Appen met Leon: ‘Aad Pools-dag in Beverwijk’

13 augustus 2014 19:04

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon en ‘speakerman’ Rogier via de populaire berichtenservice Whats App. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Mathieu: Loting volgt snel, wordt omgeroepen in Bemmel.

Benjamin: Ja, Beverwijk staat online!

Leon: Wat meteen opvalt, BBV- Qualva en Donate – Iper.

Mathieu: Co voortaan waarschijnlijk met Thomas Bos. Moet vrijdag afrijden.

Rogier: Prachtig! Hij zal jullie verbazen!

Benjamin: Ik hoop het!

Leon: Ik ook. Beverwijk kom ik morgen op terug.

Rogier: Ik ook.

Benjamin: Ik maar wachten op jullie prognoses… Dan begin ik maar… Het wordt de grote ‘Aad Pools-dag’ in Beverwijk. Edo en Iper, het maakt niet uit… Dat zijn mijn twee finalisten! Iper verdient nu eens zo’n zelfde middag als Co in Bemmel.

Mathieu: Ja, maar dat kan morgen dus niet. Gelijk tegen Donate Groenhof! Zijn vorm is zeker groeiende. En hij wint dit seizoen zeker weten een keer. Maar hij heeft geen eeuwige lucht. En dat heb je in dit veld wel nodig. Of een gunstige loting. Maar dat begint natuurlijk niet lekker.

Benjamin: Mijn outsiders zijn Lifeislife BR of Cunera Beuckenswyk en Cha Cha Cha… Die vijf meter voorsprong zijn, zeker tijdens de finalefase, goud waard.

Mathieu: Ik ga mee met Edo Venus. Maar opnieuw onder voorbehoud. Hij heeft vooral rechtsom toch een probleem. Ik denk dat Asko Bond wellicht de snelste is. Mijn winnaar!

Benjamin: Jij gaat morgen naar de totalisator en dan zeg je: ‘Eén keer Edo Venus winnend alsjeblieft, maar onder voorbehoud.’

Mathieu: Kan dat? Doe ik dat! Ik heb wel eens een kenner horen zeggen, springen is niet winnen! Lifeislife BR zie ik morgen ook. Maar heb het idee dat hij steeds springt na een snelle rit. Zo, drie winnaars genoemd. Maar wel allemaal met de kans dat ze springen. Er zal er toch wel 1 blijven lopen? Zit ik altijd goed!

Benjamin: Is het startvak op de Breestraat niet te smal voor Asko Bond? Het is er altijd passen en meten.

Rogier: Ik heb ook een paar guitige ritten gezien van Asko Bond, maar meer dan guitig was het echt niet. Hij vliegt eraf tegen Howings Kumpel!

Mathieu: Jullie weten, ik ben een Howings Kumpel-fan… Maar in Warmond was hij kansloos tegen Asko Bond.

Leon: Ik zal gelijk jullie outsider Lifeislife BR torpederen. Die gaat het niet redden. Ik zie er niets in. Nu gaat de brug weer dicht. Tot later. Haha…

Rogier: Mijn bijdrage wordt heel summier deze keer. Edo wint en als ze elkaar niet voor de vierde omloop treffen wordt Adonis Charisma 2 of 3.

Mathieu: Waarom weer zo overtuigend Edo Venus? Nou kom ik hoor, à la Leon… Hoe vaak 1 en 2?

Leon: Haha. Edo heeft tien meter in de eerste omloop, liet op Nootdorp mooie ritten zien. Ook rechtsom ging het steeds beter in de loop van de middag. Van alle 295 heeft Edo het meeste potentieel.

Rogier: Omdat ik vertrouw op mijn eigen kennis! Misschien kan Evison nog stunten. Het moge duidelijk zijn dat de baan hem goed ligt. Wala Alki is een mooie tegenstander om warm tegen te draaien.

Benjamin: Leon, mijn vertrouwen in Lifeislife BR is meer een gevoelskwestie. Paardje heeft capaciteiten, vijf meter minder en Mr. 295 als stuurman. Wat wil je nog meer?

Leon: Donate Groenhof won heel sterk op Warmond, maar op Nootdorp wilde ze er niets meer van weten en sprong twee keer. Iper Flying is in mijn ogen heel best in orde. De snelste rit van de dag op Santpoort kwam van Iper en dat was zelfs met achterdraai tegen Co Swagerman!

Benjamin: Ja, joh. Praat er maar overheen… Dan speel je hem toch niet? Das straks meer voor mij 😉

Rogier: N.B. Howings Kumpel verbetert per start. Die head 2 head weddenschapjes heb ik tegen jullie nog nooit verloren, dus beste Winscore-spelers, bank Howings Kumpel maar in die rit!

Leon: Volgende paar dat ik wil noemen is Black Beauty Venus met de koningin van het startvak erachter. De tegenstander mag niet uitgevlakt worden. Een fitte Qualva Nonantais is tot veel in staat. En dan nog drievoudig winnaar Yankee Attack. Heeft er nu vijf meter bij, maar heeft een enorme vechtlust. Cunera Beuckenswyk is één van mijn outsiders. Verbeterd per start en liet op Santpoort snelle ritten zien. Mijn andere outsider is Asko Bond. Op Santpoort had hij de pech tegen Yankee te loten.

Rogier: Je noemt er maar 8 deze keer 😉 Je hebt alleen Boy Lucswolle niet genoemd!

Leon: Boy Lucswolle komt wel omloop verder. Quick wil niet rechtsom draaien.

Rogier: Ook hier durf ik de weddenschap wel met je aan en kan ik de winscore-spelers trakteren op een tweede zekerheidje genaamd: Quick du Vivier!

Mathieu: Eens met Rogier. Klopte fraai Zenito Hanover in Santpoort.

Rogier: Exact en ook rechtsom ging toen 1x goed.

Mathieu: Maar een zekerheidje… Weet je wat, deze vul ik ook in onder voorbehoud. Want die Quick springt ook nogal Quick!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.