Appen met Leon: ‘Cees kan wel paardje prepareren’

16 juli 2014 12:54

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon en ‘speakerman’ Rogier via de populaire berichtenservice Whats App. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Leon: Is het al twaalf uur?

Mathieu: Nee, nog niet. Op dinsdag komen de deelnemers altijd later, want de koersen van het weekend gaan voor.

Mathieu: Maar vandaag niet! Ze staan online!

Rogier: Kan Zoe W winnen?

Mathieu: Nou winnen… Verder komen wellicht…

Benjamin: In willekeurige volgorde: Co Swagerman, Prince of Moor, Iper Flying en Yankee Attack. Maar dat ligt wel heel erg voor de hand. Het is tegenwoordig de kunst om te voorspellen welk paard er in de tweede omloop wordt afgelopen, maar bij Gods gratie toch naar de halve finale mag…

Mathieu: Je kunt ook overdrijven. Die paarden zijn uiteindelijk kansloos.

Benjamin: Dus hebben ze niets in de halve finale te zoeken! Ben geen fan van het nieuwe bijlootsysteem. Elke kortebaan is nu als het afgelopen WK. Je houdt drie kanshebbers over en Brazilië…

Mathieu: Bijloten vind ik prima, maar dat tegen elkaar loten zou anders kunnen.

Rogier: Oftewel, zet ze op 2 en 4?

Benjamin: Zoiets, dit is niet eerlijk..

Mathieu: Maar dan kun je twee bijloters in de halve finale krijgen…

Benjamin: Dan hebben ze in elk geval allebei twee keer gewonnen. Maar goed, we moeten het er dit seizoen maar mee doen. Maar wat mij betreft is het experiment mislukt.

Leon: Ook ik ben geen fan van het terugloten op dit moment. Ik doe een oproep aan de NDR om dit nu al aan te passen. Geef de terugloters een even nummer. Lekker hardgelopen, Mathieu?

Mathieu: Inderdaad lekker gelopen, Leon. Ik dacht al dat jij die toeter was! Even inspiratie opgedaan voor dit moeilijke veld.

Rogier: Oké, here we go! Allereerst, mijn excuses voor Pricken! Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Winscore: 2-3/4-5-7-10-11/12-13-15/16-17-19-21/22-24. Ik ben zeer nieuwsgierig naar Action Invit met Cees Imming vanaf 295 meter. Tegenstander Zazou Enzelens laat zich liever opduwen, dan dat hij moet jagen! Vanzelfsprekend gaat dit tussen Yankee Attack en Co Swagerman, waarbij ik laatstgenoemde eigenlijk niet zie verliezen! Voor een leuke uitbetaling zou ik een paar euro aan Action Invit wagen. Maar Co is de winnaar. Ben vrij zeker van mijn zaak!

Leon: Ook ik zeg in eerste instantie Co is de winnaar! Ik zie in Iper Flying zijn belangrijkste concurrent. Yankee Attack viel mij niet mee in Hoofddorp. Zijn sterke punt is juist dat hij ijzersterk doorloopt naar de finish, maar dat zat er zaterdag totaal niet in. Tegen Ottimo du Closet met vijf meter minder krijgt hij het zeker niet kado. Wanneer Ottimo goed weg is, krijgt Yankee het best lastig! Iper Flying heeft de laatste paar keren steeds zware ritten voor zijn kiezen gehad. Met een beetje gunstige loting kan hij Co Swagerman echt het vuur aan de schenen leggen!

Mathieu: Co is de logische favoriet, maar heeft dit jaar nog niet gewonnen. Komt toch elke keer tekort in de finale.

Leon: Loting moet net zoals Iper ff meezitten.

Mathieu: Dat geldt voor iedereen. Ze zijn allebei toe aan een overwinning. Het gaat tussen deze twee. En Selim, geen grootheid maar echt zo’n paardje voor Wim van der Mespel vanaf 295 meter. Heeft alleen slecht geloot tegen Howings Kumpel.

Leon: Die moet er maandag staan in Stompwijk!

Benjamin: Wim van Buytene wilde voor het mooie nog een koers voor Stompwijk. Hij wilde eigenlijk in Hoofddorp starten. Trouwens, Un Amour d’Echal kan ook hoor in IJmuiden. John de Leeuw wil ook nog wel eens stunten vanaf 295 meter. Denk aan Victory Boy S en Timmy H. En zoals eerder vermeld, vloog Un Amour d’Echal in Zwanenburg!

Leon: Action Invit zie ik eigenlijk niet. Cees Imming kan wel een paardje prepareren met vijf meter eraf. Wanneer was zijn laatste overwinning met Twilight Dragon?

Benjamin: In 2006, reed toen allebei zijn paarden naar de finale. In IJmuiden!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.