‘Interessant om nieuwkomers aan het werk te zien’

16 augustus 2019 11:55

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Benjamin: Onze oproep om de Amboss Polka te draaien heeft effect. Er is beloofd dat ‘ie na afloop in ’t Zand wordt gedraaid en ook in Lisse wordt er aan gewerkt. Kun jij het regelen voor Voorschoten, Leon?

Leon: Ga mijn best doen….

Benjamin: Ben jij trouwens op het kantoor van de NDR, Leon?

Leon: Nee, Daan is er. Om 9.45 uur al 28 inschrijvingen voor Voorschoten!

Mathieu: Wordt Gaya Vip weer uitgeloot… Eerst worden de paarden uitgeloot die voor het laatst in Beverwijk en Bemmel zijn gestart.

Ruud: Bemmel sowieso eerst, toch? Van die laatste groep zouden dan de paarden die al eerder dit seizoen zijn uitgeloot voorrang moeten krijgen.

Benjamin: Heb geen medelijden met de uitloters van Voorschoten. In Bemmel was plek zat! Maarre… de deelnemers staan online!

Ruud: Matig veld, de tien uitgelote paarden herbergen meer kwaliteit dan het veld dat loopt!

Benjamin: Ik durfde dat niet te zeggen met twee Voorschotenaren in deze groep…

Chief One is volgens de Appers de grootste uitdager van favoriet Doc Holiday.

Leon: Nee hoor, geen probleem. Is inderdaad een matig veld, maar dat kan wel mooie ritten gaan opleveren. Het gaat denk ik tussen Doc Holiday en Chief One.

Ruud: Aan de andere kant is het altijd weer interessant om nieuwkomers aan het werk te zien.

Mathieu: Als er dan maar wat tussen zit. Doc Holiday gaat gewoon winnen, daarachter wordt het leuk!

Ruud: Lindsey Pegram is met haar beide paarden uitgeloot. Ik schat in dat Wim van der Mespel Bizar Zandbergen aan haar heeft afgestaan. Voor de winst sluit ik Simoni’s Natural niet uit. Die is netjes door Sjaak Snoek geparkeerd op 270 meter en in Bemmel al voorgewerkt door John de Leeuw. Het is alleen de vraag of hij het de hele middag kan.

Benjamin: ‘Op 270 meter geparkeerd…’ Dat zeg je fraai, Ruud!

Mathieu: Die krijgt het op snelheid moeilijk tegen Hannie Swagerman. Tot dusverre ben ik niet zo onder de indruk van Simoni’s Natural.

Benjamin: Dat snap ik. Werd in Bemmel kansloos uitgeschakeld door Buzz Glamour. Daarna kreeg hij nog een werkje van Sjaak Snoek. Hij vloog over de baan! Wederom een reden om die regel van vijf meter ontheffing na drie starts zo snel mogelijk af te schaffen. Daarnaast heeft John de Leeuw hem al uitgebreid gewerkt, dus die komen goed beslagen ten ijs. 2 – 3 – 5 – 8 – 10 – 11 – 14 – 15 – 17 – 19 – 21 – 24.

Ruud: Bizar Zandbergen is in elk geval in vorm. Hij klopte zojuist op Duindigt Golden Avenue met overmacht in de laatste rechte lijn!

Mathieu: Maar die wil toch niet kortebanen? Dat gedraai vindt hij maar niets. Bij deze een oproep aan Golden Avenue om nog eens terug te komen na vorig jaar. Die heeft talent!

Benjamin: Al die debutanten hebben wel een gunstig effect op het aantal unieke starters dit jaar. Ipson Boko is zaterdag de 100e unieke deelnemer dit jaar. Wanneer alle debutanten in Voorschoten daadwerkelijk starten, staat de teller op 106. Aan dat aantal kwamen we vorig jaar pas in Roden. Terug naar de koers. Ik denk dat Doc Holiday wint, maar ik hoop op Lordspirit. Dat beestje is het voorbeeld voor geduld dat wordt beloond. Dertig keer gestart, één finale dankzij een startontheffing. Kreeg daarna een tweede kans bij Piet Siderius en hoppa: vice-kampioen van Nederland. Paarden met een verhaal, ik geniet er van! Maar heren, jullie zijn weinig spraakzaam!

Ruud: Ben nog aan het bijkomen van de koersen in Hooksiel, Bemmel en Eenrum. Ruim 1700 kilometer gereden voor drie koersen. Duindigt was zojuist een thuiswedstrijd! Dat geldt trouwens ook voor zaterdag in Voorschoten. Maar ik kom net pas thuis, eerst Feyenoord kijken, daarna zal ik me over het deelnemersveld buigen.

Mathieu: 2 – 3 – 5 – 8 – 9 – 11 – 14 – 15 – 17 – 19 – 21 – 23. Als outsider noem ik Sirol Axe, die ging zo gek nog niet in Nootdorp.

Leon: 2 – 3 – 5 – 8 – 10 – 11 – 14 – 15 – 17 – 19 – 21 – 23. Die laatste rit geef ik aan Evison, maar ik zal hem op de baan zeker switchen. Viking Cehere liet in Warmond zien dat je hem niet mag onderschatten! Banter Boy vond ik op Hoofddorp prima voor de dag komen. In Santpoort moest hij gelijk tegen Ronny Brandt. Dan krijg je niet de kans om het te leren. Ik noem ook nog Blackpearl Trans R, ze loopt altijd wel goed in Voorschoten. Kan met een gunstige loting zomaar bij de laatste vier komen.

Ruud: In je Winscore slechts één verschil met Mathieu, Leon. Is dit weer zo’n tactische zet? Die pakte in Bemmel ook goed uit, want je bent bijna geen koploper meer. Wat is de stand eigenlijk, Ben? 2 – 3 – 6 – 8 – 10 – 11 – 13 – 15 – 17 – 19 – 21 – 24.

Benjamin: Leon en ik samen bovenaan, één puntje erachter Mathieu en daar weer één puntje achter Ruud. Spannend!

Ruud: Die arme Rob Strik heeft weer de favoriet geloot op zijn thuisbaan. Ooit elimineerde hij Viva’s Limburgia. Dat staat in de geschiedenisboeken van Voorschoten, maar zo’n stunt gaat ‘ie tegen Doc Holiday niet uithalen.

Benjamin: Hij heeft naar eigen zeggen ook Mr Postman wel eens verslagen met Ne Me Quitte Pas. Op een druilerige zondagmiddag in november zal ik dat nog eens nazoeken in de archieven…

Ruud: Doc Holiday gaat deze koers normaal gesproken gewoon winnen. Maar wat is normaal gesproken? In Bemmel lieten de twee torenhoge favorieten het ook afweten. Manon Pools heeft echter meer ervaring dan Bo Sprengers. Die laat zich niet piepelen door Rob Strik!

De machtige Super Leo was in 1998 de grote favoriet in Voorschoten, maar liet zich tijdens de tweede omloop verrassen. Een jaar later finishte hij als tweede in Voorschoten

Benjamin: Doc Holiday won niet in Bemmel omdat Bo na een ellenlange serie van mislukte starts even twee tellen niet oplette, terwijl Boucher le Blanc met een pikstart twintig meter voorsprong pakte. Dat kan iedereen gebeuren, zelfs Ruud Pools! Die zou in 1998 met Super Leo de kortebaan van Voorschoten gaan winnen, maar één pikstart van zijn tegenstander in de tweede omloop en het was gewoon voorbij…

Ruud: Ik hoop trouwens van ganser harte dat de weergoden Voorschoten een beetje gunstig gezind zijn en dat het meevalt met de regen. Het zou toch wel heel triest zijn als na de afgelasting door de hitte, het feestje zaterdag compleet in het water valt. Dat heeft de organisatie niet verdiend!

Doc Holiday gaat deze koers normaal gesproken gewoon winnen. Maar wat is normaal gesproken?

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.