Appen met Leon (2): ‘Zalvador wint met voordraai’

9 mei 2013 06:21

Leon Zoetemelk is al jaren een trouwe bezoeker van de kortebaan en vaak bovenin de ranglijst van de tipcompetitie te vinden. Vanaf dit seizoen is hij de analyticus van Kortebaandraverijen.nl. Hij communiceert met de redactie via een groepsgesprek op het populaire ‘Whatsapp’. Regelmatig worden passages van de chat gepubliceerd.

Leon: Goedemiddag

Benjamin: Ha Leon. Live vanaf je vakantieadres?

Leon: Ben een Wifi-punt gaan zoeken. Ik heb de deelnemers gezien. Mijn eerste gedachte gaat uit naar Blackpearl Trans R… De vierjarigen die er nu instaan, konden mij nog niet bekoren.

Benjamin: Co Swagerman ging goed in Helmond…

Leon: Ik heb Helmond overgeslagen, maar hoe goed dan?

Mathieu: Ging het steeds beter doen. Werd rustig op de benen gebracht, omdat hij anders zou springen. Maar ging later al sneller van start. Hij kon alleen niet winnen van Zephir, maar die was ontketend. In Assendelft won hij een rit van Yankee Attack. Daarna sprong hij twee keer.

Leon: Power Hill nu met John de Leeuw. Hij verloor in Assendelft van Qualva Nonantais bij de start, maar was dravend sneller. Won zelfs nog een rit na grote achterstand. Maar mijn eerste keuze blijft Blackpearl Trans R. Power Hill is misschien wel mijn tweede paard. Daarna Attila en Yankee Attack. En de winnaar van Zalvador Spendic en Qualva Nonantais. Moeilijk te kiezen…. Een mooie outsider voor de plaatsen is Axel Cartouche.

Benjamin: Dat worden mooie ritten tussen Zalvador Spendic en Qualva Nonantais. Wie wint dat?

Leon: Je zou zeggen Zalvador met de voordraai. Volgens mij loopt hij ook graag op Wognum. Ik ga vrijdag waarschijnlijk eerder terug zodat ik er toch bij kan zijn.

Mathieu: Eerder van vakantie voor de kortebaan? Dat zijn de echte!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.