Appen met Leon: ‘Capital C wordt kampioen’

27 juli 2014 19:22

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon en ‘speakerman’ Rogier via de populaire berichtenservice Whats App. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Leon: Is de loting er al al? Haha

Mathieu: 12 uur 🙂

Mathieu: Het moment is daar Leon! Ze staan online!

Leon: Mijn eerste reactie, Ruud Pools. Donate en Lovely. Capital geen beste loting. Krijgt direct Howings op zijn dak.

Mathieu: Tevreden?

Leon: Zeker. Het belooft spektakel.

Benjamin: Een machtig mooi veld. Het wordt denk ik een deelnemer vanaf 270 meter. Dan zijn de paarden van Ruud Pools logischerwijs favoriet. Maar gezien de surprises van de afgelopen jaren moeten we op zoek naar een outsider. En dan bedoel ik niet Cha Ch Cha, want daar verwachten wij het al een beetje van. Asko Bond? Wim was daar erg enthousiast over.

Mathieu: Ja, vind ik ook wel wat!

Leon: Acton Invit maakte in de eerste omloop een uitstekende indruk op Stompwijk! Maar ik denk op dit moment aan de paarden: Donate Groenhof, Co Swagerman en Iper Flying. En Cha Cha Cha?

Benjamin: Moet gelijk tegen Iper Flying. Aad Pools laat zich niet verrassen.

Leon: En Iper is een snelle vertrekker. Ik zie Lovely Lane en Timmy H als belangrijkste uitdagers van de bovenste drie. Maar dit worden allemaal knalritten normaal gesproken. Ben je de eerste omloop door, dan weet je bijna zeker dat je weer een zware tegenstander krijgt.

Mathieu: Ik zie Co en Donate. Timmy H doet zonder springen ook mee om de winst. En dat geldt ook voor Capital C. En Asko Bond! Ho, en ik vergeet Lovely Lane!

Rogier: Ben druk!

Leon: Gaat Eurosport voor? Pffff…

Mathieu: Waar is de tijd dat hij zelfs nog tijdens een barrage aan het appen was? 😉

Rogier: Oké, kornuiten. Niet te raden zeg! Ik heb toch het gevoel gekregen dat Capital C er moet staan op het NK, maar mocht dat niet lukken, dan maar in Nootdorp. Zolang als ze 270 meter-paarden en katapultachtigen als Ton Jeu weet te ontlopen, is ze lastig te kloppen. Winscore = onmogelijk.

Leon: Wat dacht je van deze: 2-4-5-8-9-11-13-15-17-19-21-23.

Rogier: 2-4-5-8-10-11-13-15-17-20-22-23. Ik zou het al knap vinden als ik meer dan de helft goed heb. Enfin, Capital C wordt de nieuwe kampioen van Nederland!

Benjamin: Die laatste start van Capital C in Stompwijk was wel heel goed! Weliswaar te vroeg, maar de draai en eerste meters waren soepel. Zou ze dan toch… Maar,  John de Leeuw wordt Nederlands kampioen! Timmy H of Prince of Moor, maakt niet uit.

Leon: Nee, Co Swagerman gaat voor tweede jaar op rij ongeslagen blijven.

Benjamin: Bij winst vijf meter erbij!

Leon: Daarom moet het nu gebeuren!

Leon: Ik twijfel over de rit Selim – Zero. Als Zero goed weg is bij de start, dan wint die hem.

Mathieu: Komt ie weer. Met Zero weet je het nooit!

Benjamin: Lijkt mij een lastig paard voor een leerling. Desalnietteplus, we kunnen maandag niet om Donate en Co heen, hoewel Rogier dus voor Capital C gaat… En wie wordt dan die outsider die voor een verrassing gaat zorgen? Diamond Digger K?

Leon: Dan zie ik meer in Lovely Lane. Maar als Aad Pools het heeft gevonden om Diamond Digger K door te laten lopen, dan kan hij verrassen. Start snel genoeg. Nu die laatste 100 meter nog!

Mathieu: biljartlaken Biljartlaken 😉

Rogier: Je hebt er zin an hè?

Mathieu: Uiteraard 🙂

Leon: Haha, anders ik wel! Maar nog even terug naar Donate, wat doet ze als ze een keer achterom moet draaien?

Mathieu: Geen idee, dat is voor sommige paarden een probleem. Ze krijgt het sowieso lastig tegen Zalvador Spendic. Als die een keer twee ritten achterelkaar blijft lopen…

Leon: En Caroline is toch maandag jarig?

Mathieu: Die is elk jaar met Voorschoten jarig! 🙂

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.