Appen met Leon: ‘Frans wil kampioen worden’

22 augustus 2014 10:18

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon en ‘speakerman’ Rogier via de populaire berichtenservice Whats App. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Benjamin: Deelnemers staan online!

Leon: Mooi veld! Ik maak altijd eerst een shortlist. Dat zijn in De Lier de volgende paarden: Co en Andrea Swagerman, Chaman Rapida, Selim, Prince of Moor, Donate Groenhof, Timmy H, Lovely Lane, Adonis Charisma en Cunera Beuckenswyk. Deze lijst breng ik terug naar de paarden met een aardige loting en die kunnen winnen. Dan kom ik uit bij: Co en Andrea Swagerman, Timmy H (werd gewerkt in Beverwijk en dat zag er goed uit) en Donate Groenhof. Mijn outsiders zijn de winnaar van de rit Selim – Chaman Rapida en Prince of Moor. Er van uitgaande dat Timmy H behandeld is aan wat hem de laatste keren deed springen, is hij mijn winnaar.

Mathieu: Timmy werkte in Beverwijk en vloog toen! Oh, dat zei je al….

Rogier: Winscore brengt hooguit tien euro in De Lier. Nog nooit zo simpel geweest, leuke loting, ronde twee wordt een sensatie!

Benjamin: Winscore simpel? Misschien wel, maar wie wint de rit Ton Jeu vs Prince of Moor?

Rogier: Dubbel spelen.

Benjamin: Oke, dubbel.. Maar als je nou maar twee euro hebt om in te zetten?

Rogier: Haha, dan Prince, die was weergaloos in Bemmel!

Leon: Verloor twee keer van Co, dat is geen schande!

Benjamin: Co Swagerman nu met vijf meter extra.. Daar heb ik weinig vertrouwen in… Maar goed, dat Andrea Swagerman al twee keer zou winnen met starthandicap, had ik ook nooit verwacht.

Mathieu: Is Thomas niet geslaagd?

Leon: Thomas is zeker wel geslaagd! Maar ik geef Frans gelijk dat hij het eerst op 305 meter zelf probeert. Co is goed genoeg om bij de eerste vier te eindigen. Frans wil toch heeeeel erg graag kampioen worden!

Benjamin: Ik zie wel wat in Pricken, zo met Manon. Prince of Moor kon ook ‘niets’ tot vorig jaar in Venhuizen, maar toen kwam Manon even langs… Klappertje!

Mathieu: Ik heb hem ook nog niet afgeschreven. Lijkt mij een paard dat de eerste omloop door moet komen om te oogsten. Wordt beter als de anderen moe worden. Zo ging het ook in Wognum. Nu tegen een nog frisse Attila gaat het niet meevallen. Maar misschien kan Manon wat extra metertjes in het startvak pakken…

Benjamin: Als het dan toch een koers van de lange adem wordt: Andrea Swagerman natuurlijk! Kwam dit seizoen twee keer door de eerste omloop heen en won beide keren. En heeft na vorig jaar natuurlijk wat goed te maken in De Lier! In gewonnen positie van de benen….

Leon: Cycloon Frejo was toen de terechte winnaar!

Benjamin: Ja, maar dat scheelde weinig… Maar goed, Donate Groenhof en Timmy H zijn mijn winnaars, alhoewel Umberto en Cunera Beuckenswyk geen lekkere tegenstanders zijn tijdens de eerste omloop. Timmy H vloog vorig jaar één rit in De Lier, maar sprong daarna twee keer weg…

Mathieu: Ik zie veel in Selim. Die vond ik goed in Santpoort! Maar ik ga ook voor Timmy H, onder voorbehoud uiteraard 🙂 Voor Timmy is het springen of winnen.

Leon: Waar heb ik dat eerder gehoord!

Benjamin: Ik ben nog benieuwd naar jouw visie, Rogier!

Rogier: Het spijt me jongens, maar de hele sport kan mij momenteel even gestolen worden. Zoe staat nu op de kliniek en het ziet er helaas niet goed uit. Pees. Tornado is ook geblesseerd. VP, KB, ze waren er helemaal klaar voor….

Benjamin: Ai, heel naar… Komen ze nog terug?

Rogier: Zoe zeker niet…

Leon: Wat een klotezooi!

Benjamin: Iemand desondanks nog een laatste woord?

Rogier: Het zonnetje schijnt in Heino!

Leon: In Limburg ook!

Mathieu: Ja, in Limburg ook! Zit heel Voorschoten hier?

Benjamin: Heb het artikel af, maar met zeshonderdzesenzestig woorden… Met zo’n cijfercombinatie kan ik het natuurlijk niet plaatsen, dat is de goden verzoeken.. Nog één citaat alsjeblieft! Wacht even, de 6… Andrea Swagerman! Laat maar zitten, ik ben d’r uit!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.