Appen met Leon: ‘Afsluiten met 20-1 winnaar’

12 oktober 2014 14:55

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon en ‘speakerman’ Rogier via de populaire berichtenservice Whats App. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Mathieu: De deelnemers staan online!

Benjamin: Lekkere loting voor Frans!

Mathieu: Juist niet… 😉

Benjamin: Donate Groenhof gaat het winnen van Andrea… Qualva was in Lisse tijdens de eerste omlopen fenomenaal. Daarna was de pijp leeg. Maar ook Timmy H had denk ik niet slechter kunnen loten. Ton Jeu gelijk in zijn nek. Dat start niet lekker. Als ie z’n koppe erbij houdt, is er niets aan de hand…

Mathieu: In de vorm van Roden, geen probleem.

Rogier: Om te beginnen Asko Bond winnend en plaats. Paard vliegt het vak uit, dat zal met Wim niet anders zijn. Zijn loting is niet heel slecht en aangezien zijn tweede deel vaak minder is, mag je spreken van een voor hem gunstige afstand. De 300 meter kb’s liggen hem minder in elk geval. Ik zie daar wel wat in.

Mathieu: Zit wat in, maar de laatste weken was zijn vorm niet super.

Rogier: De Anabaa Blue van Medemblik kan hier als enig overgebleven 270-paard heel veel voordeel hebben. Ook haar zou ik winnend en plaats spelen. De winscore is overigens niet te raden…

Benjamin: Ik verkondig al het hele seizoen dat Asko Bond gaat winnen, maar het is er tot dusver niet van gekomen. Toch is jouw beredenering niet geheel onlogisch, Rogier. Edo Venus is ook niet zo’n afmaker. Wellicht is dit baantje ook in zijn voordeel.

Rogier: Grote punt van zorg omtrent mijn selecties is echter dat John ook voor hen had kunnen kiezen. Zijn keuze voor Timmy H en Evison is derhalve een vrij serieuze graadmeter.

Benjamin: Klopt, maar Evison is voor mij geen kanshebber. Viel mij tegen in Lisse… Wellicht hebben twee weken rust hem goed gedaan.

Rogier: Donate en Edo horen op alle tickets thuis en ook de Swagermannen durf ik niet nog een keer af te schrijven, ondanks de korte afstand in ’t Zand. Zero idem dito! En dan heb ik Iper nog niet eens genoemd!

Benjamin: Is dit Leon met de telefoon van Rogier?

Rogier: Haha. Laat ik maar bij mijn eerste ingeving blijven, Asko Bond of Anabaa Blue!

Benjamin: John de Leeuw wil graag kampioen worden en dan tip jij precies twee paarden die hij niet rijdt… Dat zou wat zijn als het zo loopt…

Rogier: Ja, dat komt een beetje wrang over, maar je zou ook kunnen zeggen dat het een hele domme en vooral eigenwijze tip van mij is, temeer daar ik de mening ben toegedaan dat John een verdiende kampioen zou zijn, omdat hij de klus heeft geklaard met hinders die veelal een kleine gebruiksaanwijzing hebben. Ik kan er dan ook prima mee leven als Timmy H de kortebaan wint. Maar ik wil het seizoen graag afsluiten met een 20-1 winnaar!

Leon: Je kan ook zeggen dat Frans het goed heeft gedaan met maar drie paarden waarmee hij de punten heeft behaald.

Rogier: Of Ruud, met een minder aantal starts!

Leon: Nou… is dat zo? Heren van de statistiek, kunnen jullie daar uitsluitsel over geven?

Benjamin: Ruud heeft er wel wat laten schieten. Vijf om precies te zijn. Sassenheim, Zwanenburg Hillegom, Medemblik en Enkhuizen.

Mathieu: Ja, ik ben er ook nog. Ik geloof wel in Donate Groenhof. En Edo Venus. Een keer niet voor de volle honderd procent. Misschien helpt dat…

Leon: Zo, nu ik. Hebben jullie een uurtje? Wat Rogier zegt is een waarheid als een koe. De winscore is bijna onmogelijk te voorspellen! Ik doe toch een poging. Eerste rit geef ik aan Edo omdat hij voordraait. Tweede rit geef ik aan Donate die de 5 meter voor op een 275-baan moet kunnen vasthouden. Derde rit geef ik aan Anabaa Blue ondanks dat ik Rick niet de juiste pikeur vind voor Anabaa. Vierde rit geef ik aan Prince of Moor. Na Stompwijk heeft Adonis niet veel meer laten zien. Vijfde rit geef ik aan Asko Bond die rondom behandeld is en met Mr. Jumpstart in goede handen is.

Benjamin: Tot zover met je eens! Ga door…

Leon: De zesde geef ik aan Timmy H ondanks dat Ton Jeu sneller het vak uit is.

Benjamin: Dat blijft een lastige. Kijk de samenvatting van De Lier maar terug… Timmy H liep een vlekkeloze race, maar sprong zomaar tegen Ton Jeu. Wel meer paarden hebben dat. Dat beessie start zo snel!

Leon: Zevende rit geef ik aan BBV. Aad zou heel, heel graag nog een keer willen winnen. Achtste rit geef ik aan Zero… Is behandeld en Mr. Iceman heeft bewezen er goed mee om te kunnen gaan.

Benjamin: Vervang goed maar door uitstekend.

Leon: Negende rit geef ik aan Co Swagerman. Ook al ging Qualva goed op Lisse. Co gaat al het hele seizoen goed! Tiende rit geef ik aan Howings Kumpel die het voordeel van voordraaien heeft. Elfde rit geef ik aan Ipper Flying… Nieuwe eigenaar, talentvolle pikeur erachter!

Benjamin: Na 25 kortebanen ga ik er eindelijk eens wat van zeggen… Het is Iper… met 1 P!

Leon: He he dat iemand dat na 25 kortebanen eindelijk eens door heeft… De twaalfde rit geef ik aan Yankee Attack die een mindere periode achter de rug heeft en zijn mooie seizoen mooi wil afsluiten.

Benjamin: Lifeislife wint van Yankee…

Rogier: Ik hoop dat zes fout uitbetaald wordt, Leon!

Mathieu: Ik ga in veel mee. 7 en 8 geef ik echter aan Adonis Charisma. Die was 1 rit fenomenaal in Medemblik. Geen idee wat ze eraan gedaan hebben, maar hij vloog! Daarna weer springen hè. Maar goed, ze hebben wat weekjes gehad om daar wat aan te doen. Bij deze benoem ik hem officieel tot mijn outsider.

Leon: Dat is maar 1 rit… Dit allemaal gezegd hebbende ga ik voor Zero Option Lane als winnaar.

Benjamin: Zero vs Timmy. Dat lijkt mij een fantastische afsluiting van het seizoen. Sneller heb je ze niet!

Leon: Als ik er dan nog één moet noemen als grote outsider is dat toch Rogier zijn uitvinding Asko Bond! Zo, nu de laatste eraan komt, gaan we het seizoen terugkijken.

Mathieu: Meest gehoorde liedje? 😉 Oh, oh, oh Louise!

Leon: Er zijn twee liedjes het meest gedraaid. Eye of the Tiger en Jump!

Benjamin: Allemaal fout… Living on a Prayer van Bon Jovi… 100 %!

Mathieu: Of Jan Smit zijn sneetjes brood…

Leon: Music maestro!

Mathieu: Het duurt nog een paar dagen, maar de weersvoorspellingen voor maandag zijn minder goed. Ook typerend voor het seizoen 2014!

Leon: Ja, 80 procent kans op regen! Hopelijk ligt er het juiste zand 😉

Mathieu: Dat zou je wel verwachten in ’t Zand!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.