Appen: ‘Doet Southwind het of niet?’

12 oktober 2019 19:00

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Mathieu: De deelnemers staan online!

Leon: Dit is het sterkste veld ooit. Het is onmogelijk om een Winscore zonder switchritten in te vullen.

Mathieu: Tuurlijk wel. We hebben nu 24 kortebanen gezien. We kennen alle paarden. Ik vind dat we de Winscore nu gewoon moeten weten!

Ruud: Daar zit wat in, maar de vorm van de dag is natuurlijk ook bepalend. Eén foutje kan doorslaggevend zijn. Lordspirit bijvoorbeeld. Wilde er een tijdje niets van weten, maar is de laatste kortebanen weer op de weg terug. En Gently Boko? Als Sytske weer te vroeg van start gaat voorom staat de uitslag al vast. Anders moet ik het nog zien. En wat kan Bo met Southwind Raptor? En dan in de eerste omloop ook nog zonder coaching van Lindsey? Of doet ze dat er gewoon even bij vanaf de sulky achter Eliot? En waarom geen Belgen verder uit De Haan aan de start in ’t Zand? Lezen onze Zuiderburen überhaupt wel de site?

Feria de Rheve is het laatste paard dat kans heeft om te winnen met vijf meter ontheffing.

Benjamin: Ik ga voor Eliot als winnaar in de rit, maar ook voor de hele koers. Hij liep echt een geweldige koers in Lisse. Hij heeft ze allemaal moeten kloppen: Archange de Jiel, Feria de Rheve, Doc Holiday… Vooral tegen Doc die tweede rit. Doc was perfect weg, kon niet beter. Pakte misschien wel vijf meter voorsprong, maar toch vloog Eliot er overheen. Dat was de Eliot van Hoofddorp en Stompwijk. Die Eliot kan niemand kloppen.

Mathieu: Ik ga met je mee. Eliot op 1. Ik zie Feria de Rheve ook wel ver komen. Kan het nog op de valreep een vierjarige? Zelfs geen andere winnaar met -5 dit jaar!

Benjamin: Dat is ook mijn outsider, maar ze heeft vreselijk geloot in de eerste omloop. Chaman Rapida is een omloop later te kloppen, maar direct al tijdens het eerste bedrijf?

Ruud: Southwind Raptor is by far het snelste paard. Blijft de vraag hoeveel hij mag weggeven om Eliot nog te achterhalen.

Benjamin: Wanneer Eliot top is, weet ik niet zo zeker of Southwind de snelste is. Als je Doc zowel in Stompwijk als Lisse zo soepel verslaat.

Mathieu: Laten we John de Leeuw niet vergeten. McSpirit is op snelheid ook moeilijk te verslaan. En Calistokingsdeep komt natuurlijk ook ver.

Leon: Gaat het dan wederom een finale Lindsey – John worden? McSpirit zie ik per start beter worden. John had ook voor Chief One kunnen kiezen, maar hij gaat voor McSpirit.

Benjamin: Ik heb McSpirit niet gezien in Hillegom en Roden. Lijkt me toch een iets te gecompliceerd paard om te winnen met zo’n veld. Tenzij hij de loting mee heeft qua voordraaien.

McSpirit heeft de snelheid om te verrassen in ’t Zand.

Mathieu: Of het lek boven is!

Benjamin: Dat zou ik knap vinden op zo’n korte termijn.

Ruud: In Lisse waren de verhoudingen lopende wel duidelijk. Southwind is de snelste, dan Eliot, dan Doc en dan pas de rest. Die eerste drie zijn conditioneel ijzersterk en beslist geen leeglopers. Voor mij blijft de vraag dus gewoon: Doet ie (Southwind dus) het (met Bo) of doet ie het niet?

Benjamin: Ik denk dat het niet meevalt om Southwind goed van start te krijgen. En dan is uitgerekend Lindsey de tegenstander en kan dus niet helpen. Mijn antwoord is dus nee. Maar goed, vorig jaar achtten we Bo ook kansloos en wie won toen de koers? Juist ja!

Ruud: Dat was toen wel met een beetje hulp.

Mathieu: Ik kies voor Eliot, maar acht Southwind zeker niet kansloos. Als alles gewoon goed gaat…. Maar je moet ergens voor gaan!

Ruud: Daarom ben ik Feyenoord-supporter. De rest is beter, maar je moet ergens voor gaan!

Benjamin: Stand Winscore: 1. Benjamin 204, 2. Leon 201, Mathieu 199, Ruud 186. Het is bijna 16.00 uur. Iedereen zo tegelijk met zijn voorspelling…

Benjamin: 2-4-6-7-9-12-13-16-17-20-21-23

Mathieu: 1-4-5-8-9-12-13-16-17-19-21-23

Ruud: 1-4-5-7-9-12-13-15-17-20-21-23

Leon: 1-4-6-7-9-11-13-16-18-20-21-23. McSpirit is mijn winnaar. Gaya wordt de verrassing van de dag, die hoeft niet zo ver te reizen! Kan ’t Zand het niveau van Lisse overstijgen? Daar heb ik echt hele mooie ritten gezien. Ik baal er echt van dat ik niet kan.

Ruud: Doe er dan wat aan, nu het nog kan!

Leon: Haha, ging dat maar zo gemakkelijk.

Ruud: Ziek melden, spijbelen…

Leon: Nee sorry, zo ik niet in elkaar.

Ruud: Neem dan gewoon een vrije dag. Daar zijn die dingen voor! Ben en Leon hebben drie ritten verschillend, dus Leon kan hooguit nog gelijk komen. Mathieu heeft vier ritten verschillend met Ben, dat is net één te weinig om nog eerste te kunnen worden. Resteert de strijd om plek twee tussen Leon en Mathieu met vijf ritten verschillend en twee punten verschil in het voordeel van Leon! Dus dit was het dan voor dit jaar?

Mathieu: Ja, dat denk ik wel. Terugblikken op het seizoen doen we later deze week in de podcast. Een zalig uiteinde allemaal maandag!

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

Kan het nog op de valreep een vierjarige? Zelfs geen andere winnaar met -5 dit jaar

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.