Appen: ‘Eliot tegen Doc is droomfinale’

20 juli 2019 15:42

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Leon: 26 Aanmeldingen met wildcard!

Mathieu: Dan wordt Emi uitgeloot…

Benjamin: Inderdaad, loting bekend. Emi er niet in. Voltigeur wel. Het zit niet mee.

Mathieu: Leon zegt net: je mag wel twee keer met vijf meter ontheffing starten, dan telt IJmuiden niet mee, maar voor het uitloten telt IJmuiden wel mee. Eigenlijk wel vreemd.

Ruud: Nogal ja. In elk geval niet consequent.

Voltigeur d’Amour (rechts) mag net als donderdag in IJmuiden met vijf meter ontheffing starten.

Benjamin: Een huishoudelijke mededeling. Willen jullie zo snel mogelijk jullie Winscore doorgeven? Die publiceren we hier niet, maar bewaren we voor maandag tijdens de Vriendendag.

Leon: Ik heb hem gestuurd. Op 1 rit na is er over elke rit wel wat te melden. Doc Holiday is de winnaar van de loting. De Eliot van Hoofddorp wint ook wel zijn rit. Dan heb ik gelijk ook mijn finalisten benoemd. Een paar paarden wil ik nog wel benoemen. Go Star vanaf 295 en Faustus die voor de laatste keer start en op Hoofddorp mooie dingen liet zien. Maar ik hoop toch vooral op een duel tussen de beste twee kortebaners van vorig jaar en dit jaar. Battle of the babes: Bo tegen Lindsey.

Mathieu: Ik durf wel voor Go Star te gaan. Het is dat er een uitzonderlijk goede deelnemer (Eliot Charisma) is en een deelnemer die eigenlijk te lang op 300 door mag (Doc Holiday, van harte gegund overigens). Maar in een veld zonder deze deelnemers zou hij elke kortebaan fluitend winnen. Hij won in Egmond best sterk de eerste rit van Archange de Jiel. Het is een potentiële winnaar. Hij is in elk geval veel te goed voor 295.

Benjamin: Ik ga daarin mee. Volgens mij zijn Doc en Eliot alleen maar in de finale te kloppen na een zware koers en een deelnemer vanaf 295. Ruud Pools dus. Het is alweer zestien jaar geleden dat hij voor het laatst won in Stompwijk. Weten jullie nog met wie?

Ruud: Gail Devers?

Mathieu: Manhattan South!

Ruud: Go Star moet eerst maar eens de tweede omloop zien te bereiken. Die krijgt gelijk Chaman Rapida op zijn dak. En in Egmond liep hij één rit hard. Maar dat is niet voldoende om door te komen. Ik denk dus dat Ruud Pools minstens nog een jaar moet wachten. Ik weet echter uit ervaring dat het veroveren van de titel na zo’n lange periode het wachten meer dan waard is!

Benjamin: Doc en Eliot zou wel een droomfinale zijn. De twee beste kortebaners van 2018 en 2019 tegen elkaar op zo’n roemrijke baan als Stompwijk. Mooier kan je het niet krijgen!

Doc Holiday en Bo Sprengers wonnen vorig jaar in Stompwijk.

Ruud: Daar sluit ik mij dan weer bij aan. Dat zou een droomfinale zijn. Maar we hebben ook zoiets als loting. Ze kunnen elkaar ook al eerder treffen. Voor de uitbetalingen duo en trio zou dat beter zijn. Doc Holiday heeft duidelijk de loting van de eerste omloop gewonnen. Bij Eliot houd ik een kleine slag om de arm. Vorig jaar ging het niet helemaal lekker op het Stompwijkse gras. Was dat een incident of het Duindigt-sydroom? Overal kan hij uit de voeten, behalve op Duindigt. Maar hoe zit dat met Stompwijk? Als Eliot gewoon vlak blijft, kan niemand hem kloppen. Ook Doc Holiday niet met vijf meter voor. En Eliot is volgens mij onvermoeibaar. Ik zou haast zeggen dat hij van een andere planeet is.

Benjamin: Vreselijk natuurlijk om gelijk een paard als Chaman Rapida te treffen voor Go Star. Maar Southwind Raptor heeft donderdag bewezen dat je ook met een zware loting in de eerste omloop de koers kunt winnen.

Ruud: Klopt Ben, dus jij gaat voor Chaman Rapida als winnaar begrijp ik?

Benjamin: Maarre, ff over dat nieuwe lotingssysteem. Dit jaar al drie keer Donder Frejo vs Haya Alki.

Leon: Blijkbaar is dat een parameter die niet meetelt.

Mathieu: Maar daar ging het toch juist om? Ik stel voor om dit ook toe te voegen. Maar dat is voorlopig even mijn laatste advies. Anders zijn wij straks die jongens die alles beter weten. 😉

Ruud: Volgens de kansberekening is de kans 1 op de 11.567.899 (afgerond naar boven). Je wint nog eerder de lotto dan dat je drie keer achter elkaar dezelfde tegenstander loot. Moet je natuurlijk wel meespelen!

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

Eliot is volgens mij onvermoeibaar. Ik zou haast zeggen dat hij van een andere planeet is

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.