Appen: ‘Kies de winnaar uit de leerlingpikeurs’

26 september 2017 20:41

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Mathieu: Deelnemers Roden staan online!

Ruud: Een veelzijdig deelnemersveld met van alles wat! Daar moet ik even goed voor gaan zitten. Voor de reis naar Roden ook trouwens. Ik ben met het OV ruim vier uur onderweg! Enkele reis welteverstaan….

Mathieu: Gewoon de winnaar uit de leerlingpikeurs kiezen, zo gemakkelijk is het de laatste weken!

Ruud: Het zijn er wel veel deze keer, keuze zat! Maar goed dat Danny Brouwer geen leerlingpikeur meer is, hoewel nog wel Europees kampioen!

Leon: Mooie opening van de koers, Danny tegen Micha! Ze zaten elkaar tijdens de ponyraces ook altijd dwars! Trouwens, de jongste broers tegen elkaar en de oudste broers tegen elkaar met Aad en Ruud Pools. Hebben we een primeur?

Ruud: Kunnen we geen ponyrace organiseren voor Benjamin tegen Mathieu?

Benjamin: Uh, zullen we dat maar niet doen?

Leon: Maar mijn winnaar is Casanova!

Benjamin: De mijne niet! Ik hou vertrouwen in Diesel Scott (foto). Stelde teleur in Enkhuizen, maar dat was hopelijk een incident.

Leon: Diesel Scott heeft geen slechte loting. Die zie ik samen met Gently Boko als de uitdager van Casanova.

Benjamin: Ja, Gently Boko, die viel mij ronduit tegen in Medemblik…

Volgens Leon is een foutloze Calistokingsdeep niet te kloppen.

Leon: Ik vergeet eigenlijk Calistokingsdeep. Wanneer die vlak blijft is er niemand die hem kan kloppen. Wat vinden jullie van Chakaka? Ik hem haar maar één keer gezien. Start in Roden voor het eerst vanaf 295 meter. En ik zit met één rit in de Winscore…

Ruud: Ik zou zeggen: switchen! Of heb je al elf switchritten?

Leon: 1 – 4 – 5 – 8 – 9 – 11 – 14 – 15 – 17 – 19 – 21 – 24. Ben wel benieuwd naar Diamond SL, loopt altijd goed uit de banden op gras.

Benjamin: Ik zie in Chakaka een potentiële winnaar. Wanneer die eenmaal voorligt, loop je haar volgens mij niet zomaar voorbij. Won in Purmerend een ritje van Columbine Lep. Ze zal echter wel een beetje door de koers heen moeten rollen om tenslotte tijdens de finale de vijf meter voorsprong optimaal uit te buiten. Open Access is dus geen fijne tegenstander om tegen te beginnen.

Ruud: 2 – 3 – 5 – 8 – 10 – 11 – 14 – 15 – 17 – 19 – 22 – 24.

Leon: Verrassend dat je Casanova laat kloppen!

Ruud: Ik ben een kat in het nauw en die maakt rare sprongen! Ik heb nu eenmaal nog wat punten in te halen…. Maar ter geruststelling; ik switch de rit bij de totalisator. Maar helemaal kansloos is Every’s wish natuurlijk niet. Danny Brouwer heeft in Bemmel laten zien goed met haar overweg te kunnen. In Roden zit een bocht in het parkoers waar het even nummer voordeel bij heeft, dus wie weet! En wie wil er nu niet van zijn jongere broertje winnen? En met mijn winnaar durf ik wel een gok te wagen: Chakaka! Ik las op de site dat dat ook nog wat kan opleveren!

Mathieu: Aardig paard, hoor, maar een winnaar? Ik ga ook nog een keer voor Diesel Scott, er van uit gaande dat hij blijft lopen. Calistokingsdeep kan hem lopende kloppen, maar wat moet je er nu mee? 1 – 3 – 5 – 8 – 9 – 11 – 14 – 15 – 17 – 19 – 22 – 23.

Benjamin: De stand in de Winscore-Competitie is als volgt: 1. Leon 217/279, 2. Mathieu 209/279, 3. Benjamin 202/279 en 4. Ruud 186/279. De koers is dus zo’n beetje gelopen!

Mathieu: Ik loop elke kortebaan in! ’t Zand is nog ver..

Leon: En dan geef ik jullie ook nog kans door steeds als eerste mijn Winscore er in te gooien. En toch sta ik bovenaan…

Benjamin: Ik sta dan wel niet zo hoog, maar ik ben de enige die met zijn Winscore zwarte cijfers kan schrijven. Jouw Winscore-prognoses heeft dit seizoen nog niemand één euro opgeleverd, Leon…

Leon: Heerlijk, die zelfverheerlijking!

Benjamin: Ik plaats de zaken alleen maar in perspectief… Maar eerlijk is eerlijk, knap hoe jij met name tijdens de eerste maanden van het seizoen met al die debutanten zoveel punten heb weten te scoren. Destijds heb je het verschil gemaakt. Kortebaan Lisse is inmiddels ook al bekend!

Benjamin denkt dat Gyon Beuckenswyk wel eens voor een flinke surprise kan gaan zorgen.

Mathieu: Niemand meer iets over Roden? Anders gaat de hele boel in de war!

Leon: Nee.

Ruud: Ik ook niet! Ik heb alleen van Benjamin nog geen Winscore gezien, maar die stuurt hem meestal pas achteraf in, toch?

Benjamin: Ik ga bij nader inzien voor een grote surprise! 1 – 3 – 5 – 8 – 10 – 12 – 14 – 15 – 17 – 19 – 21 – 24. Gyon Beuckenswyk snapte er in Medemblik nog niet zo veel van, maar oogde volkomen ontspannen op de baan. De combinatie Lindsey Pegram en Klaas Schilstra had twee jaar geleden een overwinning verdiend met Duke Beuckenswyk, maar dat lukte steeds niet. Misschien komt het er nu wel van! In combinatie met Diesel Scott en Gently Boko heb ik nu toch wel zeker één paardje dat de vierde omloop kan halen, toch?

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan in Roden kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

Wie wil er nu niet van zijn jongere broertje winnen?

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.