Appen: ‘Een kortebaan voor de outsiders’

12 oktober 2018 16:14

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Benjamin: Jaja, Emi weer tegen Southwind Raptor!

Mathieu: Tuurlijk…

Ruud: Dat is toch niet normaal?

Benjamin: Bo Sprengers rijdt Doc Holiday en Donate Groenhof allebei vanaf 280 meter? Gooit ze nu niet een unieke kans om kortebaner van het jaar worden te grabbel?

Ruud: Lijkt me wel ja… Vanaf de basisafstand had ik Doc Holiday zeker nog een kans gegeven om de titel te pakken.

Benjamin: Vanaf de basisafstand de gedoodverfde winnaar… Maar nu?

Mathieu: Ik snap het ook niet. Kom ik met een verhaal over een waanzinnige ontknoping van het klassement… Dit haalt naar mijn mening een beetje de waarde van het kampioenschap af. Die klassementen zijn een goede manier om de sport te promoten, zeker als er zo’n ontknoping mogelijk is. Maar als de pikeurs dan andere keuzes maken… Maar goed, wie weet pakt het goed uit.

Leon: Wel sportief van de Meiden van Assum om net zoals Eliot op 280 te starten.

Ruud: Ik heb net uitgebreid met Bo gesproken. Ze gaat vol voor het leerlingkampioenschap. Ik stuur een tekst voor de site!

Mathieu: Dank je. Maar de kans dat ze geen leerlingkampioen wordt, is toch niet zo groot? Bovendien denk ik dat ze met Doc Holiday vanaf 275 meer kans heeft dan Donate vanaf 280.

Leon: Maar ze zegt zelf dat Doc momenteel wat minder is. En als je dan een in topvorm verkerende Donate kan rijden. Bovendien, wanneer Eliot Kortebaanpaard van het jaar wordt, heb je een terechte winnaar. Vijf keer gewonnen en misschien wel een zesde keer maandag. Eliot is buitencategorie. Ik zie alleen Calistokingsdeep als gevaarlijke tegenstander.

Mathieu: Er is geen paard dat zomaar even wint vanaf 280 meter. Dan moet het echt meezitten.

Benjamin: Dit is nu echt een kortebaan voor de outsiders. Alle kanonnen op 280, nu liggen er mogelijkheden.

Mathieu: Let op Spirit Scott. Geen grootheid, maar ging best aardig met John. En Emi natuurlijk. Als ze blijft lopen, en Southwind niet, kan ze op snelheid ver komen. Ik had haar zo graag een keer gezien met een beetje normale loting. Nu moet ze elke keer in de eerste omloop al een finale rijden. En dat al wekenlang.

Leon: Spirit Scott is geen probleem voor Calistokingsdeep, mits Djimmy goed luistert bij de start.

Mathieu: Mits tactisch gereden ook Lordspirit! Tot slot noem ik Faustus. Had Southwind Raptor bijna over de knie in Lisse. Tot zover het outsidersjournaal. Over naar jullie!

Faustus (rechts) in de finale van Schiermonnikoog tegen Verseau Blue.

Leon: 1-4-5-7-9-11-14-15-17-20-21-23.

Mathieu: 2-4-5-8-9-12-13-16-17-19-22-23. De strijd is al gestreden. Emi is uiteraard vooral hoop. Op snelheid kan ze er veel hebben, behalve Southwind Raptor…

Leon: You never know! Jij dacht op Roden ook dat Emi kansloos zou zijn tegen Doc Holiday. En ik denk dat Chaman die ritten wint van Faustus.

Ruud: Nu Leon zijn Winscore al heeft aangeleverd kan ik de mijne net zo goed ook prijsgeven. Overigens ga ik net als Leon uit van eigen kracht. Ik hoop dat het genoeg is om de rode lantaarn te ontlopen. Mijn enige doelstelling van dit jaar: 2-4-5-7-9-12-14-15-17-20-21-24. We staan nu nog met zijn drieën onderaan. Wat als twee deelnemers onderaan eindigen Ben? Gaat die rode lantaarndrager dan rouleren op de schoorsteenmantels?

Leon: Dan telt het aantal clean sheets!

Benjamin: Inderdaad, en Leon heeft er eentje.

Ruud: Ik zet mijn geld op Leon wat betreft de rode lantaarn.

Leon: Ik hoop ook dat ik hem win. Het is een prijs die ik nog niet op de kast heb staan.

Ruud: Zou een smet op jouw seizoen zijn Leon! Doet sterk afbreuk aan je hoge positie in de TipCompetitie. Dan denken de mensen dat het toeval is. Ik sta niet eens in de top 100. Bij mij zeggen ze gewoon dat ik er geen verstand van heb. Terecht overigens! Aan het einde van de competitie staat iedereen op de plaats die hij verdient. Moet ik ook nog een winnaar noemen? Hoewel het een kort baantje is, ga ik gewoon voor Eliot Charisma. Die kan het ook op plus vijf. Er staan maar drie paarden op 270 in en die kan Eliot op snelheid allemaal kloppen. Zou ook mooi zijn. Paard van het jaar wint met pikeur van het jaar in ’t Zand, ook nog eens de woonplaats van Lindsey! Eliot moet alleen Emi ontlopen, dan komt het goed.

Leon: Dat zou een mooie finale zijn.

Ruud: Waar kan ik tekenen?

Leon: Of een finale Doc – Eliot. Allebei vanaf 280. Volgens mij is de baan alleen niet langer dan 260. Toch maar eens een GPS-meting doen.

Mathieu: Heb ik al eens gedaan, was gewoon 275 volgens mij.

Leon: Ja, in totaal…

Mathieu: Haha, klopt. Beide banen bijelkaar!

Benjamin: 1-4-5-8-9-11-14-16-17-20-21-23.

Southwind Raptor (rechts) won vorig jaar de kortebaan in ’t Zand.

Mathieu: Heren bedankt voor jullie bijdragen dit seizoen. Af en toe zaten er best goede opmerkingen en voorspellingen tussen. 😉 Iemand nog een afsluiter?

Leon: Ik sluit het liever nog helemaal niet af. Op naar de eerste indoor kortebaan!

Mathieu: In de Vliethorst? Gaat het weer eens door bij ons in Voorschoten!

Ruud: Veilinghallen Poeldijk?

Leon: Of in De Kuip op gras!

Ruud: Of de IJsselhallen in Zwolle, dat is alfabetisch gezien mooier. Die plakken we zo achter ’t Zand!

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan ’t Zand kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner of hier en meld je aan!

Tags: ,

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.