Appen met Leon: ‘Edo verdient een ereronde’

14 september 2014 16:58

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon en ‘speakerman’ Rogier via de populaire berichtenservice Whats App. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Rogier: Mannen, de trainers waren niet blij met mijn opmerking dat ze honger hebben. Het had tactvoller gekund. Ik had er ook eigenlijk een knipoog achter staan.

Benjamin: Die hadden we erbij moeten zetten! Maar, ik las niet in het stuk dat ze echt honger hebben. Meer dat ze  alles uit de kast halen om het geld binnen te slepen.

Mathieu: Om de sport verder te helpen, moeten we soms kritisch zijn. Maar dat van die honger was misschien niet zo handig. Je moet het inderdaad niet letterlijk lezen. Ik heb het laten staan omdat ik er juist enig begrip in zag. Het was het tegengeluid bij de opmerkingen daarboven en beneden. De trainers verdienen niet veel op de kortebaan, dus laat ze nu dat geld een keer pakken. Overigens vertelde Cees Imming dat hij een andere reden heeft voor het overzetten van zijn paarden. Daarover horen we later meer. Terug naar de koers.

Rogier: Volgens mij heb ik één van de eerste edities van dit seizoen geroepen dat Lifeislife BR er zeker één zou gaan winnen. Ik meen mij te herinneren dat ik daarin één of twee medestanders had.

Mathieu: Ja, ik!

Benjamin: Dat zeker! Wie ook alweer niet?

Mathieu: Leon was negatief. En toen ging de brug weer open, zoiets.

Leon: Nee, lekke band!

Mathieu: Ik weet al wie we voor maandag gaan tippen.

Leon: Edo Venus. Verder Chaman Rapida, Selim en winnaar Qualva – Prince.

Mathieu: Alleen maar Edo Venus.

Leon: Eens, die gaat maandag zijn eerste winnen. Aad Pools wil toch niet de Zoetemelk van de kortebaan worden;-)

Rogier: Edo kan onmogelijk verliezen.

Benjamin: Iper in Hillegom ook niet…

Mathieu: Das waar. Laten we ook niet vergeten dat Medemblik een aparte baan blijft met die bocht en de regels. Bijgelote paarden hebben de hele middag de binnenbocht! Maar toch, Edo Venus is en blijft het te kloppen paard.

Rogier: Eens!

Leon: Sta ik ook achter.

Mathieu: Ben, lekker korte editie?

Benjamin: Wanneer hij enigszins gunstig loot, is deze voor Chaman Rapida! Ging in Voorschoten drie-en-een-halve omloop als een winnaar. Daarna was het gebeurd met hem. Weet niet of een paard conditioneel kan verbeteren in een dikke week tijd. Daarom heeft ie maandag een doorslag nodig en soms het binnenbochtje. Heeft ie dat geluk aan zijn zijde, dan is ie niet te kloppen! Anders inderdaad Edo Venus. Die verdient na Purmerend een ereronde. Of baanspecialist Qualva Nonantais. Ben benieuwd naar Yoran Sammer met vijf meter voorsprong bij de start.

Leon: Ik zie trouwens wel wat in Selim. En Winscore: 1-3-6-8-9-12-13-16-18-19-21. En 23/24 omdraaien. Duo 10-alle en voor de zekerheid alle-10. Trio 10-4/5-alle.

Benjamin: Selim had mij in Voorschoten te veel problemen met rechtsom draaien.

Mathieu: Maar inderdaad, paardje op 270 met binnenbocht… Dat kan nog voor Edo Venus een probleem worden.

Benjamin: Oh, en European Winner dicht ik kansen toe. Liep sterke ritten tijdens de eerste omloop, maar achterom draaien lijkt een probleem. Mag voorom tegen Yoran Sammer. De winnaar van deze rit haalt minstens de halve finale!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.