Appen: ‘Het leven is zo betrekkelijk’

26 september 2018 15:10

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Mathieu: Deelnemers staan online!

Leon: Hé, de rentree van Donate Groenhof! Ik zie in eerste instantie geen echte favoriet. Southwind Raptor (foto boven) is in de vorm van Enkhuizen zeker een kanshebber. Van de paarden die vanaf 300 meter starten, zijn Hero Baldwin en Bizar Zandbergen de beste. Van de paarden vanaf 295 meter is Hannie Swagerman het gevaarlijkst. Mijn conclusie: Southwind kan de paarden vanaf 300 meter hebben en heeft bewezen Hannie ondanks een achterstand van tien meter te kunnen verslaan.

Ruud: We hebben een fantastische middag met kortebaansport voor de boeg! De weergoden zijn de organisatie gunstig gezind. Dat is een prettig vooruitzicht na de bakken water van de afgelopen jaren.

Leon: Dat is zeker waar! De laatste twee jaar heeft het in Lisse alleen maar geregend. 1 – 4 – 6 – 8 – 9 – 12 – 14 – 16 – 18 – 19 – 22 – 23.

Ruud: Bij het zien van het deelnemersveld is er natuurlijk één grote afwezige: Rob Slootbeek. Wat had hij graag nog een keer gereden op zijn eigen baan in Lisse. Het was hem door die vreselijke ziekte niet meer gegeven. Maar hij heeft ons met beide benen op de grond gezet. Er zijn belangrijkere zaken dan de kortebaansport! Voordat ik mijn licht laat schijnen over de deelnemers wil ik daar eerst nog even bij stilstaan. Precies een jaar geleden, na de prijsuitreiking van de kortebaan van Lisse, heb ik Rob eigenlijk pas echt goed leren kennen. Het deed mij dan ook veel verdriet toen ik aan het begin van het seizoen van Rob zelf hoorde dat hij ernstig ziek was. Het leven is zo betrekkelijk en dan maken wij ons druk om vermeende fouten van een NDR-functionaris. Nu ik er zo bij stilsta eigenlijk een schande. Ik hoop voor Rob en zijn nabestaanden dat hij voorafgaand aan de kortebaan een mooi eerbetoon krijgt, want dat verdient hij! Ik ben niet gelovig, maar ik denk dat Rob stiekem vanaf boven er persoonlijk voor heeft gezorgd dat Lisse dit jaar koerst onder een lekker najaarszonnetje!

Mathieu: Mooi Ruud! Er wordt sowieso stilgestaan bij zijn overlijden, maar ik weet niet op welke manier.

Benjamin: Mooi geschreven Ruud, van de eerste tot de laatste letter helemaal waar! Een gouden vent die met je meedacht. Heel vreemd om nu weer te moeten schakelen naar de koers… Ik zie niemand anders winnen dan Southwind Raptor.

Action Invit liep in Medemblik met John de Leeuw de koers van zijn leven en finishte uiteindelijk als derde.

Ruud: Okee, als we het dan toch weer over de koers gaan hebben, mijn Winscore: 1 – 4 – 5 – 7 – 9 – 12 – 14 – 16 – 18 – 19 – 22 – 23. Nooit gedacht dat ik Action Invit nog eens zou laten doorgaan naar de tweede omloop. Ik hoop dat hij me niet laat zakken. Watten in en gaan! Voor de zege tip ik Hero Baldwin. De concurrentie komt vooral van de paarden vanaf 305 meter. En wie weet wat Action Invit vanaf de basisafstand voor ons in petto heeft! Nu Ronny Brandt is uitgeloot kan John de Leeuw zich volledig richten op de pupil van Rob Strik.

Benjamin: 1 – 3 – 6 – 7 – 9 – 12 – 14 – 16 – 18 – 19 – 22 – 23. El Salvador kan het Hero Baldwin nog flink moeilijk gaan maken. Hij werd ongelukkig uitgeschakeld in Enkhuizen, maar won wel sterk een rit van Hero Baldwin, uit geslagen positie.

Leon: El Salvador werd niet ongelukkig uitgeschakeld…

Benjamin: Okee, zijn uitschakeling was toen een optelsom, maar tijdens de eerste omloop is er weinig op te tellen… Ik zit trouwens nog te dubben over Bizar Zandbergen. Waar moet ik die inschalen?

El Salvador (rechts) heeft hier in Enkhuizen nog een achterstand op Hero Baldwin, maar zou deze rit toch winnen.

Ruud: Middenmoot!

Leon: Een paard dat hulp nodig heeft met de loting en niet de macht heeft om het zelf te doen.

Benjamin: En die rit in Stompwijk dan die hij achteromdraaiend won van Doc Holiday? Dat kunnen paarden uit de middenmoot niet!

Mathieu: Hij is de snelste tot de derde omloop. Daarna gaat hij vervelen in het startvak. 1 – 3 – 5 – 7 – 9 – 12 – 14 – 16 – 18 – 19 – 22 – 23.

Leon: Ruud Pools heeft dit seizoen nog niet gewonnen. Is dat weleens voorgekomen?

Benjamin: Daarvoor moeten we terug naar 2009 en toen won hij in… Lisse! Weliswaar met een paard dat hij pas tijdens de vierde omloop kreeg te rijden, maar toch. Als we die overwinning voor het gemak meerekenen, moeten we terug naar 1994 voor een seizoen zonder overwinning van Ruud.

Ruud: Toen moest Thomas Bos nog geboren worden!

Benjamin: Een seizoen zonder overwinningen heeft voor Ruud wel gunstige gevolgen. Zowel in 1995 als in 2010 werd hij kortebaankampioen. Schrijf hem dus maar op voor volgend seizoen!

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan Lisse kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner of hier en meld je aan!

Zijn uitschakeling was toen een optelsom, maar tijdens de eerste omloop is er weinig op te tellen...

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.