Appen: ‘Langzaam verdwijnen tradities van de kortebaan’

12 augustus 2019 21:52

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Benjamin: Stand Winscore-Competitie na Beverwijk: Leon 101, Mathieu en Benjamin 100 en Ruud 97.

Ruud: Ondanks mijn laatste plaats zie ik zeker nog mogelijkheden. Tot die tijd draag ik de rode lantaarn met verve! De motor bij Leon begint te haperen. Hij had een slechte dag in Beverwijk! Zijn voorsprong is hij nagenoeg kwijt… Maar als ik drie jaar achter elkaar de rode lantaarn win, mag ik hem dan houden?

Benjamin: Succes Ruud! Ik zit inmiddels zo lang op de deelnemers te wachten, ben de tuin maar in gegaan. Zo’n moestuin moet je tussen de buien door toch een beetje bijhouden!

Ruud: Buien? Hier in Duitsland is het prachtig weer! Geen dertig graden, maar wel veel zon! Over dertig gesproken, blijven ze net zo lang bellen tot ze er dertig hebben? Beetje overdreven om er daarna weer zes uit te loten…

Benjamin: Nee nee, ze zijn er! Ik ga ze online plaatsen!

Mathieu: Hé, Dutch Buitenzorg is er toch! Dit kan zomaar een strijd worden tussen Doc Holiday en Eliot Charisma (foto boven) 😉

Ruud: Heeft Boucher le Blanc eens geen Ronny Brandt geloot, krijgt ‘ie Doc Holiday op z’n dak!

Mathieu: Wanneer Furienza het wat beter snapt, krijgt Eliot Charisma het nog lastig. En Doc Holiday heeft die vijf meter ook nog niet goed gemaakt op Boucher le Blanc. Ik verwacht minstens één verrassing in die laatste twee ritten. 1 – 3 – 5 – 8 – 10 – 11 – 13 – 15 – 18. Ik weet alleen niet welke, dus mijn Winscore maar gewoon saai en degelijk ingevuld. PSV is er ‘groot’ mee geworden.

Ruud: Je durft dus gewoon niet te kiezen, want als je verkeerd kiest heb je ze allebei fout!

Mathieu: Precies en dat kan ik mij gezien de stand niet veroorloven.

Ruud: Dan maak ik die keuze wel, ik sta toch al onderaan… 1 – 3 – 5 – 8 – 10 – 12 – 13 – 16 – 18.

Leon: 1 – 3 – 5 – 8 – 10 – 11 – 13 – 15 – 18. Ik denk dat Eliot Charisma wint en dat Ronny Brandt zijn voornaamste uitdager zal zijn.

Ruud: Over saai en degelijk gesproken, kijk Leon! Die heeft gewoon de opgave van Mathieu gekopieerd, dan blijft hij zeker bovenaan!

Leon: Tactisch gezien een juiste keuze, Ruud!

Ruud: Dat is niet saai en degelijk, dat is laf!

Leon: Wanneer jouw Winscore goed is, dan ben je direct van je rode lantaarn af.

Ruud: Nee, daarvoor is het verschil te groot. Of Benjamin moet rare dingen gaan doen. Dat verwacht je niet van een PSV’er, aldus Mathieu. Maar inderdaad gaat het weer tussen de ‘grote drie’. Ik hoop echt dat er een verrassing tussenzit, want dat zou goed zijn voor de sport. Gelukkig kan de loting nog roet in het eten gooien en hebben we te maken met dieren in plaats van machines. Paarden kunnen ook wel eens hun dag niet hebben!

Benjamin: In mijn optiek is Doc Holiday de grote favoriet. Ronny Brandt en Eliot Charisma waren tijdens hun laatste start niet in goede doen, terwijl Doc Holiday in Santpoort zeldzaam sterk was. Als er al een surprise in de Winscore zit, is dat wat mij betreft Furienza tegen Eliot Charisma. Wanneer Eliot Charisma ritten verliest van Forgeline en Hero Baldwin, dan is tien meter op een talentvolle vierjarige een heel eind.

Ruud: Daar ben ik het wel mee eens, Ben. Maar Doc Holiday krijgt er wel vijf Teselaarse metertjes bij in Bemmel! Eerst maar eens zien hoe dat uitpakt tegen Boucher le Blanc. Maar het is duidelijk dat Doc op dit moment het paard in vorm is. Bij Furienza heb ik nog vraagtekens of hij snel genoeg is. Een Eliot is goede doen is in staat dat varkentje te wassen.

Leon:Eliot had in Nootdorp last van zijn hoeven, maar daar is inmiddels wat aan gedaan. Die schoentjes zitten vol met lijnzaad. Dat maakt de voeten soepel en trekt de warmte uit de hoef.

Benjamin: Ziet er netjes uit! Maar toch neem ik het risico om Eliot te passeren in de Winscore. 1 – 3 – 5 – 8 – 9 – 12 – 13 – 15 – 17. Die rit tussen Dutch Buitenzorg en Viperio.. Ik denk dat Manon na de start minstens tien meter te pakken heeft.

Mathieu: Ik wil nog even een ander probleem aansnijden. Ongemerkt is de Amboss Polka van de kortebaan verdwenen. Alleen in Stompwijk wordt het na afloop nog gedraaid. Maar ook de broodjesverkoper zien we al een tijd niet meer. ‘Een eurootje maar weer…’ Ik heb begrepen dat hij is overleden. Is er niet iemand die in dat gat wil springen? Het hoort er gewoon bij!

Ruud: Langzaam verdwijnen inderdaad veel aanverwante tradities van de kortebaan, dat is duidelijk. Die man achter het touwtje bij de finish hebben ze ook de nek omgedraaid. Of hebben ze hem aan zijn eigen touw opgeknoopt? 😉

Benjamin: Dat die man achter het touwtje is verdwenen lijkt mij een goede zaak. Het verdwijnen van de Amboss Polka is dat duidelijk niet! Wanneer ik een pikeur was geweest, dan had ik geen ereronde willen rijden met dat Brabantse gebler op de achtergrond. “Het dondert en het bliksemt en het regent meters bier…” Serieus, dat doet de sport geen goed. Iemand nog een laatste mededeling?

Leon: Amboss Polka!

Ruud: Dat is geen mededeling Leon, maar een vurige wens! Ik sluit me daar bij aan!

Mathieu: Puddingbroodjes!

Gelukkig kan de loting nog roet in het eten gooien en hebben we te maken met dieren in plaats van machines

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.