Appen: ‘Goede supporters zijn reëel’

20 mei 2018 19:53

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Leon: Wanneer staan de deelnemers online?

Mathieu: Dat staan ze allang!

Leon: Mijn winnaar is Southwind Raptor. 1 – 4 – 6 – 8 – 10 – 12 – 13 – 15 – 17 – 20 – 22 – 23.

Benjamin: Mijn winnaar is Verseau Blue, wat een geweldenaar is dat!

Mathieu: Ik ga ook voor Verseau Blue. Crazy Lover is mijn nummer twee. Topper in de dop! Southwind Raptor en Calistokingsdeep vond ik nog niet top tijdens hun eerste start. Nu met wat ritten in de benen, zijn ze uiteraard ook kanshebber. Mits ze vlak blijven, altijd weer spannend.

Leon: Nee, Verseau Blue is een goede twee achter Southwind Raptor! Mijn duo-tip: 7 -11.

Mathieu: Je bent nogal overtuigd. Heb je toevallig Lindsey gesproken? En laten we Hannie Swagerman niet vergeten.

Hannie Swagerman (links) en Southwind Raptor zijn uitdagers van Verseau Blue.

Benjamin: Die heeft zeker potentie, mits ze haar edele hoofd bij het werk houdt. Hero Baldwin is er ook één om in de gaten te houden. Startte snel en soepel in Wognum.

Leon: Nee, ik heb Lindsey niet gesproken. Trio-tip: 7 – 11 – alle. Maar moeten jullie echt zo lang nadenken over de Winscore?

Ruud: Als je dan de kans krijgt met een lang weekend voor de boeg, dan moet je die kans ook pakken en er een nachtje over slapen! Daarnaast heb ik nog wat zonden te overdenken. Kwam net thuis, weer een bekeuring in de bus… Gescoord op de terugweg vanuit Assendelft. Ik heb de trajectcontrole even gecontroleerd, maar die werkt dus uitstekend! Ik dacht na die slechte koers: als de paarden geen gas geven, dan doe ik dat zelf maar…

Benjamin: Ja maar Ruud, jij kwam ons ook na Wognum op de A10 flink hard voorbij rijden… Dan vraag je er toch wel een beetje om? 😉 Ik snap wel dat je zo snel mogelijk Amsterdam weer uit wilt, maar toch….

Ruud: Sterk opgemerkt, Ben. En ja, dat mag dan wat kosten… Ben trouwens benieuwd naar de nieuwe troef van Jan Demmink. En Rosalie Jansen komt met drie paarden, gereden door superstarters. Danny gaat daarbij nog wel eens te vroeg, maar Wimpie laat geen centimeter liggen.

Leon: Jullie hebben gelijk dat Crazy Lover een goede indruk maakte in Assendelft, maar tijdens de tweede omloop leek hij te springen door de schaduwen op de straat. En laten er nu precies in Venhuizen heel veel bomen langs het parkoers staan.

Ruud: Ik snap dat wel van Crazy Lover, ik ben zelf ook een beetje bang in het donker. Ik vond trouwens Ben Hurry ook geen slechte indruk maken.

‘Crazy Lover is een topper in de dop’.

Leon: Dat vond ik een lastige rit in de Winscore. Ik heb voor de ervaring gekozen.

Ruud: Er zitten wel meer lastige ritten tussen! Ik zie eigenlijk maar vijf zekerheidjes, maar zelfs daar ben ik geen 100% van overtuigd. Kunnen jullie me nog volgen?

Leon: Ik heb er minimaal negen goed.

Benjamin: Ik heb twijfels bij elke rit, maar Leon heeft er nu al negen goed. Vanwaar dat zelfvertrouwen?

Leon: Wat is trouwens de tussenstand in de Winscore-Competitie? Het blijft opvallend stil…

Benjamin: 1. Leon 18, 2. Ruud en Mathieu 16 en 4. Benjamin 13. Maar ‘it ain’t over tehe, till, till it’s over’. En dan heel hees uitgesproken door een bepaalde trainer van een zekere voetbalclub… Zit trouwens te denken… Ruud Pools heeft ons wel vaker versteld doen staan in Wognum met een nieuwe kortebaner, maar dat bleek hem toch later niet te zijn. Original Charm bijvoorbeeld, of Pricken… Maar Verseau Blue heeft in Wognum helemaal niets misdaan. Een zeldzaam sterk debuut. Zelf Cattiva Byd moest aan de bak. Nee, ik zie niemand anders winnen dinsdag. Of Southwind Raptor moet weer helemaal top zijn. Vorig jaar tijdens de finale van Utrecht heeft Southwind Raptor zijn medefinalist Barbert niet eens gezien. In Assendelft was ‘ie echter kansloos tegen Barbert.

Mathieu: Zo! Na wat voorwerk heb ik genoten van het stilstaande nummer. Die rust heeft de kansen niet doen keren, Verseau Blue blijft mijn winnaar. Ik zit echter met de Winscore in mijn maag. Het was in Wognum pijnlijk om uitgerekend de rit van Emi van Jip fout te hebben. Toch neig ik er nu opnieuw naar om haar tegenstander aan te kruisen. Neemt niet weg dat ik enthousiast ben over haar eerste start. 1 – 4 – 5 – 8 – 10 – 12 – 13 – 15 – 18 – 19 – 22 – 23.

Benjamin: Goede supporters zijn reëel. Ik ben het met Mathieu eens, hoewel ik haar niet kansloos acht. Ze draait soepel achterom, maar het voordraaien gaat het verschil maken. Daarnaast staat Cassari niet stil. Gyon Beuckenswyk is geen gemakkelijk starter, maar als ‘ie gaat, gaat ‘ie rap. Cassari gaf in Wognum een straat weg bij de start, maar won die rit wel. 1 – 4 – 6 – 8 – 10 – 11 – 13 – 15 – 18 – 19 – 22 – 23.

Ruud: Na nog een nachtje slapen ben ik niet veel wijzer geworden. Zelden zo’n lastige Winscore gezien. Alleen de ritten zeven en elf lijken mij zekerheidjes. Ik ga een poging wagen: 2 – 4 – 6 – 7 – 9 – 12 – 13 – 15 – 17 – 20 – 22 – 24. Voor de zege hou ik het op Verseau Blue, maar ik laat me graag verrassen.

Benjamin: Het is trouwens voor Southwind Raptor van belang om ver te komen in Venhuizen. Hij mag nog 150 euro verdienen en dan volgt de onvermijdelijke starthandicap. De derde omloop in Venhuizen levert 350 euro op, dus het kan na dinsdag zo gebeurd zijn.

Ruud: Ik kan nog wel een paar bekeuringen vooruit alvorens een starthandicap te ontvangen.

Benjamin: Inderdaad, maar je zit wel bijna tegen een paar dagen te voet aan…

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan in Venhuizen kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.