Appen met Leon: ‘Co vs. Cycloon is de sleutelrit’

1 september 2013 21:14

Leon Zoetemelk is al jaren een trouwe bezoeker van de kortebaan en vaak bovenin de ranglijst van de tipcompetitie te vinden. Vanaf dit seizoen is hij de analyticus van Kortebaandraverijen.nl. Hij communiceert met de redactie via een groepsgesprek op het populaire ‘Whatsapp’. Regelmatig worden passages van de chat gepubliceerd.

Tot het einde van zijn schorsing treedt pikeur Wim van der Mespel op als gastapper.  

Leon:  Maandag is gewoon Co weer de favoriet!

Mathieu: Of Cycloon Frejo, ik twijfel nog… Cycloon is echt buitencategorie. Haalde zelfs Black Beauty Venus in tijdens de kortebaan van De Lier!

Leon: Klopt, het is ook een topper. Maar ze hebben allebei een lastige loting. Ook Yankee heeft niet gemakkelijk geloot. At Full Speed ging in Beverwijk best aardig.

Benjamin: Wanneer At Full Speed haar edele hoofd bij het werk houdt, kan ze stunten. Ze heeft snelheid zat!

Mathieu: Ja, ze ging weer hard. Maar ze springt snel en draait moeilijk…

Leon: Amazing Power en Origan du Bois hebben mooi geloot. Lindsey was tevreden over Classic Groenhof, maar ik vind haar loting niet zo. Wala Alki is een kwaaie tegenstander.

Mathieu: Die moet ze kunnen hebben, anders ga je ook die kortebaan niet winnen. Het is blijft overigens rustig op de chat. Het is maandag toch echt Schagen!

Benjamin: Ik ben nog aan het bijkomen van Burney Boshoeve in Middenbeemster…

Mathieu: Ik ga in ieder geval voor de vierjarigen. Co, Cycloon en Classic.

Wim: Ging Classic Groenhof zo goed dan in Middenbeemster?

Benjamin: Ja en nee. Snelheid was goed, starten moet sneller.

Wim: Ze moet tegen Wala Alki en die kan wat, zeker tijdens de eerste omloop.

Benjamin: Ik denk dat Wala er na de start naast zit. Dan komt het op pure snelheid aan.

Mathieu: Dan wint Classic. Ik vond haar erg snel in het tweede deel. Lions Ross moest er echt voor rijden. En die ging heel hard!

Benjamin: Ik ga gewoon voor Co, maar dan mag hij Cycloon niet voor de derde omloop treffen en zeker niet achterlangs draaien.

Wim: Voor maandag zijn de vierjarige paarden het meest logisch. We hebben nu wel gezien dat de paarden met vijf meter meer het zonder geluk niet redden. Na één of meerdere harde ritten sneuvelen ze later op de middag. Dat is niet gek, want de kwaliteit van de paarden met vijf meter ontheffing ligt hoog. In acht nemend dat Schagen niet de mooiste en strakste baan is, denk ik toch dat we ook een ouder, meer ervaren paard moeten meenemen. Dan denk ik aan Victory Boy S of Yankee Attack.

Mathieu: Dat zijn goede paarden, maar niet echte winnaars.

Wim: Mee eens, maar normaal wel trouw! Maar ik ga voor de C’s, maar ik neem in mijn kwartet wel Yankee Attack mee.

Leon: Victory Boy S ging goed in Zwanenburg. Werd toen dubieus uitgeschakeld…

Benjamin: Okee, de drie vierjarigen gaan de prijzen verdelen. Maar wie maakt de dikke jackpot van het kwartet vol? Quick du Vivier ging erg goed in De Lier en heeft nu negen dagen rust gehad. Timmy H ging in De Lier 1 rit heel goed, om daarna twee keer weg te springen. Daarnaast moet ‘ie tegen Attila, die volgens mij geen tien meter kan geven aan deze vierjarigen. Cycloon vs. Co, dat wordt de sleutelrit van de middag. Classic komt ver, maar ik geloof niet dat ze kan winnen van deze twee.

Mathieu: Zo, een heel verhaal! Ik kan mij er eigenlijk wel in vinden, al verwacht ik meer van Classic. Ging echt heel hard, alleen nog maar sneller starten. Daar zullen ze wel wat op verzinnen.

Leon: Wat denken we van Amazing Power?

Mathieu: Daar geloof ik wel in. Start snel en ik ga ervan uit dat hij nu niet meer springt.

Benjamin: Jij doet nu net of die paarden machines zijn, broer.. FF een moertje aandraaien en ze springen niet meer…

Leon: Samengevat: ik ga voor Cycloon Frejo, Co Swagerman, Classic Groenhof en Yankee Attack. Als outsider noem ik, en dat is wellicht een beetje gek, Black Beauty Venus. Josette verdient het om een keer te winnen!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.