Appen met Leon: ‘Dreamcatcher vliegt op gras’

20 juli 2013 22:36

Leon Zoetemelk is al jaren een trouwe bezoeker van de kortebaan en vaak bovenin de ranglijst van de tipcompetitie te vinden. Vanaf dit seizoen is hij de analyticus van Kortebaandraverijen.nl. Hij communiceert met de redactie via een groepsgesprek op het populaire ‘Whatsapp’. Regelmatig worden passages van de chat gepubliceerd.

Benjamin: Deelnemers staan online.

Leon: Maandag mijn winnaar; Dreamcatcher Venus! Hij vliegt op gras. Wel lef van jullie om Ton Jeu favoriet te maken in Stompwijk.

Benjamin: Wie anders? Maar ja, als Co blijft lopen, kan die ook winnen. Black Beauty Venus had in Egmond geen schijn van kans.

Leon: Is ook een niet te voorspellen veld. Voorwerk zien is erg belangrijk. Ton Jeu kan al aan de bak tegen Bright Look.

Mathieu: Zal lastig worden. Bright Look vliegt vandaag in IJmuiden.

Mathieu: In dit veld kan Howings Kumpel winnen. Vijf meter voor nu. Heeft snelheid zat, maar kwam in de tweede omloop in Hoofddorp niet weg. Ziyi kan ook winnen. Vaak hoeft het in Stompwijk niet zo hard. Trouw zijn, is heel belangrijk. Of Axel Cartouche en natuurlijk Ton Jeu, zelfde soort paarden. Het zijn paarden die niet vaak springen en met hun snelheid de meeste paarden wel kunnen kloppen. Tegen de echte top komen ze normaal gesproken tekort. Zero Option Lane en Co Swagerman bijvoorbeeld, maar die zijn op basis van hun laatste starts weer niet te vertrouwen.

Benjamin: Blackpearl Trans R gaat toch ook goed op gras? Jammer dat ie er niet in staat. Heb haar weken geleden al getipt in mijn stamkroeg… Jullie kunnen trouwens wel in Voorschoten wonen, maar Stompwijk is toch echt de enige thuiswedstrijd;-)

Leon: Jaja, Voorschoten is toch echt de mooiste 😉

Benjamin: Met de voorspelde warmte is een gunstige loting maandag cruciaal. Daarnaast de afstand… Zero Option Lane gaat het zwaar krijgen.

Leon: Er kunnen in de tweede omloop zomaar zes paarden op 295 meter staan. De kans dat Zero er één loot is groot. Leuk trouwens die tipcompetitie. Wel knap dat de nummers één en twee van vorig jaar weer één en twee staan.

Mathieu: Dat is geen toeval meer…

Leon: Ik noem als outsider Capitol C en zoals gezegd is Dreamcatcher Venus mijn winnaar. Het heeft bij Black Beauty Venus ook even geduurd voordat hij won. En ik heb de koers van Dreamcatcher Venus op het gras van Duindigt gezien. Hij werd mooi tweede na een hele koers op kop. Ondanks de handicap zie ik Zero Option Lane er ook wel bij. Ook geloof ik weer in Ziyi. Ton Jeu zie ik als een one time victory. En ik zie Prince of Moore dit keer ver komen.

Mathieu: Ik vind het grasspecialisme wat overschat. Paarden die het normaal op de kortebaan niet doen, doen het ook niet op een kortebaan met gras. Maar Dreamcatcher Venus zou kunnen hoor. Paard straalt wel wat uit. Maar tot dusver valt hij in de koers steeds tegen.

Benjamin: Ik lees trouwens, nog eens het Twitterverslag van Mathieu van de kortebaan van IJmuiden. Toen ik de voorbeschouwing schreef was IJmuiden nog nauwelijks begonnen. Toen wist ik nog niet dat Bright Look een heldere kijk op het kortebanen had gekregen. Als hij blijft lopen, gaat Ton Jeu het niet van hem winnen, vrees ik. Alles moet over 😉

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.