Appen met Leon: ‘Breek een lans voor Eluna’

28 augustus 2016 08:16

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon via de populaire berichtenservice WhatsApp. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Benjamin: Zal ik de stand in de Winscore-competitie nog eens publiceren?

Leon: Wacht daar maar even mee.

Mathieu: Nee, ho maar. Ik moet aan mijn reputatie denken.

Benjamin: Schagen wordt wat dat betreft een loterij. Daar zitten zo vier, vijf ritten tussen die allebei de kanten op kunnen. Daar ga ik maar een muntje voor opgooien, denk ik. Maarre… Schagen, het domein van de vierjarige sprinters! Kunnen zij Obelix West kloppen?

Mathieu: Nee….

Benjamin: Okee, dan zijn we klaar voor vandaag! Opvallende cijfers: vorig jaar waren er na Schagen 112 verschillende paarden op de kortebaan gestart. Dat zijn er na maandag 116!

Leon: Hoezo paarden tekort?

Mathieu: Het gaat sowieso goed de laatste weken, alsof het seizoen nu pas is begonnen!

Benjamin: Hoe is het eigenlijk met Dimanche Fortuna, Leon? De kortebaan van Heemskerk komt in zicht en moest daarom aan Dimanche denken. Die liep daar toen een fraaie koers!

Leon: Dimanche is drachtig van Muscle Massive. Schagen is inderdaad heel erg lastig. Obelix West zie ik wel ver komen, maar daarachter? Pffff… Wint Quiz de Ginai zo makkelijk van Co Swagerman? Wint King van Attila? Er zijn erg veel ritten die voor een switch in aanmerking komen.

Mathieu: Attila wint van King. King heeft momenteel een rare kronkel na een meter of vijftig.

Benjamin: Op basis van zijn optreden in Bemmel vermoed ik dat King het niet gaat redden tegen Attila. Al moet ik zeggen dat ik Attila na zijn sterke optreden in Stompwijk ook niet meer echt heb zien vlammen.

Leon: Hoe ging Classic Bennesse eigenlijk in Middenbeemster?

Mathieu: Snel starten, maar toch een grote voorsprong weggeven.

Leon: Dus nu op een kort baantje….

Mathieu: Kan ze met wat mazzel de derde omloop halen.

Leon: You never know… Ze hoeft dit keer niet ver te reizen. Edo Venus wint vanavond in Cabourg met een uitbetaling van 126 tegen 1!

Benjamin: Ik wil een lans breken voor Eluna di Quattro (foto). Wanneer ze blijft lopen, gaat ze hard zat! Wanneer je een risico durft te nemen, is zij een leuke outsider voor de plaatsen. En waar moeten we Every’s wish inschalen? Ze heeft even niet gekoerst en is dus wellicht weer fris. De eerste omloop moet ze kunnen overleven. Daarna met een gunstige loting naar de vierde omloop?

Mathieu: Eluna schat ik hoger in dan Every’s wish. Nu nog qua prestaties. Aan het einde van het seizoen heeft iedereen de klasseringen, waar ‘ie recht op heeft. Die van Eluna moeten dus nog komen. Vanaf nu elke keer plaats spelen loont!

Leon: Ik vind Sharif Boko wel een interessante deelnemer! Kwam tijdens zijn laatste koers in Duitsland voor Edo Venus binnen en die wint een montékoers in Frankrijk! Nu zegt dat niet alles, maar de vorm is er. Hij is op meer dan 35 verschillende Franse banen gestart en met grote regelmaat in het monté. Hij is voor mij een outsider!

Benjamin: Mooie palmares, maar dat monté iets anders is dan kortebaan bleek wel uit de starts van Bendt Ricardo. Toch ook geen verkeerde, maar vooralsnog kansloos…

Leon: Dat weet ik, op de kortebaan gelden andere wetten.

Benjamin: Maar is het zo simpel in Schagen? Obelix West wint de koers? Of anders Quiz de Ginai?

Mathieu: Of Amiral d’Inverne.

Benjamin: Die zie ik ook wel inderdaad. Hij moet de eerste meters zien door te komen. 2 – 3 – 5 – 7 – 10 – 11 – 13 – 15 – 18 – 20 – 21 – 23. Pfff, ik heb uiteindelijk geen muntje opgegooid, maar het scheelde weinig..

Leon: 2 – 4 – 5 – 7 – 10 – 11 – 14 – 15 – 17 – 19 – 21 – 23.

Mathieu: 2 – 3 – 5 – 7 – 10 – 12 – 13 – 15 – 18 – 20 – 21 – 24. https://www.ajaxlife.nl/updates/ajax-gaat-alsnog-voor-hakim-ziyech. Gaan we het nog over voetbal hebben?

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.