Appen met Leon: ‘Denise is een vertrekker’

23 augustus 2013 15:13

Leon Zoetemelk is al jaren een trouwe bezoeker van de kortebaan en vaak bovenin de ranglijst van de tipcompetitie te vinden. Vanaf dit seizoen is hij de analyticus van Kortebaandraverijen.nl. Hij communiceert met de redactie via een groepsgesprek op het populaire ‘Whatsapp’. Regelmatig worden passages van de chat gepubliceerd.

Tot het einde van zijn schorsing treedt pikeur Wim van der Mespel op als gastapper.  

Benjamin: 26 deelnemers in De Lier! In afwachting van de loting, om de tijd te doden… Mooie historische winnaars in De Lier! Resi Bes met Jan Wagenaar natuurlijk in 2006… Super Leo in 1998… Kaizarda Laurelton won in 2007 ook sterk, maar dat was een trieste dag met Adonis… Sir Kali natuurlijk! Maakte toen een straat goed op Super TD Limburgia…

Mathieu: Vorig jaar was een rare koers. Zeventien paarden en elke keer ging het paard door dat je niet verwachtte…

Mathieu: Ja, daar zijn de deelnemers. Black Beauty en Andrea met leerlingen!

Leon: Pff, geen gemakkelijke kortebaan. Bemyguest ging goed op Beverwijk, maar Cycloon Frejo weer op Bemmel. Yankee Attack verdient een overwinning. Tusee JL voor de plaatsen… Dreamcatcher Venus kon op Nootdorp maar nipt Cycloon Frejo achter zich houden. Nu vijf meter meer. En dan heb je nog Black Beauty Venus. Andrea met Denise. Ik vind dat Denise het steeds beter gaat doen, maar achter Andrea Swagerman… Geen gemakkelijk paard.

Mathieu: Ik vind het juist wel een mooie combinatie.

Leon: Ik zie Yankee Attack – Cycloon Frejo – Tusee JL en Black Beauty Venus. Als outsider noem ik Nico Diamond, die moet lopende die tien meter vast kunnen houden tegen Umberto.

Mathieu: Ja, Nico zie ik ook wel. Werd geklopt in de buitenbocht in Bemmel, maar klopte binnendoor wel Howings Kumpel in een rit. Gelukkig is de baan van De Lier wel recht.

Benjamin: Ik ben benieuwd naar Chill Out. Die heb ik een paar keer zien werken en vooral haar start is indrukwekkend. Maar dat zegt natuurlijk nog niets. Ik heb het idee dat Black Beauty Venus moeite heeft met klinkers. Alhoewel, was Noordwijk vorig jaar ook niet op klinkers? Daar won hij… Wanneer Denise Andrea van start krijgt, is dat mijn winnaar. En ik hoop natuurlijk op Tusee JL. Won in Beverwijk sterk van Zenito Hanover. En wat Leon al zei: als er één paard het verdient om te winnen, is dat wel Yankee Attack.

Mathieu: Noordwijk is klinkers, maar wel een vlakke baan. Heel wat anders dan bijvoorbeeld De Lier. Chill Out viel in haar eerste starts al op in het startvak. Maar leek wel de snelheid te missen. Is nu even weggeweest. Weet niet waarom. Ik vond Timmy H wel goed gaan in Amsterdam. Zeker voor een eerste keer. Maar was daarna ook maanden afwezig.

Leon: Timmy heeft in Oostenrijk gelopen. Op 12 augustus liep hij weer in Alkmaar. Met John de Leeuw ongeplaatst…

Mathieu: Dank voor de info. Oostenrijk, toe maar…

Leon: Iper Flying ook nagekeken. In het verleden hebben Gubbelini en Nivard erachter gezeten. Liep laatste keer een stayerskoers in Berlijn. Zal dus wel lucht hebben. Ik heb de kwali op Duindigt ook gezien. Kwam gelijk binnen met Cisce de Rat. Snelheid is dus wel aanwezig. Ook met het draaien zit het wel goed: heeft monté gelopen in Frankrijk.

Wim: Ik denk dat Denise goed bij Andrea past.

Leon: Waarom denk je dat?

Wim: Omdat Denise een vertrekker is…

Leon: Wie zie jij in De Lier?

Wim: Cycloon Frejo en Andrea Swagerman. Verder ook Yankee Attack.

Leon: Is wel pittige loting voor Cycloon. Bemyguest ging goed op Beverwijk. Lastig hoor…

Wim: Voor Cycloon Frejo is het alles of niets. Als Bemy benen houdt is ie heeeel snel.

Mathieu: Op basis van Bemmel kan Cycloon Frejo Bemyguest kloppen. Was bijna het enige paard dat ook in de buitenbaan won. Ging echt hard!

Wim: Wat denken jullie van Power Hill met Wim van Buytene?

Benjamin: Laatste keer Van Buytene met Stal de Groningers was Torchlight As. Winst in Utrecht. Enige zege van Richard Slijfer op de kortebaan…

Mathieu: Dus anders gezegd is Van Buytene nog ongeslagen voor Stal de Groningers 😉

Benjamin: Nee, das niet waar.

Mathieu: Wanneer nog meer dan?

Benjamin: Daarna vast nog wel een keertje…

Wim: Valt me tegen van je, Wikipedia 😉

Mathieu: Je zegt laatste keer met Van Buytene… Ik kan het me verder niet herinneren eigenlijk.

Benjamin: Eén van de laatste keren dan.

Mathieu: Zoeken we op… Ik ga ook voor Andrea. Klinkers liggen hem wel. En ik geloof ook dat Denise hem snel van start krijgt. En Cycloon Frejo natuurlijk. Als outsiders voor de plaatsen: Nico Diamond en Timmy H.

Leon: Het gaat regenen zaterdag…

Benjamin: De Lier is een baantje voor doordouwers…

Wim: Een baan voor trouwe paarden…

Mathieu: En Cycloon en Andrea zijn geen zekerheidjes…

Benjamin: Zoals onze veelgeprezen analist altijd zegt: springen is niet winnen. Cycloon sprong in Bemmel op de verkeerde momenten…

Mathieu: Maar Leon, het gaat toch helemaal niet regenen zaterdag? Prima weer volgens mij. Alhoewel, de hele middag regen of tussendoor een flinke stortbui is wel traditie in De Lier. Of bloedheet. Eigenlijk hebben wij alles wel meegemaakt daar…

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.