Appen: ‘Eliot Charisma is prima in orde’

13 juni 2019 15:03

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Ruud: Benjamin met z’n Winscore in Venhuizen weer bijna alles goed! 😉

Benjamin: Last van het Lourdes-syndroom, Ruud? Dat je op zoek gaat naar iemand die er nog slechter aan toe is dan jijzelf? Ai, ik heb geen armen.. Maar wacht even, die man heeft geen armen en geen benen! Voel ik me toch weer een beetje beter… Ja, ik had er maar vier goed. En jij? Vijf Ruud, vijf… En die gokkers uit Voorschoten hadden er zes goed.

Ruud: Laten we maar stellen dat we het dramatisch hebben gedaan.

Leon: Hoe deed de computer van het Winscore-snelspel het?

Mathieu: Vier goed!

Benjamin: Dan was ik gelijkwaardig aan een computer-systeem, ik ben dus tevreden met m’n score!

Mathieu: Loting staat online, Gaya Vip tegen Rockson Fair!

Benjamin: Dan kunnen we aan de bak! Lekkere ritten hoor, Calistokingsdeep vs Hero Baldwin en Boucher le Blanc vs Ronny Brandt. Wat dat betreft is Eliot Charisma de winnaar van de eerste omloop.

Calistokingsdeep (links) en Hero Baldwin (rechts) kwamen elkaar vorig jaar twee keer tegen. Beide keren won Calistokingsdeep.

Ruud: Ik heb Eliot op Duindigt tijdens twee grasbaankoersen zien springen. Is ‘ie wel klaar voor zijn seizoensdebuut op de kortebaan, Leon? Of heeft Mark de Jong ook nog vraagtekens?

Leon: Hij is er klaar voor, anders starten ze niet. Normaal is Eliot Charisma hier de winnaar. Het springen op Duindigt baart mij ook wel zorgen.

Ruud: Dat is weer zo’n cliché antwoord. Heb je Mark gesproken? Wat zijn de verwachtingen? Daar hebben onze volgers wat aan!

Mathieu: Ik heb vertrouwen in Eliot en ga het niet te moeilijk maken. Dat deed ik voor Venhuizen wel, terwijl we natuurlijk al lang wisten dat Doc Holiday ging winnen. Mocht Eliot dan toch springen, kom je uit bij Calistokingsdeep en Ronny Brandt. Niet heel verrassend allemaal, maar het is zoals het is. Van de nieuwelingen zie ik Calvados Chess en Gaya Vip wel eens een paar omloopjes verder komen. Ik had trouwens Lannoo EV graag met Wim van der Mespel gezien. Die ging best lekker in het voorwerk gisteren.

Leon: Hoe ging Calvados Chess in Venhuizen?

Mathieu: Prima! Won van Evison en was gelijk aan Fullrich v Assum.

Leon: Mag ik een switchrit invullen voor de Winscore? Donder Frejo vs Haya Alki. Of hebben jullie gisteren iets gezien waardoor ik Haya moet nemen? 2 – 3 – 5 – 7 – 9 – 11 – 13 – 16 – 17 – 19 – 21 – 24.

Mathieu: Haya was onstuimig en de tweede rit slecht weg. Ging daarna wel hard, maar toen was het al te laat. 2 – 3 – 5 – 7 – 10 – 11 – 13 – 16 – 17 – 19 – 21 – 24.

Benjamin: Ik mis Discovery’s Wish in jullie beschouwingen! Dat is echt een prima sprinter. Won niet voor niets een rit van Archange de Jiel. En schakelde -zoals ik al voorspelde- Southwind Raptor uit. Ik was alleen te schijterig om het ook daadwerkelijk in m’n Winscore-prognose in te vullen.

Ruud: Waarvan akte!

Mathieu: Friendly Mood eindigde trouwens als tweede in De Haan, tijdens de eerste kortebaan op zaterdag.

Leon: Krijg net bericht van Mark. Eliot is naar Duindigt geweest om conditie op te doen. Er zitten een paar enorme kuilen in de grasbaan en daar houdt hij niet van. Een mooie vlakke baan is beter, daarom heeft hij op Duindigt nog nooit een goede koers gelopen. Eliot Charisma is prima in orde.

Benjamin: Das mooi! 2 – 3 – 5 – 7 – 10 – 11 – 13 – 16 – 17 – 19 – 21 – 24. Winscore lijkt een ABC’tje, maar zo gemakkelijk zal het toch niet zijn? Zie nu dat ik hetzelfde heb ingevuld als Mathieu. Met Leon één verschil; Faustus vs Lordspirit. Bij die rit twijfelde ik ook.

Leon: Ik ook en dan kies ik voor de voordraai.

Benjamin: Dat is een goed argument, maar Lordspirit lijkt mij over 300 meter sneller. Zul je trouwens zien dat Calistokingsdeep het vrijdag volledig laat afweten. We hebben hem flink opgehemeld in onze podcast, hij kan dus alleen maar tegenvallen. Maar zou Eliot toch niet even één koersje nodig hebben om in vorm te komen? De anderen hebben al meters gemaakt, wellicht speelt dat ook een rol.

Faustus, hier in Assendelft met Thomas Bos, moet voor Apper Leon het verschil maken in Sassenheim.

Ruud: 2 – 3 – 5 – 7 – 10 – 11 – 13 – 16 – 17 – 19 – 21 – 24. Ik kom ook op dezelfde paarden als Mathieu en Benjamin. Het gaat er juist om die ene verrassing eruit te pikken, want die is er bijna altijd. In Venhuizen zelfs meerdere. Dan staan we direct met z’n allen in ons hemd. Ik schaam me zelfs zo, dat ik me niet in Sassenheim durf te vertonen. Ik ben er vrijdag dus niet. Gelukkig ben ik niet bedreigd door onze volgers. Dat schijnt tegenwoordig heel normaal te zijn!

Leon: Ben ik dan de enige die Faustus de tweede omloop zie halen? Ik ben er in elk geval wel bij!

Ruud: Wanneer de kortebaan op zaterdag was geweest zou ik er wel zijn. Dat wordt dus de hele middag lijdzaam turen op het scherm van mijn mobiel. Ik verwacht dan ook een spetterend verslag op Twitter!

Benjamin: We gaan ons best doen!

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

Winscore lijkt een ABC'tje, maar zo gemakkelijk zal het toch niet zijn?

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.