Appen: ‘De loting moet echt anders’

5 september 2018 11:44

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Benjamin: Heemskerk is vroeg vandaag!

Mathieu: Ongelooflijk, Emi weer tegen Southwind! Dit gaat toch nergens over?

Benjamin: Howings Win Win ook weer strak geloot. Na Doc Holiday en Dutch Buitenzorg wacht nu opnieuw Doc Holiday.

Mathieu: Er moet met zoveel rekening worden gehouden dat er geen sprake meer is van loten van maar van een deelnemersveld in elkaar zetten. Bij de Super Vrienden hoorde ik het geluid dat dit allemaal met de hand gaat en dat er toch een computersysteem voor te vinden moet zijn. Zit wat in! Emi start voor de negende keer. Voor de vierde keer komt ze uit in rit elf. Voor de vierde keer loot ze ook tegen Lindsey Pegram, vijf keer zelfs wanneer je Nootdorp  meetelt. Voor de derde keer in vier starts in de eerste omloop tegen Southwind Raptor.

Ruud: Ik ben bang dat een hoop mede-eigenaren straks afhaken. Elke keer tegen beter weten naar de koers gaan in de hoop dat Southwind springt, is inmiddels niet leuk meer. Ik heb wat dat betreft respect voor Rob Strik die maar blijft komen en hopen. Ik heb ook meer begrip gekregen voor het commentaar van Klaas Swagerman, die altijd maar weer tegen de paarden van de Groningers moet.

Emi van Jip en Southwind Raptor treffen elkaar voor de derde keer in vier deelnames in de eerste omloop.

Mathieu: We wilden weten hoe het is om eigenaar te zijn. Dat weten we nu van beide kanten.

Benjamin: Nog wat opvallende cijfers. Fleur Swagerman net zoals vorige week in Middenbeemster tegen Barbert. Gyon Beuckenswyk in zijn tiende start voor de vijfde keer tegen John de Leeuw, en voor de zesde keer tegen Stal de Groningers. En wat betreft het uitloten. Vier paarden die in Schagen hebben gelopen willen ook in Heemskerk starten, wildcard Every’s wish even buiten beschouwing. Drie van hen worden uitgeloot, één doet mee. Dat is Spirit Scott die nog nooit is uitgeloot. Daardoor wordt Columbine Lep voor de vierde keer uitgeloot en Obelix West voor de derde keer. Dat klopt gewoon niet! Het zal vast volgens de regels zijn, maar dan zijn die regels niet goed.

Ruud: Nee, dit is niet de meest eerlijke methode en volgens mij gemakkelijk aan te passen.

Leon: Volledig mee eens, aanpassen die handel. Maar dan moeten de trainers ook niet gaan vragen om bij inschrijvingen bewust te laten uitloten. Inschrijven betekent starten.

Mathieu: Of dat niet toelaten…

Leon: Maar ook rekening houden met een pikeur één keer voor en één keer achter laten draaien, hoeft van mij niet. Iemand met één paard heeft dat voordeel ook niet.

Mathieu: De conclusie is duidelijk: de loting moet echt anders!

Benjamin: We kunnen deze keer ook proberen te raden met hoeveel minuten vertraging de koers begint? Ik zeg 14.15 uur eerste start 😉

Mathieu: Haha, ik zeg start onvoorwaardelijk en definitief om 14.10 uur en dat wordt dan 14.20 uur.

Ruud: Of de drankomzet in liters bier?

Mathieu: Maar goed, laten we het over de koers gaan hebben. Zuurpruimen zijn er al genoeg 😉. Wat een mooi veld!

Leon: Hero Baldwin is mijn winnaar. 1-3-6-7-9-12-14-15-18-19-22-24.

Ruud: Ik sluit me aan bij Leon: Hero Baldwin. 1-3-5-7-9-11-14-15-18-19-22-24.

Mathieu: Ik ga heel ver mee met Hero Baldwin, maar een echt snelheidskanon kan hem eraf lopen. Die zijn echter weer wat gecompliceerd. Eliot sprong in Middenbeemster, maar dat was tegen buitencategorie: Southwind Raptor op 300. Ik zie dat door de vingers. Eliot Charisma is mijn favoriet. Uiteraard komt Doc ook ver. Die is razendsnel en oerdegelijk maar een goede Eliot schat ik nog net iets hoger in. 1-3-5-7-9-11-14-15-17-19-22-24.

Leon en Ruud zien Hero Baldwin als de favoriet voor Heemskerk.

Benjamin: We zijn wel een stel opportunisten hoor wat betreft de Winscore. Vorige week in Middenbeemster vulden we in dat Emi wint van Southwind. Nu heeft Emi zelfs vijf meter voor en ik zie drie keer Southwind door. Typisch het gedrag van succes-supporters 😉 Het is goed met jullie. Southwind springt twee keer, Emi gaat door. Southwind heeft vorig jaar niets anders gedaan dan gesprongen in Heemskerk, dus waarom niet?

Leon: Is een contra-voorspelling. Als ik Emi op winst zet, verliest ze.

Benjamin: 1-3-5-7-9-11-14-15-17-19-21-24. Een winnaar ga ik niet voorspellen, maar ik voorspel wel een glansrol voor Birdy de Neuilly. Michel Roggen wil heel, heel graag winnen in Heemskerk. Ik verwacht dat Birdy helemaal wordt klaargestoomd voor donderdag en dat daarbij het probleem met het draaien over zijn linkerbeen verholpen is. In De Lier heeft hij laten zien Dutch Buitenzorg met gemak aan te kunnen. Dan ga je hard zat!

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan Heemskerk kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner of hier en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.