Appen met Leon: Bankpaard Wala Alki

29 mei 2014 07:14

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon en ‘speakerman’ Rogier via de populaire berichtenservice Whats App. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Leon: Pfff, lastig deelnemersveld. Ik zou zo 1,2,3 niet weten wie de winnaar is. Later ff beter bestuderen…

Mathieu: De debutanten zullen nog niet optimaal zijn. Heeft tijd nodig. Kom je toch bij Co Swagerman zo op het eerste gezicht. En de categorie daarachter zoals Ton Jeu, Wala Alki en Ziyi,

Benjamin: Ik ga voor Selim en Pricken.

Mathieu: Daar weet je toch nog niets van?

Benjamin: Wilde gok, met in het achterhoofd de 1100 meter-koersen. Voor de plekken 2 of 3 hoor. Co wint, of Black Beauty Venus.

Mathieu: Maar wat een inschrijvingen. Er zijn niet te weinig paarden, maar te weinig kortebanen dit seizoen! Maar nu ik het zo bekijk. Zephir is altijd sterk aan het begin van het seizoen. Co Swagerman had beter kunnen loten…

Leon: Pricken drie keer geplaatst over 1100 meter. Record van 13,7. Nam de laatste keer toch hard de kop op Alkmaar? Voor mij één van de outsiders! Qucik du Vivier wil voor Denise altijd wel lopen. En komt vaak wel twee omlopen door. Vorig jaar een hoop vierde en vijfde plaatsen. Mijn vier paarden in willekeurige volgorde.: Ziyi, Co Swagerman, Ton Jeu en Quick du Vivier. Als outsiders Pricken en Selim. De laatste heeft in Cagnes-sur-Mer in 12,3 over 1609 meter gewonnen.

Mathieu: En nu zonder willekeurige volgorde?

Leon: Co, Ton, Ziyi, Quick. Maar veel van de deelnemers kunnen met een goede dag bij de eerste vier komen. Wala Alki, Prince of Moor, Zephir.

Benjamin: Leon, ik mis Black Beauty Venus in jouw top-4. Juist in dit veld zie ‘m met de onervaren Jeroen ver komen. Beestje heeft snelheid genoeg. Met de aanwijzingen van Aad Pools komt dat wel goed, denk ik.

Mathieu: En wat vind jij Rogier?

Rogier: Een ongekend luxeprobleem heden ten dage! Anyway ik ben weer uit de sauna. Volgens mij zien jullie een vast bankpaard over de hoofd dat luistert naar de naam Wala Alki. Bijna alle toppers zijn uitgeloot, gunstige loting met alle respect, een ‘korte’ kortebaan, prima amazone en altijd fris en fruitig in het begin van het seizoen.

Leon: Niet over het hoofd gezien.

Rogier: Nee, maar jij noemt ze bijna allemaal.

Leon: Maar Wala heeft er altijd een paar nodig 😉

Rogier: Verder zie ik Prince of Moor. In mijn herinnering won die Venhuizen vorig jaar op zeer indrukwekkende wijze en is dus ook vaak fris op z’n best. Voorts Co en Ton Jeu en dan moet de winnaar erbij zitten.

Mathieu: Prince of Moor maakte vorig jaar zijn seizoensdebuut in Helmond. Lag er gelijk uit. Pas daarna won hij Venhuizen. Zephir is juist altijd goed tijdens eerste kortebaan. Co krijgt het zwaar!

Benjamin: Co heeft vijf meter voorsprong. Wanneer hij minimaal gelijktijdig met Zephir het startvak uitloopt wint Co. Geeft hij meer weg, tsja… Dan wordt het lastig op dit korte baantje.

Mathieu: Vorig jaar Helmond. Was Co ook al goed en had hij ook vijf meter voor. En de eerste start van Zephir. Zephir won!

Leon: Als Co eruit ligt, ligt alles weer open…

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.