Appen met Leon: ‘Burney is mijn joker’

24 september 2013 20:27

Leon Zoetemelk is al jaren een trouwe bezoeker van de kortebaan en vaak bovenin de ranglijst van de tipcompetitie te vinden. Vanaf dit seizoen is hij de analyticus van Kortebaandraverijen.nl. Hij communiceert met de redactie via een groepsgesprek op het populaire ‘Whatsapp’. Regelmatig worden passages van de chat gepubliceerd.

Pikeur Wim van der Mespel heeft zijn termijn als gastapper nog even verlengd. Speaker Rogier den Dekker vult tot het einde van het seizoen het ‘appteam’ aan.

Leon: Roden al bekend?

Mathieu: Ja, nu wel!

Benjamin: Zo, Iper Flying tegen de rest? Weet je wat. Ik zeg gewoon iets geks: At Full Speed! Ging goed in Purmerend. Maar ja, dat springen..

Mathieu: Ik geloof niet dat zij het een hele middag volhoudt. Springen na een snelle rit vind ik altijd een slecht teken. Ik houd het op Iper Flying met Co Swagerman als grootste concurrent. Die vond ik de laatste twee keer beter dan ooit. In Medemblik werd hij uitgeschakeld om niets.

Benjamin: Mee eens. Maar John Dekker zal toch wel een kleine aanpassing doen na zo’n galoppade?

Mathieu: Vorig jaar werd ze het ook steeds zat.

Leon: Iper Flying en Co Swagerman zijn de blikvangers. Yankee Attack ff afwachten met Jeffrey erachter. Er doen veel plaatselijke paarden mee.

Benjamin: Geen paarden voor jou in Roden, Wim?

Leon: Iper Flying krijgt het trouwens niet cadeau. Zoe W met vijf meter eraf. Die ging best goed in Hillegom. Liep bijna Tusee JL eraf. Waarom trouwens At Full Speed en niet de zonder bit lopende Power Hill? Die ging toch al beter en hard? En staat een weekje langer nu bij Aad. En De Groningers willen graag deze kortebaan winnen.

Rogier: Ja, mega jammer dat Zoe W Iper heeft geloot. Had graag gezien dat ze de kans zou krijgen om op één en dezelfde dag wat omlopen door te komen. Hahahaha, zie ik daar echt Zur Beuckenswijk staan??? Dat zou ik de mooiste winnaar allertijden vinden.

Leon: Ja, hoeveel heeft die al gelopen de laatste tijd?

Rogier: Ik sprak trouwens Sven over Burney Boshoeve in Enkhuizen en hij trok het boetekleed aan. Hij verwacht heel veel van hem in Roden!

Leon: Wat deed hij dan verkeerd?

Rogier: Hij reed door het licht en sprong een keer.

Leon: Ik zie Burney ook wel. Maar zware eerste loting.

Rogier: Ik vind Jeffrey Mieras een nette rijder. Zie hem ver komen met Yankee!

Benjamin: Klopt van Burney. Ton Jeu kon hem lopende niet kloppen…

Leon: Burney is mijn joker!!!

Rogier: Maar goed, het gaat tussen Iper en Co. Niet echt spannend. Dan komen Yankee en At Full Speed en het clubje paarden dat met wat geluk het podium zou kunnen halen zoals Ziyi, Prince of Moor, Time after Time, Zero Option Lane en Burney Boshoeve. Ik verwacht niet dat er een onbekede grootheid op zal staan, maar mocht dat wel gebeuren, dan kan het er maar 1 zijn: Zur ‘the king’ Beuckenswijk. Het wordt leuk vanaf de halve finale, denk ik.

Leon: Eerder al, denk ik. Gebeurt zo vaak dat de kortebaantoppers elkaar loten. En dat er minimaal één lokale held doorkomt. Zero Option Lane redt het toch niet tegen paarden met tien meter voor?

Rogier: Nee, maar moet het wel kunnen redden tegen Ceagull. Krijgt daarna Aussiestraussie, loot nummer zeven en staat fris in de halve finale!

Wim: Burney heeft zeker potentie.

Rogier: Bedankt Wim voor de bijval.

Wim: Iper is denk ik vaste winnaar. Kan alleen geklopt worden door zichzelf door te springen aan de start. Maar zonder heuvel en bocht zie ik het niet gebeuren. Power Hill is voor het wisselgeld. En Jeffrey kan wel met Yankee overweg, denk ik.

Mathieu: Ik zie dat Cees Imming een gastritje heeft, terwijl Denise Pennekamp Axel Cartouche rijdt. Ook uit de stal van Cees Imming. Dat mag toch niet?

Rogier: Eigenaarrijdster wellicht?

Mathieu: Ik zeg opnieuw loten. Dan zetten we Wim er ook gelijk bij. Want dit kan natuurlijk niet! 😉

Wim: Haha, Roden is een eind weg hoor jongens…

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.