Appen met Leon: ‘Equidia iets groter dan de kortebaan’

6 juli 2016 20:02

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon via de populaire berichtenservice WhatsApp. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Benjamin: Nog voordat de deelnemers van Egmond er zijn: eindelijk weer topscores in de Winscore-competitie!

Mathieu: Jaja, jij hebt ook eens wat goed…

Benjamin: Leon slechts één foutje en eindelijk, na anderhalf jaar, een foutloze van mijn hand. Gezien de uitbetaling was ik niet de enige, haha. In elk geval is het gemiddelde weer met enkele punten opgekrikt. Een score van 75% over het gehele seizoen lijkt mij een nobel streven.

Leon: Gaat Egmond nog lukken? Zestien paarden is een prima aantal hoor. Geen stilstaande of bijgelote paarden.

Benjamin: Ik vind dat iedereen zich sowieso te druk maakt over het aantal paarden. In het woordje voor de eerste start in Warmond sprak men over een ‘teleurstellend aantal van 22 paarden’.

Leon: Nou, er komen steeds minder vierjarige paarden op de kortebaan. Troost-Sweepstakes werd verreden met drie paarden. Duindigt staat op omvallen.

Benjamin: Dat is nu eenmaal de realiteit. Dan is 22 paarden een heel mooi aantal. Ik heb me in elk geval prima vermaakt in Warmond.

Mathieu: Er zijn niet te weinig paarden. Purmerend heeft er straks genoeg. De oplossing geld! De afgelopen jaren is overal in geïnvesteerd, behalve in het prijzengeld. In mijn jeugd won de winnaar van een kortebaan vijf duizend gulden. Dat is nu 2.300 euro gemiddeld. Niks veranderd! Natuurlijk, de meeste verenigingen hebben het niet breed. Maar de afgelopen jaren heeft alles zich positief ontwikkeld, maar de pikeurs, trainers en eigenaren zijn vergeten. Dit komt overigens allemaal van ‘Fan van Jan’, een wijs man. Al legde hij de nadruk op de vergoedingen!

Leon: Mensen moeten meer Winscore spelen, daar zit de meeste afdracht op voor de kortebaanverenigingen.

Mathieu: Het is wel een frustrerend spelletje hoor.. Hoeveel variaties moet je wel niet spelen om het goed te hebben? In anderhalf jaar deze rubriek heb ik nog geen enkele keer alles goed gehad.

Leon: Maar het geeft wel elke rit spanning en zo moet je het ook verkopen!

Benjamin: Mensen zijn niet meer tevreden met het winnen van twee tientjes op een draverij. Ze zitten allemaal thuis gespannen te wachten tot het moment dat Gaston met één of andere straatprijs hun huiskamer komt binnenlopen.

Leon: Ik word trouwens net gebeld vanuit Frankrijk. Equidia, de grootste paardenzender, wil een interview! In met verband met mijn activiteiten op Twitter, Facebook en de website van Timoko.

Mathieu: Leuk, succes! Deelnemers staan trouwens online!

Benjamin: Nou Leon, vertel jij maar eens waarom jouw oogappeltje Zero Option Lane deze koers gaat winnen.

Mathieu: Hij moet er wel lang over nadenken, maar zolang hebben we helemaal niet! Dan begin ik maar. Amiral d’Inverne (foto) is mijn winnaar. Daarachter zie ik vele outsiders.

Benjamin: Amiral d’Inverne is juist één van die outsiders! Maakte in Zwanenburg gedurende twee omlopen een prima indruk, maar was het daarna helemaal kwijt. Ik blijf wat zien in Palle Spirit, zolang hij maar niet achterom hoeft te draaien of te vroeg start. Dat is hem in Utrecht en Zwanenburg drie keer gebeurd, geloof ik. Danny heeft ook wel een succesje nodig.

Mathieu: Klopt. Het zou goed zijn voor Danny, het is nog niet zijn seizoen… Het lijkt wel een talentvolle voetballer. Eerst lukt alles, daarna niets meer. Gelukkig voor Danny staan de echte talenten daarna altijd weer op!

Benjamin: Nou, daar gaan we! Op weg naar de tweede foutloze Winscore op rij… 1 – 4 – 5 – 7 – 10 – 11 – 13 – 16 – 18 – 19.

Mathieu: Jij zegt dus dat Ruud Pools weer op tijd terug is voor de live-uitzending van de Tour de France? Ik ga toch voor Valparaiso Jiel. Hetteling is nog zoekende, maar het komt gewoon goed met dat paard. 2 – 4 – 5 – 7 – 10 – 11 – 13 – 15 – 18 – 19.

Leon: Zojuist het interview gehad met Equidia, dat is toch iets groter dan de kortebaan 😉 Maar inderdaad, Zero Option Lane kan hier wel eens toeslaan! Ik moet zeggen dat ik Co Swagerman tegen Tamburini in Warmond indrukwekkend vond. Jullie hebben Balalaika zien lopen in Zwanenburg. Ik las dat ze aanleg heeft?

Mathieu: Ja, was een aardig debuut.

Leon: Chaman – Asko is een lastige rit. Ik geef hem vanwege het voordraaien aan Chaman. 2 – 4 – 5 – 7 – 10 – 12 – 13 – 15 – 18 – 19. Ik hoop dat ze het kunnen vinden bij Orgoglio del Nord, heeft snelheid genoeg. Ik ga met jullie mee dat Amiral d’Inverne het te kloppen paard is, mits hij tijdens de tweede omloop niet Zero Option Lane treft.

Benjamin: Wanneer komt het interview online, Leon?

Leon: Staat het al! http://www.equidia.fr/live/ces-trotteurs-qui-passent-leur-vie-sur-les-reseaux-sociaux/

Benjamin: Kan ik mooi even mijn Frans bijspijkeren…

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.