Appen: ‘Getrouwd, in goed en slecht weer’

6 oktober 2017 16:14

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Mathieu: Dutch Buitenzorg is kampioen!

Ruud: Want? Start Columbine Lep niet in Utrecht?

Mathieu: Inderdaad! Utrecht staat trouwens online: Blackpearl Trans R tegen Barbert!

Benjamin: Is het jullie opgevallen dat Wonnightstand en Chaman Rapida zowel in Utrecht als in ’t Zand tegen elkaar moeten tijdens de eerste omloop?

Ruud: Jazeker, maar we mogen het van Mathieu nog niet over ’t Zand hebben…

Leon: Cycloon Frejo, Donder Frejo en El Nina Frejo op één kortebaan.. Twee broers en een volle zus!

Mathieu: Bijzonder! Casanova is trouwens mijn favoriet. Kaarsrechte en eerlijke baan. Hij heeft even nodig om op gang te komen. Dat kan hier. Blue Diamond As en Doc Holiday zijn zijn uitdagers, maar moeten direct tegen elkaar. Blue Diamond As was in Enkhuizen erg goed!

Leon: Ik heb het idee dat Casanova er niet meer zo veel zin in heeft. Zijn rentree in Heemskerk was veel belovend, maar daarna was hij niet top meer. 1 – 4 – 6 – 7 – 9 – 11 – 13 – 16 – 18 – 20 – 21 – 23. Lastige kortebaan om te lezen… Mag ik ook alle met de winnaars spelen? 😉 Blue Diamond As en Donder Frejo zie je elke kortebaan beter worden. Viking Cehere heeft direct pittig geloot. Lopen ze tegen elkaar in de derde omloop, geef ik Viking Cehere de beste kans. Voor Barbert die achterom moet bij Blackpearl Trans R geldt hetzelfde. In de derde omloop zou ik hem aan Barbert geven, maar tijdens de eerste omloop een frisse Blackpearl Trans R inhalen? Nee, dat zie ik niet gebeuren… Ik geef daarom Donder Frejo een goede kans. Voor de plaatsen Diesel Scott, Southwind Raptor en Blue Diamond As.

Ruud: 1 – 4 – 6 – 7 – 10 – 12 – 14 – 16 – 18 – 19 – 22 – 24. Een hoop lastige ritten waarin de deelnemers aan elkaar gewaagd zijn. In tegenstelling tot Leon geef ik de rit aan Barbert, gewoon omdat ik eigenwijs ben! Een winnaar voorspellen is al net zo lastig. De snelste paarden, Casanova en Southwind Raptor, zijn geen zekerheidjes. En van de paarden daarachter lopen Blue Diamond As en Doc Holiday tegen elkaar. Diesel Scott vijf meter erbij, Donder Frejo krijgt Sammarco op zijn dak en Gently Boko moet vol aan de bak tegen Viking Cehere. Zeg het maar! Maar met een heel grote slag om de arm kies ik dan toch maar voor Southwind Raptor als winnaar, in de hoop dat ‘ie fouten achterwege laat!

Volgens Leon is Eliot Charisma met slecht weer op zijn best.

Leon: De weersverwachtingen voor zaterdag zijn overigens bar en boos.

Ruud: Je zoekt alweer naar een excuus om niet te hoeven gaan, Leon?

Leon: Maandag ziet er een stuk beter uit!

Ruud: Jij bent dus een mooi-weervolger. Ik ben een soort van getrouwd met de kortebaan, in voor- en tegenspoed, bij goed en slecht weer! Tot de dood ons scheidt!

Leon: Slecht weer is in het voordeel van Eliot Charisma. Hij loopt dag en nacht buiten, dus een regenbuitje meer of minder maakt hem echt niet uit! Ik geef de rit weliswaar aan Obelix West, maar in De Lier liep hij, voordat hij in de fout ging, prima! De vorm is zeker aanwezig, want in Joure liet hij een fenomenale eindsprint zien! Kortebaan-speed! En dan ook nog eens met de kundige handen van Ruud Pools…

Ruud: Die laatste rechte lijn was inderdaad indrukwekkend, dat kon bijna niet! Maar een kortebaan is toch anders, komt meer bij kijken.

Benjamin: Ik zit te dubben over Chakaka. Won in Purmerend lopende een rit van Columbine Lep, maar liet het in Roden afweten. M’n oom zou zeggen: tsja, tis een merrie. Die doen rare dingen! Wordt Chakaka de Nottedestate Rex van dit jaar?

Ruud: Dat lijkt alweer een eeuwigheid geleden! Maar in Roden was haar draf ook niet helemaal zuiver. Jaap Poelstra twijfelde volgens mij een paar keer om haar uit te schakelen.

Benjamin: Ik vind het echt een vreselijk veld. Normaal kies je één, twee paarden uit en daar bouw je je weddenschap om heen. Maar zou nu echt niet weten welke twee ik moet uitkiezen! Dan maar volle bak op Rob de Vlieger, wordt na tien jaar wel weer eens tijd dat hij wint!

Leon: Ik kan mij daar in vinden, Benjamin.

Mathieu: Ik niet! Baantje voor Casanova! Voor hem is het nu pas Stompwijk, die kan het nog niet zat zijn. 1 – 4 – 5 – 7 – 9 – 11 – 13 – 15 – 18 – 20 – 21 – 23. Ik twijfel wel over Dario Prof, die ging best aardig in Lisse. En Diesel Scott gaat niet graag achterom… Chakaka moest trouwens in Roden van gelijk af tegen Gently Boko. Met vijf meter voorgift is ze bijna niet te achterhalen.

Benjamin: Dat is het volgens mij! Net zoals Fleur Swagerman, geen inhaler maar een …. Hoe noemden jullie dat ook alweer?

Ruud: Opduwer!

Benjamin: Opduwer, juist ja! Ik denk dat ik maar hou op de paarden vanaf 295 meter. Eliot Charisma, Donder Frejo, Chakaka en Gently Boko. Laatstgenoemde krijgt wel Viking Cehere op zijn dak. Die was sterk in Lisse, als je Evison zo gedecideerd kan kloppen, dan kun je wat! 1 – 4 – 5 – 7 – 9 – 11 – 13 – 16 – 18 – 20 – 21 – 23. Wat een Winscore zeg… Stand in de Winscore-Competitie is trouwens: 1. Leon 232/303, 2. Mathieu 223/303, 3. Benjamin 219/303 en 4. Ruud 205/303. Complimenten voor Ruud; slechts één fout in Roden en het minst slecht in Lisse! Lisse leek echt nergens op, mannen.. Mathieu en Leon de helft fout! Dat moet echt beter!

Donder Frejo is volgens de Appers een gevaarlijke outsider.

Ruud: Inderdaad veel verrassingen in Lisse! Precies mijn switchritten bij de totalisator! Met dank aan Donder Frejo, Zam Avon en Pompano Mick mocht ik 707 euro kansspelbelasting afdragen! Maar ik vrees dat mijn eindsprint te laat komt. Dat goede gevoel moet ik maar meenemen naar de start van het volgende seizoen, als ik tenminste nog mag meedoen?

Benjamin: Volgens mij heb jij het dit seizoen het vaakst de juiste winnaar voorspeld. Zie geen enkele reden om je eruit te kicken!

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan in ’t Utrecht kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

Speel op de kortebaan

Blue Diamond As en Donder Frejo zie je elke kortebaan beter worden

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.