Appen: ‘Kritisch naar de agenda kijken’

13 augustus 2018 21:57

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Benjamin: Het zijn er slechts achttien in Bemmel…

Ruud: Dat valt een beetje tegen!

Benjamin: Inderdaad. De Teselaar is een mooie baan en volgens mij zijn de vergoedingen en het prijzengeld dik in orde.

Ruud: Het is elk jaar schipperen. Zelfs al een keer met zestien paarden gestart. Vorig jaar waren er wel 24, maar daarvoor bijna altijd minder. En dan is Wim van Buytene ook nog eens weggevallen.

Mathieu: Ze zijn inderdaad elk jaar de dupe. Nu is het woensdag weer Eenrum. Kan er nou niet eens kritisch naar de agenda gekeken worden?

Leon: Vandaag Wolvega, dinsdag Bemmel, woensdag Eenrum. Zaterdag naar De Lier en dan ben je heel Nederland rond geweest…

Benjamin: Wellicht had de NDR even met Bemmel moeten overleggen toen zij besloten de inschrijving naar maandag te verplaatsen. Dat is Bemmel nu zomaar opgelegd. Vorig jaar hadden ze er op vrijdag 15, maar na een weekendje bellen stonden er dinsdag 24 paarden aan het vertrek. Die kans heeft Bemmel dit jaar niet gehad.

Leon: Het zijn dan wel achttien paarden, maar ik vind het een lastig veld! Op basis van Beverwijk zeg ik dat Eliot Charisma wint! Er liggen echter kapers op de kust, namelijk de drie C’s. Cattiva Byd (foto boven), Casanova en Calistokingsdeep, dit zijn voor mij de paarden die het in Bemmel gaan doen.

Volgens Leon zijn de drie C’s, namelijk (van links naar rechts) Cattiva Byd, Casanova en Calistokingsdeep, kansrijk in Bemmel.

Ruud: Gelukkig blijven de 3J’s morgen thuis, maar dat is persoonlijk. Vind het echt jammer dat ze er maar achttien hebben, in de eerste plaats voor de organisatie! Ik ga altijd graag naar Bemmel. Goed georganiseerd en prettig publiek. Jammer dat Dutch Buitenzorg niet start!

Benjamin: Ze hadden er vanochtend 19, maar uiteindelijk starten we dinsdag toch met 18 paarden. Mogen jullie drie keer raden wie er op het laatste moment is afgevallen… Juist ja, Dutch Buitenzorg. Organisatie is maanden bezig geweest en was volledig voorbereid op zijn komst. Helaas, helaas. Maar goed, we houden een schitterend deelnemersveld over met genoeg andere klasbakken.

Mathieu: Het wordt eentonig: Lindsey – alle – alle! Ronny Brandt voor de plaatsen. Oh en Cattiva Byd, mits ze er zin in heeft. Dan doet ze mee voor de winst. 1 – 3 – 6 – 7 – 10 – 11 – 13 – 16 – 18.

Leon: Ik doe alleen de eerste rit anders. 2 – 3 – 6 – 7 – 10 – 11 – 13 – 16 – 18.

Ruud: Ik ga mee met Leon, die ik volgens mij zelfs heb bijgehaald in het klassement, en dus stel ik voor nu mijn gedeelde tweede plaats even veilig: 2 – 3 – 6 – 7 – 10 – 11 – 13 – 16 – 18. Ik kreeg laatst commentaar van een mevrouw uit Leiden, overigens ook eigenaar van Emi van Jip, dat we er weinig van bakken met de Winscore. We hebben het nog geen één keer goed gehad. Deze keer lijkt ‘ie eenvoudig, maar er zal vast wel weer een verrassing bij zitten. Alleen de eerste rit is op voorhand fifty-fifty. Het kiezen van een winnaar is lastig met zes grote kanshebbers. Bij elke deelnemer kun je wel een flinke kanttekening plaatsen. Bovendien wordt het een soort tombola met stilstaande nummers in de tweede en derde omloop en een bijloter in de vierde omloop. De paarden van Lindsey Pegram zijn conditioneel ijzersterk en hebben geen stilstaand nummer nodig. Voor Blackpearl Trans R, Evison en Cattiva Byd zou het wel prettig zijn om een omloop over te kunnen slaan.

Benjamin: De mevrouw uit Leiden heeft groot gelijk, het lijkt dit seizoen nergens op!

Leon: Er spelen mensen elke kortebaan de Winscore met vijf switchritten en zelfs zij hebben dit seizoen nog maar weinig gewonnen.

Benjamin: Ik hoop dat Cattiva Byd weer ouderwets gaat vliegen, dat is fantastisch om te zien!

Mathieu: Ik zie inderdaad ook wel iets in Cattiva, samen met Eliot en Calisto. Maar het zal me niet verbazen als er van dit trio minstens één zichzelf uitschakelt. Als ik er maar één mag noemen: Calistokingsdeep.

Eliot Charisma won afgelopen donderdag oppermachtig in Beverwijk en behoort daarom volgens de Appers in Bemmel ook tot de kanshebbers.

Ruud: Ik ga ook voor Calistokingsdeep! Die maakte echt indruk in Santpoort. Maar ik laat me graag verrassen. Wellicht kan Blackpearl Trans R Thomas Bos aan zijn eerste kortebaanzege helpen. Of laat Evison de woorden van Ruud Pools waarheid worden. Van mij mag het! En is Casanova weer helemaal de oude?

Benjamin: Evison zou een mooie winnaar zijn! Het is inderdaad een sterk veld, maar op de één of andere manier presteert Evison dan op zijn best. Zo werd hij tweede in Purmerend in 2016 en vorig jaar tijdens het NK in Medemblik. Juist de koersen waar de absolute top aan de start verschijnt.

Ruud: Hij moet wel gelijk aan de bak tegen Diesel Scott.

Benjamin: Klopt, maar met dat binnenbochtje net na de start ligt hij er wel na zo’n 75 meter al naast. Dan moet het wel te doen zijn, toch?

Ruud: Gigi loopt trouwens de dag na Bemmel ook in Eenrum. Start daar in de derde koers, maar is natuurlijk volstrekt kansloos tegen een goed uitgeruste Emi van Jip!

Benjamin: Woensdag zijn we met zijn 87en geen eigenaar van een kortebaner, maar van een langebaner! 2 – 3 – 6 – 7 – 10 – 11 – 13 – 16 – 18.

Ruud: Die Winscore komt me bekend voor, Benjamin.

Mathieu: He, wordt er samengespannen?

Ruud: Inderdaad, of jij loopt één punt uit of wij lopen één punt in op jou.

Mathieu: In dat geval: hup Diesel Scott!

Mogen jullie drie keer raden wie er op het laatste moment is afgevallen... Juist ja, Dutch Buitenzorg

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.