Appen met Leon: ‘Ben elke kenner aan het bellen’

9 oktober 2015 09:38

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon via de populaire berichtenservice WhatsApp. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Donderdag 8 oktober 2015

Leon: Mooi veld! Ik ga even vrij vragen voor maandag… We sluiten het seizoen af met verreweg de moeilijkste Winscore van het jaar.

Benjamin: Winscore competitie na Lisse

Mathieu: Het is spannend! Zullen we onze Winscore-prognose allemaal morgenochtend om negen uur precies op de App zetten?

Benjamin: In ga in elk geval op de door mij een aantal weken geleden ingeslagen weg met de vierjarige paarden. Eluna di Quattro (foto) uiteraard, maar ook Bella Madonna en Elma Alki. Wellicht doet haar nieuwe trainer Rob de Vlieger het net even anders dan Frans van der Blonk en bevalt haar dat net even beter. Ze won in Beverwijk van Tamburini! Die klasse is toch niet zomaar verdwenen? Verder Barbert natuurlijk, hoewel hij in Lisse uiterst moeizaam startte.

Mathieu: Tamburini valt de laatste tijd niet mee. Hij kan de vierjarigen niet inhalen. Blackpearl en Donate zijn tijdens de eerste omlopen niet te kloppen. De paarden die dit tweetal ontlopen, hebben tijdens de finalefase wel een kans. Ik denk dan aan Eluna di Quattro, Barbert, Howings Kumpel, Uno des Jacquets en Bella Madonna, mits in de vorm van Lisse. 

Benjamin: Volgens Wim van Buytene was Howings Kumpel in Lisse niet anders dan anders. Het zat volgens hem een keer mee. Als hij inderdaad hetzelfde was als anders, dan zie ik hem niet in ’t Zand winnen.

Mathieu: Had de andere paarden dan een off-day?

Benjamin: Nee, die andere paarden werden geklopt door Excuse Me. Tamburini, Donate Groenhof en Prince of Moor… Geen misselijk rijtje!

Mathieu: En Edo Venus dan? Die won tijdens de eerste omloop heel eenvoudig van Zam Avon, maar kwam tegen Howings Kumpel geen meter dichterbij.

Benjamin: Luister, ik vond Howings in Lisse beter dan ooit, maar als zijn trainer zegt dat hij niet beter was dan anders… Wie ben ik dan? Hé Leon, zeg jij ook nog eens wat?

Leon: Ik moet eerst even een berg berichten teruglezen! Las een hoop over Howings Kumpel. Die zie ik met dit veld niet winnen. Het zat in Lisse inderdaad eindelijk een keer mee. Het is dit seizoen wel gebleken dat een trouw paard ver kan komen. Dit seizoen heeft niet altijd de snelste gewonnen. Trouwens, Stal de Groninger tegen Stal de Groningers.. Is dat een primeur? Net zoals jullie hoop ik natuurlijk op een finale tussen Blackpearl en Donate, maar de kans daarop is erg klein.

Benjamin: Dat zou natuurlijk fantastisch zijn, met als inzet de titel ‘Kortebaanpaard 2015′. Het loopt in ’t Zand echter altijd anders dan verwacht. De afgelopen jaren hadden we regelmatig een surprise met een mooie uitbetaling. 

Mathieu: Dat komt door de slijtageslag tijdens de eerste omloop. Door die harde ritten al vroeg op de middag krijgt de koers een verrassende wending. Het is trouwens een erg moeilijke Winscore. Ik wil hem eigenlijk wel helemaal goed hebben, want dat is mij het hele jaar nog niet gelukt.

Leon: Dan mag je wel zeven ritten switchen!

Mathieu: Stel dat ik de Winscore-competitie win, ben ik toch wel een beetje de kampioen van de armoede…

Benjamin: Daar ben je als Ajax-supporter toch al aan gewend geraakt? Kampioen van de armoede?

Leon: Maar je wint niet!

Mathieu: Ik heb het als enige in eigen handen! Jullie zijn zeg maar het Nederlands elftal, ik Turkije…

Leon: Stel dat de finale inderdaad Blackpearl tegen Donate wordt, dan kan echt elk paard derde of vierde worden! Wanneer het een beetje meezit met een springende tegenstander of te vroeg start, kunnen ze zelfs winnen. Wie van deze deelnemers heeft nog geen kortebaan gewonnen? Elma, Zalvador, Bella..

Mathieu: Easy Arrow..

Benjamin: Zalvador Spendic! Nu ben ik er een keer niet zelf over begonnen! 

Mathieu: Ik zoek naar een mooi symbolisch einde van het seizoen. Misschien Zero Option Lane die na zijn overwinning in Assendelft de cirkel rond maakt met de zege in ’t Zand?

Leon: Dat zou mooi zijn, maar ik zie hem niet zo snel tien meter goed maken op Bella Madonna. Denise voor de eerste achter Zero, even goed het voorwerk in de gaten houden!

Mathieu: Maar eigenlijk is Eluna niet te kloppen. In Roden ging ze bijzonder sterk. Alleen Zero wist een rit van haar te winnen. Weet je, ik zie maandag wel wie er wint. Ik richt me vanaf nu alleen nog maar op die laatste cruciale Winscore!

Leon: Ik ben elke kenner aan het bellen wat zij vinden van de Winscore! Ik heb mij op mijn werkkamer teruggetrokken en ben alle ritten aan het bestuderen. Ik kijk of ze eerder dit seizoen al tegen elkaar hebben gelopen en wie er won. Ook collega Piet Paulusma gebeld over de weersomstandigheden van maandag. Hij verzekerde mij prima weer, een beetje koud, maar de paarden hebben meewind!

Mathieu: Haha!

Vrijdag 9 oktober 2015

Benjamin: 2 – 3 – 6 – 8 – 9 – 11 – 14 – 16 – 17 – 19 – 21 – 24 – 26 – 27.

Mathieu: 2 – 3 – 6 – 8 – 9 – 11 – 13 – 16 – 17 – 19 – 21 – 24 – 26 – 27.

Leon: 2 – 3 – 6 – 8 – 9 – 11 – 13 – 16 – 17 – 19 – 21 – 24 – 25 – 28.

Benjamin: Dat was precies negen uur, klasse mannen!

Leon: De laatste twee ritten! Ik kan nog eerste of laatste worden… Ik ga een spandoek maken!

Mathieu: Leon, inderdaad de laatste twee ritten gaan het bepalen! Helaas Ben, jij kan al niet meer winnen.. Wij hebben maar één rit verschillend. Jij kan in elk geval ontspannen naar ’t Zand. We hebben trouwens allemaal Edo Venus door. Dat vond ik de moeilijkste. Ik zie de combinatie met Manon wel zitten, maar Pricken is momenteel razendsnel. Zeker wanneer Danny de proppen trekt! Ik ben blij dat het niet van deze rit afhangt…

Benjamin: Ik zie Edo als een gevaarlijke outsider. Manon heeft lang moeten wachten om Edo eindelijk te mogen rijden. Nu ze eindelijk mag, gaat ze deze kans niet verprutsen. Ze zal zich 110% voorbereiden op deze koers. En ach, die Winscore-competitie.. In de TipCompetitie blijf ik jullie allebei ruim voor!

Mathieu: Zie dat als de KNVB-beker, Ben. De Winscore-competitie is het landskampioenschap!

Benjamin: O, ik dacht precies het omgekeerde.. Maar genoeg om de hete brei heen gedraaid! Noem de vier paarden in de 4e omloop!

Mathieu: Blackpearl, Donate, Eluna en Barbert.

Benjamin: Blackpearl en Donate liggen voor de hand, maar ze hebben allebei een kwaaie geloot. Die ritten gaan ze wel voelen! Ik ga daarom voor Eluna, Barbert, Bella en Edo.

Leon: Tamburini, Donate, Blackpearl en Zero.. Misschien is Denise wel de missing link…

Benjamin: Tenslotte, wat was jullie meest memorabele moment van het seizoen?

Mathieu: Eye of The Tiger in Stompwijk. Het applaus en gejuich vanaf de tribune toen de finalisten naar de start reden… Kippenvel! 

Leon: Dat was inderdaad het kippenvel-moment van het jaar. Een staande ovatie terwijl de rit nog gereden moest worden! Verder moet ik terugdenken aan missers van de jury…

Benjamin: En wat was de rit van het jaar?

Mathieu: Blackpearl Trans R die in een oogwenk vijftien meter goed maakte op Duindigt was heel bijzonder. Ook de finales van Medemblik en Hoofddorp staan mij bij.

Leon: De laatste jump van Edo Venus in Hoofddorp!

Benjamin: Dan kies ik voor de kamprit van Donate Groenhof tegen Selim in Purmerend! Zo, dat was het voor dit jaar… Leon, wederom ontzettend bedankt voor je medewerking dit seizoen!

Mathieu: Leon bedankt! Echt super!

Leon: Graag gedaan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.