fonne Pomponne?

Leon: Loopt vanmiddag in Emmeloord. Ik ga er persoonlijk even heen om te kijken. Emir Frisia en Co Swagerman lopen ook.

Mathieu: Die had ik er liever donderdag bij gehad! Er wordt twee dagen achter elkaar uit dezelfde vijver gevist. Het is niet logisch. Waarom is dat niet goed af te stemmen? Er zijn zat weken dat er niets gebeurt. Wat betreft de winst: King lijkt mij het meest logisch.

Benjamin: Mij niet… Twee keer finale gehaald na bijloting. Leon denkt trouwens zeker: ‘Ik heb gescoord met mijn winscore in Stompwijk, ik laat hem voor IJmuiden lekker liggen.’

Leon: Ik kom net aan in Emmeloord, maar zal het nu even doen. 2 – 3 – 6 – 7 – 10 – 11 – 14 – 15 – 17 – 20 – 22.

Mathieu: Hup Gerco Impuls!

Leon: Fonne Pomponne zojuist mooie tweede plaats, met een sterk eindschot! Final Magic loopt nu.. Gerco Impuls gewonnen!

Mathieu: Yes! Overtuigend?

Leon: Heel overtuigend, van start tot finish!

Mathieu: Leuk! Ik zat al in spanning op de uitslag te wachten.

Benjamin: Prachtig voor Ome Gé en Tante Len! Verder nog zaken waar wij weet van moeten hebben?

Leon: De lobby voor paarden in Voorschoten is gestart!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.