Appen: ‘Het kan dus gewoon nog gekker’

12 juli 2019 14:23

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Benjamin: Gaya Vip kan aan de bak, Blackpearl Trans R! Bizar Zandbergen treft het ook weer, zeg… Na Archange de Jiel in Venhuizen en Barbert in Warmond wacht hem in Hoofddorp Southwind Raptor..

Leon: Wat dacht je van Chief One tegen Eliot Charisma? Komt het door het computersysteem dat we nu telkens tijdens de eerste omloop van die knalritten hebben? Maar een mooi veld!

Benjamin: Wie staat er in Egmond in de buurt van Jacques? Volgens mij klopt die afstand bij Beaujosh de Mahey niet. Er staat 295 meter, maar hij is pas twee keer gestart.

Mathieu: Zullen ze De Haan meetellen? 😉

Leon: 1 – 4 – 5 – 8 – 9 – 12 – 14 – 16 – 18 – 19 – 21 – 23. Lastige Winscore, ik kan er wel vijf omdraaien. Ik zie Eliot Charisma als winnaar met Southwind Raptor en Calvados Chess als uitdagers. Calvados verloor weliswaar van een heel goede Calisto, maar zal nu iets scherper zijn en meedoen om de prijzen. Ben benieuwd naar Gaya Vip, kan ze Blackpearl Trans R voorblijven? Ik denk van wel!

Mathieu: John de Leeuw vindt dat we Calvados Chess gewoon als favoriet kunnen blijven zien. Alleen na die eerste rit was het beste er wel vanaf. Dat viel hem ook tegen.

Benjamin: Ik ga ook voor Eliot Charisma, maar dan moet de loting in de tweede en derde omloop wel meezitten. Na die ritten tegen Chief One zal hij al een flink jasje hebben uitgedaan. Calvados kan het naar mijn idee alleen winnen wanneer hij Eliot pas in de vierde of beslissende omloop treft. In die fase van de koers haal je geen tien meter meer in. Southwind Raptor valt me vooralsnog tegen. Gaya Vip tegen Blackpearl… Moeilijk, moeilijk! Ik kijk uit naar Fabrys Chris, ik dacht daar wel iets in te zien in Warmond. Voor mijn gevoel is de jury dit seizoen coulanter dan voorheen, dat is in het voordeel van Bronco Boko! Overigens zal de achterban van Contador het daar niet mee eens zijn, die werd na Venhuizen in Egmond opnieuw soms snel uitgeschakeld. Althans, dat las ik in het verslag op Twitter. Die verslaggever was trouwens erg in zijn nopjes met de muziek langs de baan! 😉 Nee, het is om knettergek van te worden die Nederlandse teringherrie. We zijn toch niet debiel? 2 – 4 – 5 – 8 – 9 – 12 – 14 – 16 – 17 – 20 – 21 – 23.

Mathieu: Als de keuze Nederlandstalig is, prima. Daar kan ik mee leven. Maar dat ‘Atje voor de sfeer’ en ‘Koning pils’… Kom op, zeg! Uitschakelingen Contador waren inderdaad soms wat snel, maar op het laatst vaak overduidelijk hoor.

Ruud: Grote vraag wordt natuurlijk of Bronco Boko het de hele middag blijft doen. Belangrijker: kan Eliot het ook vanaf 305 meter? Lindsey Pegram, Mark de Jong en onze eigen Leon denken van wel en zelf denk ik dat ook. Maar vergis je niet in die vijf meter extra! Dat is echt een handicap en dat elke rit, de hele middag lang… Ik heb in het verleden wel vaker paarden vanaf 305 meter kansen toegedicht, maar dat viel vaak tegen. Maar ja, ik ben dan ook geen kenner. Daar hebben we Leon voor! 2 – 4 – 5 – 8 – 9 – 11 – 13 – 15 – 17 – 19 – 22 – 23.

Gaya Vip bleef in de derde omloop van Warmond Chief One voor.

Benjamin: Ruud, jij ook voor Blackpearl?

Ruud: Die is doorgaans niet te kloppen tijdens de eerste twee omlopen. We moeten wel realistisch en objectief blijven. Gaya Vip deed het in Warmond fantastisch, maar deze opgave lijkt me te hoog gegrepen. Al hoop ik natuurlijk vurig dat ik er naast zit!

Mathieu: Natuurlijk is Eliot goed genoeg om te winnen vanaf 305 meter. De vanzelfsprekendheid is alleen weg nu. Neem Calistokingsdeep. In deze vorm zou hij alles winnen vanaf 300 meter. Op 305 meter moet echt alles kloppen. E̩n keer een metertje weggeven is fataal. Ik zou in Hoofddorp een duo spelen. 1 Р2 Р8 Р11 / alle. Een winnende weddenschap durf ik niet aan. Ik neig vooral naar Chief One en Gaya Vip, maar het kan heel goed dat ik dat om 14.00 uur al moet terugnemen. 1 Р3 Р5 Р8 Р9 Р12 Р14 Р16 Р17 Р20 Р21 Р23. Wil trouwens Calvados Chess nog aan dit tweetal toevoegen. Welk paard houdt wel tien meter tegen Calistokingsdeep met een binnenbocht? De baan van Hoofddorp is eerlijker. Ik zei het eerder als een geintje, maar de kortebanen van De Haan tellen wel serieus mee! Beaujosh de Mahey dus gewoon vanaf 295 meter! Dat betekent dat we de winsom van Ursy Flying ook moeten meetellen. Die kan dus straks niet vanaf 295 meter.

Ruud: Wat een onzin. Nederlandse paarden mochten daar niet eens starten!

Mathieu: Dan moet het ook meetellen voor de klassementen.

Leon: Ja, dag. Wie zegt dat het meetelt?

Mathieu: De NDR, ik heb het net gevraagd.

Tot verbazing van de Appers rekent de SNDR de koersen in De Haan als officiële kortebaan en start Beaujosh de Mahey in Hoofddorp vanaf 295 meter. Foto: Shelly DeWulf.

Leon: Dat kan echt niet. Het waren toch geen officiële wedstrijden? Ze staan ook niet op de koerskalender. Daarom waren ook al de Belgische paarden uitgeloot voor Assendelft. Het was dus al voor Assendelft bekend. Nu moeten ook alle klassementen op de schop. Nederlanders waren dus niet welkom, maar de punten tellen blijkbaar wel mee voor het Nederlands kampioenschap. het kan dus nog gekker. Eerst Sassenheim en nu dit.

Benjamin: Wat als Ruud Pools dit jaar het pikeursklassement wint met minder dan drie punten voor op de nummer twee?

Mathieu: Het is echt belachelijk. Maar als je dit dan doet: communiceer het dan!

Ruud: Dat betekent dat ik dit jaar al drie kortebanen heb gemist. Sassenheim en nu blijkbaar ook twee in België. Dat wordt een negatief record!

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

 

Als de keuze Nederlandstalig is, prima. Daar kan ik mee leven. Maar dat 'Atje voor de sfeer' en 'Koning pils'... Kom op, zeg!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.