Appen met Leon: ‘Cees moet zelf dan maar winnen’

12 augustus 2013 20:02

Leon Zoetemelk is al jaren een trouwe bezoeker van de kortebaan en vaak bovenin de ranglijst van de tipcompetitie te vinden. Vanaf dit seizoen is hij de analyticus van Kortebaandraverijen.nl. Hij communiceert met de redactie via een groepsgesprek op het populaire ‘Whatsapp’. Regelmatig worden passages van de chat gepubliceerd.

Tot het einde van zijn schorsing treedt pikeur Wim van der Mespel op als gastapper.  

Leon: Hebben jullie RTV Noord-Holland al gezien? Is een leuk programma geworden. Gek om jezelf terug te horen.

Benjamin: Heb het gezien, leuk!

Leon: Mooie promotie, toch?

Benjamin: Zowaar ook een bijdrage van de hoefsmid.

Wim: Jaja!

Benjamin: Kan je nog normaal over straat, Leon?

Leon: Haha, alleen Noord-Holland heeft het gezien hè. 😉

Leon: Er zijn 26 deelnemers dinsdag in Bemmel.

Mathieu: Hoe weet je dat?

Benjamin: Leon is sinds Beverwijk VIP. Die weet vanaf nu alles 😉

Mathieu: Inderdaad 26 paarden. Ze staan online.

Leon: Koninginnerit: Zero – Viva. Hopelijk geen fouten, dan gaan ze snoeihard. Lindsey mag voordraaien…

Benjamin: Ik zie eigenlijk alleen maar Co. Enige probleem: Hij begint tegen een paard van gelijke afstand en moet achterdraaien. Daar heeft ie grote moeite mee. In Egmond en Nootdorp sprong ie tegen paarden die ook vanaf 270 of 295 startten. In Voorschoten kwam hij die niet tegen. In Beverwijk was ie zeker linksom prima weg, maar trof hij een vliegtuig in Evison. Howings Kumpel heeft met Attila verschrikkelijk geloot, maar heeft het voordeel van het binnenbochie net voor de finish. Dan moet hij wel vlak blijven… Wala Alki verdient na vorige week wel de overwinning, maar is drie kortebanen in één week niet te veel van het goede?

Leon: Athos le Blanc is misschien leuke outsider. Nu met Ruud Pools. Hij is in Nootdorp nog door Frans van der Blonk aantal keren getest.

Benjamin: Tsja, nog nooit door de eerste omloop heen gekomen… Victory Boy S is een kwaaie. Een outsider dinsdag. Trouwens wel opvallend, in Bemmel heeft na zes edities nog nooit een paard met een starthandicap de finale gehaald. Toeval? Dat moet anders. Ik ga voor Blackpearl Trans R tegen Attila. Of Zero Option Lane, maar die moet weer tegen Viva’s… Weet je wat, ik combineer wat ik hoop met wat ik denk: Blackpearl Trans R – Attila – Zero Option Lane – Wala Alki. In willekeurige volgorde…

Leon: Nee, Attila zie ik niet. Die krijgt normaal zware ritten tegen Howings.

Benjamin: Je hebt gelijk, maar Attila hoop ik dan. Sorry, Stompwijk!

Mathieu: Ik denk ook dat Howings Kumpel dat wint. Die had zonder springen ook Black Beauty Venus verslagen. Ik reken hem dat springen niet aan. In Nootdorp sprongen er wel meer…  Die is in Bemmel gewoon weer goed.

Benjamin: Eigenlijk een fantastisch veld. 26 Paarden en tien kunnen er winnen.

Mathieu: Ik zie wel wat in Air France. Paard heeft snelheid. Zoals hij in Santpoort ging, kan hij met vijf meter voor best winnen. Heeft ook nog eens een goede loting. Trouwens, twee keer Imming in de finale zou zomaar kunnen. Daarbij zie ik de paarden op 280, met name Blackpearl Trans R en Viva’s Limburgia. En Howings Kumpel dus.

Leon: Ik moet trouwens weer aan Zwanenburg denken. Daar vloog Victory Boy S. Maar kreeg veel te snel de witte vlag. En zie toch ook wel Co. Op de cracks heeft hij tien meter. En van alle paarden op 275 wint hij ook. Ik vind alleen dat ze erg veel starten met een vierjarige.

Benjamin: Na Quick du Vivier de meeste starts dit jaar.

Mathieu: Valt wel mee, toch? Hij is maar een paar keer de hele middag blijven lopen.

Wim: Bernadot Queen staat voor een hoge klassering. Kwam een hoofdje tekort in Beverwijk na vijf meter geven aan Bemyguest. Paard voelde goed aan. Staat vijf meter voor nu en loopt weg als een raket.

Leon: En Air France?

Wim: Te druk…

Leon: Net nog even de ritten van Evison teruggezien. Ongelooflijk, wat een ritten!!! Maar ben ook het deelnemersveld nog een keer aan het bekijken. Wala Alki loopt de laatste tijd sterk en vliegt het startvak uit. Ja, die kan ver komen. Co Swagerman kan direct aan de bak. Op Nootdorp liep Cycloon Frejo voor de tweede keer en maakte het de latere winnaar erg lastig. Die zal verbeterd zijn. Bernadot Queen is voor mij de outsider van de dag. Blackpearl Trans R heeft goed geloot, maar om te winnen zal lastig worden. Tien meter geven is erg veel.

Mathieu: Maar wie is je winnaar, Leon?

Leon: Bernadot Queen. Cees Imming moet zelf dan maar winnen.

Wim: Altijd leuk om te horen 😉 Ik denk Viva’s, Bernadot, Cycloon Frejo, Wala Alki en Howings Kumpel.

Mathieu: Ja, ik geloof ook wel in Cycloon Frejo. Zeker om paar omloopjes verder te komen.

Leon: Ik denk toch dat Co lopende dit kan winnen.

Mathieu: Dat kan Co ook, ik maak me alleen zorgen om dat achterdraaien.

Leon: Cycloon Frejo zal verder zijn dan in Nootdorp, maar is nog niet ver genoeg om lopende Co te kloppen.

Mathieu: We gaan het zien.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.