Appen met Leon: ‘Daarom Ziyi!’

27 juni 2014 19:44

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon en ‘speakerman’ Rogier via de populaire berichtenservice Whats App. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Mathieu: Ze staan online! Andrea Swagerman tegen Yankee Attack!

Benjamin: Voordat wij elkaar weer verbaal gaan bestoken, het volgende. Ik werd in Sassenheim aangesproken door een fan van onze rubriek. Hij vindt onze onderlinge discussies leuk, maar ook een beetje mat. Het mag volgens hem allemaal wat scherper, beetje meer gepeperd. Hou je dus niet in deze keer!

Leon: Haha, ik werd in Wognum ook daarop aangesproken!

Benjamin: Ze moesten eens weten wat er allemaal wordt besproken, maar niet gepubliceerd…

Mathieu: Vorig jaar was Yankee Attack geen winnaar, maar nu ineens wel. Ligt het niveau lager?

Benjamin: Welnee, beessie is gewoon goed uit de winter gekomen.

Rogier: Sterk veld, mooie loting die gewonnen lijkt door Iper Flying. Zijn vorm is echter onzeker. Winscore is te doen: 1/2- 4 – 5 – 7 – 9/10 – 11/12 – 14 – 15 – 17/18 – 19/20 – 21 – 24 = 32 euro!

Leon: Is deze niet voor Edo Venus?

Rogier: Nog niet, maar dat duurt niet lang! Hij kent zeker een gunstige loting. Oneven met een tegenstander die altijd zoekende is naar de juiste gangen.

Leon: Ik verwacht naast Andrea tegen Yankee ook leuke ritten tussen Lifeislife BR en Evison en Zenito Hanover tegen Attila.

Rogier: Lifeislife BR is een zekere winnaar dit seizoen! Heeft mega veel speed!

Mathieu: Mee eens, een toekomstige klasbak!

Rogier: Hoe was Ton Jeu in Wognum?

Benjamin: Viel mijn niet mee. Lastig in het startvak en kansloos tegen Co Swagerman. Toch lijkt mij dit wel een baantje voor Ton Jeu.

Leon: Zenito Hanover beviel mij wel in Venhuizen. Zero Option Lane tegen Dumarion Metjo.. Tien meter is best veel op deze baan! Maar Dumarion is niet betrouwbaar. Ik ga toch met Rogier mee… Iper Flying!

Mathieu: Ik ben er nog niet uit. Iper Flying was tot nu toe niet op zijn best. Ik zie meer in Edo Venus. Het wordt sowieso wel weer eens tijd voor Aad Pools.

Leon: Iper, Edo, Yankee Attack en Ton Jeu! Verder Lifeislife, Andrea en Evison.

Benjamin: Zeg nu maar gewoon welke niet, Leon. Ben je eerder klaar…

Leon: Nog een dark horse.. Ziyi met Wim van der Mespel!

Rogier: Yankee Attack lijkt mij de grote favoriet. Harde ritten lijken hem ook minder te deren dan vorige seizoenen. Hij zal in Zwanenburg veel te zwaar favoriet zijn, dus ik zou er maar vanaf blijven.

Leon: Ik denk dat Yankee gezien zijn tegenstander juist wel aan een mooie côte komt te staan!

Mathieu: Dat gaat inderdaad wat schelen. Moeilijk te voorspellen rit. Ligt aan de vorm van de dag van Andrea. Het is een kort parkoers met een smal startvak. Lijkt mij niet ideaal voor hem. Mijn winnaar is echter Edo Venus. Maakte indruk in Venhuizen, maar had pech met Yankee Attack als tegenstander. Zal nu nog beter zijn.

Rogier: Ik zou Iper duur winnend en plaats spelen en Ziyi duur plaats. Verder duo’s en trio’s met Iper en Ziyi als draaiers met daarom heen Edo, Life/Evison, Zero, Zenito/Attila, Yankee en Ton. Belangrijk advies: laat nooit een paard weg op drie!

Mathieu: Ik sla Dumarion Metjo even over morgen. Dat was Ben zijn ‘gouden’ tip in Sassenheim. Ik vertrouw voortaan weer op mijzelf.

Benjamin: Dat was geen gouden tip, maar een klein adviesje… Kan Lifeislife BR winnen van Evison?

Leon: Kan, Evison is rechtsom niet super. Heeft de snelheid, zeker op een kort asfaltbaantje!

Benjamin: De paarden van Wimpie zijn in Zwanenburg net ff eerder bij de finish dan ergens anders. Dat baantje daar ligt hem wel!

Rogier: Daarom Ziyi!

Benjamin: Tenslotte, wat denken we van Nederland-Mexico?

Leon: 6-0

Mathieu: Nederland wint gewoon van Mexico, 3-1

Rogier: Ik vrees het ergste voor Nederland!

Benjamin: Ik ook, maar toch redden ze het..  2-1, zelfde manier als tegen Joegoslavië tijdens het WK in 1998. Penalty tegen die wordt gemist, laatste minuut doelpunt van Nigel de Jong. We zijn niet voor niets van Duitschen bloed….

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.