Appen met Leon: ‘Als het maar niet gaat regenen’

11 juli 2014 15:53

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon en ‘speakerman’ Rogier via de populaire berichtenservice Whats App. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Benjamin: De deelnemers staan online!

Leon: Hoe zit het nu met inschrijvingen en uitlotingen? Bij de uitloters staan paarden die niet in Egmond hebben gelopen en paarden die daar wel liepen, starten ook in Hoofddorp… Maar wat een moeilijke ritten zaterdag. Daar heb ik wel tijd voor nodig, haha! Rogier, jouw Zoe W heeft aardig geloot zaterdag…

Mathieu: We gaan volgende week eens bellen met de NDR..

Rogier: Zoe gaat het lastig krijgen, ja. Ons doel is om één keer om de 3e en 4e plaats te rijden.

Leon: Dat is een mooi streven. Wat heeft Aad Pools trouwens slecht geloot! Tegen Andrea Swagerman en Evison.. Weten we gelijk wat Chaman Rapida en Diamond Digger K kunnen!

Benjamin: Chaman had in Sassenheim geen schijn van kans tegen Andrea…

Leon: Ik ga voor de volgende paarden in willekeurige volgorde: Andrea Swagerman, Blackpearl Trans R, Yankee Attack en Pricken. Verder zijn Prince of Moor en Evison paarden om rekening mee te houden. Wat een veld trouwens. Wie deze winscore goed heeft, is een koning!

Benjamin: Het zijn juist de ritten van de op papier mindere goden, die het invullen van de winscore zo lastig maken.

Leon: Nou dat niet alleen. Ook een paar toppers hebben lastig geloot, zoals Evison en Yankee Attack. Ik vind trouwens dat Ottimo du Closet het ook steeds beter gaat doen!

Mathieu: Wat moeilijk morgen! Vier kanshebbers, geen voorkeur: Blackpearl, Yankee, Andrea en Prince of Moor. Saai, sorry. Nou vooruit, ik ga voor Blackpearl. Verloor in Warmond van Timmy H, maar dat is geen schande. Nu nog een beetje de loting mee hebben…

Benjamin: Ik zie wel wat in Titan Cab. Beetje een geval Pacha de la Frette. Van gelijk af moeite met het starten, maar met vijf meter voor, mits rustig op de benen gebracht, een outsider… Maar deze is voor Andrea Swagerman. Moet ‘ie wel blijven lopen; in Zwanenburg ging ‘ie een keertje van de benen…

Leon: Klopt, 300 meter-baan ligt hem beter.

Benjamin: En Diamond Digger K ging volgens mij wel aardig in Sassenheim. Verloor van Qualva Nonantais, geen schande. Sprong een keertje na een botsing met de startpalen.

Leon: De Pricken van Wognum is voor iedereen gevaarlijk.

Benjamin: Wat vinden wij van Adonis Charisma?

Mathieu: De vijfde plaats in Zwanenburg was sterk. In Wognum zag ik er nog weinig in. John Dekker heeft wel een succesje nodig!

Leon: Lastige loting, maar Ziyi kan mij tot nu toe niet bekoren. Maar misschien dat de ‘winning mood’ van Jan Thijs Ziyi verder helpt!

Rogier: Zo, ik ga proberen met net zo’n geniale voorbeschouwing te komen als voor Egmond. Oke, soms moet je wat geluk hebben en wordt je bankpaard bijgeloot, maar het zijn alleen de groten der aarde die dat afdwingen! Daar gaan we! Winscore: 2-3/4-6-7-9-11/12-13-15-17-19/20-22-23/24. Niet duur en net zoals Egmond zeker raak! Wim zegt overigens dat Pricken een op en top kortebaner is en verwacht er morgen dicht bij te zitten!

Benjamin: Iemand nog een laatste woord over Hoofddorp?

Leon: Dat het niet gaat regenen, want dan wordt die paal zo glibberig 😉 Oh wacht, dat is nog geheim, haha!

Rogier: PRICKEN!!!

Mathieu: Zullen we de troostfinale zaterdag maar niet meenemen? Al wordt het 8-1, het maakt mij niet uit!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.